Ashwagandha tijdens de zwangerschap gebruiken

Delen op:


Volg ons op:

Kunnen we ashwagandha gebruiken tijdens de zwangerschap?

Er zijn een aantal kruiden die we niet kunnen gebruiken tijdens de zwangerschap. Dit komt dan vooral doordat ze schadelijke effecten kunnen veroorzaken bij de ongeboren baby. Ashwagandha tijdens de zwangerschap mag niet gebruikt worden.

Al spreken de bronnen mekaar heel vaak tegen. Zo wordt het in de Ayurveda, de uiteindelijke oorsprong van het gebruik van de plant, toch heel vaak gebruikt tijdens de zwangerschap.

Ashwagandha heeft een groot aantal voordelen te bieden voor zowel vrouwen en mannen. Zo zal de plant de hoeveelheid stress doen afnemen. Dit is vooral gunstig wanneer we een moeilijke periode in ons leven moeten overbruggen. Maar kan ook gewoon preventief gebruikt worden tegen stress.

Gevaar voor miskraam

Ashwagandha tijdens de zwangerschap mag niet gebruikt worden omdat het een miskraam zou kunnen veroorzaken. De plant bevat stimulerende stoffen voor de baarmoeder.

Andere bronnen beweren dan weer dat een lage tot normale dosis geen enkel probleem zal opleveren. Toch nemen we hier beter geen enkel risico en vermijden we het gebruik van de plant tijdens de zwangerschap.

ashwagandha zwanger

De reden waarom ashwagandha tijdens de zwangerschap dan wel gebruikt wordt is om pijn in de rug te vermijden. Het zal vermoeidheid tegengaan en kan de spieren versterken. Het wordt in India traditioneel gebruikt tijdens de zwangerschap.

Toch wordt het gebruik van ashwagandha tijdens de zwangerschap in het Westen niet aangeraden.

Er is ook geen informatie te vinden over het gebruik van de plant tijdens het geven van borstvoeding. Daarom wordt het ook tijdens het geven van borstvoeding beter vermeden.

Gerelateerd:  Wat zijn de Beste Kruiden Tegen Depressie

Conclusie

Hoewel ashwagandha enorm veel voordelen kan bieden voor onze gezondheid. En dus ons lichaam sterker kan maken tegen stress. De effecten van stress kan helpen bestrijden.Toch nemen we tijdens deze belangrijke periode in ons leven beter geen enkel risico voor de baby. We willen dat de baby zonder problemen ter wereld wordt gebracht en daarom wordt ashwagandha tijdens de zwangerschap beter niet gebruikt.

Na de zwangerschap is het gebruik van de plant echter geen enkel probleem. Het kan zelfs heel handig zijn om het risico op een depressie na de bevalling te verkleinen. De plant heeft namelijk anti-depressante effecten.

Er kan poeder gebruikt worden of er kan een supplement gebruikt worden.

Ashwagandha heeft ook aangetoond gunstige effecten te hebben bij het afvallen. Zo kunnen we met ashwagandha afvallen in combinatie met een gezonde levensstijl. We zien onder meer een daling van het vetpercentage, een verminderde opslag van vet. En een betere werking van de schildklier.

Dit kan dan (in hoge dosissen) echter wel leiden tot een overactieve schildklier. Al zien we dat dit dus vooral het geval is bij het gebruik van zeer hoge dosissen.

Delen op:


Volg ons op: