Prolactine verlagen met kruiden

prolactine verlagen met kruiden

Delen op:


Volg ons op:

Prolactine verlagen met kruiden

prolactine borstvoedingProlactine verlagen met kruiden kan helpen wanneer we merken dat we teveel prolactine hebben. Dat is vooral nodig voor vrouwen die na de zwangerschap beslissen om geen borstvoeding te geven. Echter kan het ook bij mannen voorkomen dat er een te hoog prolactinegehalte ontstaat. Dat kan dan leiden tot mannenborsten of gynaecomastie bij mannen.

Het spreekt voor zich dat de belangrijkste eigenschappen van dit hormoon, ervoor zorgen is dat er melk wordt aangemaakt in de melkklieren. Dit zal dan ook hetzelfde effect hebben bij mannen waardoor borstvorming optreedt.

Daarnaast heeft een te hoog prolactine meteen negatieve effecten op het libido bij mannen maar ook bij vrouwen.

Een te hoog prolactine ontstaat zowel bij mannen als bij vrouwen door een te hoge aromatase. Deze aromatase is de omzetting van testosteron naar vrouwelijk hormoon. Dit heeft meteen een ongunstig effect op de seksuele prestaties maar ook op de samenstelling van het lichaam.

Zo zullen we een stuk sneller vet opslaan wanneer deze hormonen uit balans gebracht worden. Het verlagen van het prolactine zal de gemoedstoestand, seksualiteit en samenstelling van het lichaam verbeteren bij mensen met een te hoog prolactinegehalte.

Er zijn voldoende methodes om de aanmaak van deze hormonen terug te drinken. Zo kunnen we prolactine verlagen met kruiden.

Zink

Hoewel zink vooral gebruikt wordt door mannen die hun testosteron willen verhogen. Om die reden behoren zink tabletten tot de nummer 1 supplementen bij bodybuilders. Maar zink zal op die manier ook helpen om het libido te verhogen. Het mineraal heeft anti-oestrogene effecten en zal het prolactine verlagen op een zeer krachtige manier.

Gerelateerd:  Wat Zijn De Meest Krachtige Natuurlijke Laxeermiddelen?

Wetenschappelijke onderzoeken hebben kunnen aantonen dat we met zink het prolactine verlagen in slechts 2 uur na het nemen van een supplement. (bron)

Het kan gezien worden als het belangrijkste mineraal voor de mannelijke seksualiteit. Maar zal bij vrouwen natuurlijk ook hetzelfde effect bekomen. Vrouwen zullen een hoger libido ervaren en de hormonen terug in balans brengen. Daarnaast heeft het mineraal een sterk stimulerend effect op het immuunsysteem.

Zink is onder meer belangrijk voor de aanmaak en de kwaliteit van het sperma. Mannen met een hoger zinkgehalte in het bloed hebben meer sperma en het sperma is ook van betreffend betere kwaliteit dan bij mannen met een lager zinkgehalte in het bloed.Er zijn een aantal belangrijke zinkrijke voedingsbronnen. Maar het blijft moeilijk om als man de optimale hoeveelheid te blijven halen via de voeding alleen. Wetende dat we tijdens de zaadlozing, bijna een volledige dagelijkse aanbevolen dosis verliezen van dit belangrijke mineraal. Om die reden wordt er meestal geopteerd voor een supplement.

Lijst met kruiden die het prolactine verlagen

Ashwagandha

prolactine verlagen ashwagandhaAshwagandha ook bekend om zijn botanische naam Withania Somnifera behoort tot de adaptogene kruiden.

Adaptogeen betekent dat ze het lichaam zullen aanpassen aan de noden van het moment. Wanneer we dus te maken krijgen met teveel stress zullen adaptogenen de gevolgen van stress helpen onderdrukken.

Dat is net hetzelfde bij het prolactine. Wanneer we te hoge waarden aan dit hormoon in het lichaam krijgen, zal ashwagandha werken als een neutraliser en zal op die manier het gehalte terug in balans brengen met de andere hormonen.

Daarnaast zal het ook cortisol helpen verlagen en heeft het een ontspannend effect op onze gemoedstoestand en op het zenuwstelsel. Ashwagandha wordt vaak gebruikt als alternatief medicijn tegen stress, angst en depressie.

Gerelateerd:  Werking van Adaptogenen?

