Nieren reinigen met natuurlijke middelen

nieren reinigen

Bestaan er natuurlijke middelen om de nieren te reinigen?

nieren reinigenOnze nieren hebben een belangrijke taak in ons lichaam. Zij moeten er namelijk voor zorgen dat het bloed gezuiverd wordt. Ze hebben de vorm van een boon en zitten langs beide zijden van onze buik. Naast het filteren van het bloed zijn ze ook in staat om de bloeddruk te helpen in balans houden.

De nieren hebben nog een aantal andere belangrijke taken. Ze zullen ook helpen bij het aanmaken van vitamine D en zullen de aanmaak van rode bloedcellen stimuleren indien ze naar behoren functioneren.

Het is af en toe echter aangeraden om de nieren te reinigen. Dit kunnen we doen door een aantal middelen te gebruiken die bekend staan om hun reinigend effect op de nieren. Op die manier kunnen we onszelf verzekeren van een goede werking van onze nieren.

Meer water en minder zout

Een belangrijk punt om onze nieren in een goede conditie te houden, is door voldoende te drinken. Ook om gezond te eten waarbij we niet overdrijven met zout in onze voeding. Mensen die dus vaak bereide maaltijden of fast food eten. Kunnen te maken krijgen met vervuilde nieren. De werking zal niet meer 100% effectief verlopen, waardoor bepaalde gifstoffen niet efficiënt uit het lichaam kunnen worden gedreven.

Wanneer we de nieren reinigen met natuurlijke middelen spreekt het voor zich dat het belangrijk is om voldoende te drinken. Hoe meer water we innemen, hoe vaker de nieren hun onnodige stoffen kunnen afvoeren.

Nieren reinigen met natuurlijke middelen | Stap 1

Dat is meteen de eerste stap om de nieren te reinigen met natuurlijke middelen. We moeten zorgen dat de kleur van onze urine doorzichtig is. Wanneer de urine geel is, of sterk gaat ruiken. Dan hebben we te weinig vocht in ons lichaam. Dat kan komen door een te hoog zoutgehalte in onze voeding. Of door te weinig water in te nemen. Wanneer de urine geen geur en geen kleur heeft. Dan hebben we voldoende vocht.

Gerelateerd:  Krachtige Natuurlijke Angstremmers Even Sterk Als Medicatie

Jeneverbes

jeneverbes nierenDe jeneverbes kan gebruikt worden wanneer we de nieren reinigen met natuurlijke middelen. Omdat Dit kruid er zal voor zorgen dat de nieren nog efficiënter het bloed kunnen filteren.

Daarnaast heeft het kruid een ontspannende en ontstekingsremmende werking op de nieren. Dit is goed wanneer we te maken hebben met een mogelijke infectie van de urinewegen.

De ontstekingsremmende werking wordt ook vaak gebruikt voor mensen die last hebben van artritis. Omdat het spierpijn en gewrichtspijn kan helpen verzachten.

Ook om de spijsvertering te activeren kan jeneverbes gebruikt worden. Hoewel de bessen ook gedroogd kunnen eten. Toch wordt meestal een supplement gebruikt.

Guldenroede

De belangrijkste functie van guldenroede (*) is zijn vochtafdrijvende werking. Daardoor zal het ervoor zorgen dat de nieren sneller hun afvalstoffen kunnen afvoeren. En kunnen ze in combinatie met voldoende water ervoor zorgen dat de nierfunctie voor een groot deel wordt verbeterd.

Ook bij infecties van de blaas of andere onderdelen van de urinewegen wordt guldenroede vaak gebruikt (*). Het is een traditioneel kruid bij de Indianen in Amerika en Zuid-Amerika.

Men gaat het ook gebruiken om het uitplassen van nierstenen te stimuleren.

Het supplement zijn vochtafdrijvende en ontstekingsremmende werking zou ook de vorming van nierstenen tegenwerken.

Chanca Piedra

chanca piedra nierenChanca Piedra is een ander voorbeeld van kruiden die vooral gebruikt worden in de culturen van Zuid-Amerika. Een andere naam voor het kruid is steenbreker. Het wordt echter ook gebruikt in de Indiase geneeskunde. Ook hier geldt de belangrijkste werking, het stimuleren van de nieren, blaas of lever.

Steenbreker doet niks anders vermoeden dan breker van nierstenen en galstenen. Daar wordt het dus ook hoofdzakelijk voor gebruikt.

Gerelateerd:  Zink Tabletten | Waarvoor zijn ze nodig?

We vinden daar heel weinig wetenschappelijk bewijs over. Het enige wat we kunnen vinden is dat de werking van het chanca piedra supplement, ontstekingsremmend en antibacterieel is. (1)

Uva Ursi

Nog een ander voorbeeld wanneer we willen de nieren reinigen met natuurlijke middelen is Uva Ursi.

Uva Ursi wordt in het Engels de beerbes genoemd. In het Nederlands dan weer de beerdruif. De naam komt er doordat beren graag de bessen eten van deze plant.

Het kruid vindt zijn oorsprong in het Noorden van Amerika, waar het ook een vaste waarde geworden is sint de tweede eeuw om te gebruiken bij problemen met de urinewegen.

Vooral dan bij blaasontstekingen heeft Uva Ursi gunstige resultaten bereikt via wetenschappelijke onderzoeken. Men kon onder meer aantonen dat het ontstekingen zal bestrijden. Vooral dan door enkele belangrijke werkzame stoffen in de plant, arbutine en hydroquinone. Ook bevat de plant tanine, dat zou ook helpen om ontstekingen te bestrijden en op die manier de symptomen te doen afnemen. (2)

Bij het gebruiken van Uva Ursi mogen we de aanbevolen dosis niet overschrijden, en mogen we dit niet langer gebruiken dan 5 dagen. Omdat de plant schade kan toebrengen aan de lever. We mogen dit ook slechts enkele keren per jaar gebruiken. Op die manier zal de lever geen schade ondervinden van het gebruik ervan.

Er wordt meestal een concentraat toegevoegd aan het drinkwater en op die manier opgedronken.

Paardenbloem

paardenbloem reinigt nierenDe paardenbloem is goed bekend omwille van zijn vochtafdrijvende effecten. Al hebben we dit kruid liever niet in onze achtertuin. Je ziet het vaak tijdens de zomer, de grasvelden staan er vol van.

Gerelateerd:  Stinkende adem Oorzaak Behandeling En Hoe Vermijden

Hoewel het misschien gezien wordt als een onkruid. Toch kunnen we er heel wat voordeel mee doen. Alles van de plant kan namelijk gebruikt worden voor medicinale doeleinden.

De wortel wordt vaak gebruikt voor zijn vochtafdrijvende eigenschappen. En wordt gebruikt om te kunnen de nieren reinigen met natuurlijke middelen.

De bladeren kunnen worden gegeten als een salade. Misschien zo bekend in Nederland, maar de naam luidt ‘molsla’. Er zijn echter weinig supermarkten die deze salade verkopen. In Duitsland en Tsjechië wordt het gebruiken van de bladeren in de voeding meer toegepast.

Met de paardenbloem kunnen we de nieren reinigen met natuurlijke middelen. Maar het zal niet alleen de nieren terug gezond maken. Paardenbloem heeft ook een gunstig effect op onze lever en wordt vaak gebruikt bij moeilijke stoelgang.

Het supplement bevat belangrijke vitamines en antioxidanten die de lever zullen ontgiften en de nieren zullen helpen ontgiften. In combinatie met het vochtafdrijvend effect zijn ze terug net als nieuw na het gebruik van de plant.

Citroen

Hoewel we door de hoge hoeveelheid vitamine C niet moeten overdrijven met citroen, toch zijn citroenen een ideale manier om onze nieren te gaan schoonmaken. Het zal ook de lever helpen ontgiften.

Aangeraden wordt om elke dag 1 citroen uit te persen en te mengen met het drinkwater. Om dit gedurende de dag op te drinken.

Het grootste voordeel van citroen is dat het de zuurtegraad in het lichaam gaat doen dalen. De meeste mensen zijn te zuur. En daarmee wordt niet bedoeld, de uitdrukking op hun gezicht, maar dan wel de zuurtegraad van hun lichaamsvocht.

Een te hoge zuurtegraad zal zich doortrekken naar onze urine. Urine is altijd al iets zuurder dan ons lichaamsvocht. Maar zal wanneer het lichaam te zuur is, nog zuurder worden.

Wanneer we deze zuurtegraad kunnen omlaag helpen zal de urine ook minder zuur worden en zullen onze nieren daar ook van kunnen profiteren. En zullen ze in staat zijn om effectiever om te gaan met overtollige gifstoffen.


Related posts

Leave a Comment