Bij ashwagandha zien we een daling van het prolactine, cortisol. Als gevolg daarvan krijgen we een verbeterd libido en een positief effect op de gemoedstoestand. We zien ook dat bij mannen met een verminderde vruchtbaarheid of een verlaagd testosteron, dat het testosteron met 40% gaat toenemen.

Tijdens de zwangerschap mag een ashwagandha supplement echter niet gebruikt worden omdat het de spieren in de baarmoeder kan stimuleren en daardoor een abortus kan uitlokken.

Mucuna Pruriens

mucuna pruriens prolactine verlagendMucuna pruriens zal werken als een middel die de hormonen in balans gaat brengen. Het heeft tal van voordelen voor mensen met een lage vruchtbaarheid en een lager testosteron.

We zien bij mucuna pruriens vooral een stijging van het dopamine gehalte in de hersenen. Deze neurotransmitters zijn van groot belang bij het voorkomen van stress. En ook bij het voorkomen dat het stresshormoon cortisol in hoge hoeveelheden zal worden aangemaakt.

Daarbij is mucuna pruriens een uitstekend middel waarmee we het prolactine verlagen met kruiden. Dit komt omdat dopamine en prolactine twee tegenstrijdige processen inhouden. Wanneer het dopamine wordt verhoogd zal hoe dan ook het prolactinegehalte dalen.

Er wordt ook beweerd dat we met mucuna pruriens meerdere orgasmes kunnen krijgen na elkaar. Al zal dat waarschijnlijk niet voor iedereen van toepassing zijn.

Het supplement mag niet langer dan 8 weken gebruikt worden. Daarna moet een periode van minstens 8 weken rust ingewerkt worden. Dit komt omdat het lichaam zou kunnen afhankelijk worden aan mucuna pruriens om dopamine aan te maken.

Bij langdurig gebruik van mucuna pruriens kunnen we bij het stoppen een verlaging van het dopamine gehalte opmerken. Na deze 8 weken van rust is het geen probleem om terug een volgende cyclus van 8 weken te beginnen met mucuna pruriens supplement.

Ginkgo

Ginkgo wordt gezien als een tonic voor de hersenen. Omdat het onze concentratie en het geheugen zal verbeteren. Het werkt ook als een natuurlijke bloedverdunner en heeft anti oestrogene eigenschappen.

Gerelateerd:  Hoe kunnen we het Oestrogeen Verlagen bij mannen?

ginkgo verlaagt prolactineZo zal ginkgo bijvoorbeeld de aromatase gaan blokkeren. Dat is de omzetting van testosteron naar oestrogeen. Die dan op een later tijdstip het prolactinegehalte kunnen verhogen.

Door deze aromatase te blokkeren komt er meer vrij testosteron in het lichaam en zullen we prolactine verlagen met kruiden. Naast het verlagen van het prolactine zien we ook een bloedverdunnende werking bij ginkgo. Dit komt doordat het kruid de hoeveelheid stikstof zal doen toenemen in het bloed. Dit zorgt voor een ontspannend effect op de bloedvaten.

De bloedvaten worden wijder en de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Deze makkelijkere doorgang voor het bloed, zorgt voor een dalende bloeddruk. Waardoor ook de erectie beter tot stand kan komen.

Men gelooft dat ook de stimulerende werking op het libido dankzij ginkgo door deze effecten tot stand komt. Al is men niet 100% zeker hoe de libidoverhogende effecten tot stand komen. Waarschijnlijk is er nog een stimulerend effect op onze neurotransmitters in de hersenen, die dat effect op het libido helpen verwezenlijken bij het gebruik van de plant.

Hoewel ginkgo weinig bijwerkingen heeft. De meest voorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn en misselijkheid. Hoofdzakelijk zal dit enkel de eerste dagen optreden als gevolg van de verhoging van stikstof in het bloed. Wanneer het lichaam zich kan aanpassen aan deze effecten zullen deze bijwerkingen wegvallen.

Met ginkgo kunnen we het prolactine verlagen met kruiden. Maar moeten we echter rekening houden met het bloedverdunnend effect. Dit kan vooral bij hoge dosissen problemen vormen wanneer we reeds medicatie nemen tegen een hoge bloeddruk of medicijnen gebruiken die een bloedverdunnende werking hebben. Ook kunnen medicijnen die de bloedsuiker verlagen, door de effecten van ginkgo supplementen versterkt worden.

 

Delen op:


Volg ons op: