Nieren reinigen met natuurlijke middelen

nieren reinigen

Delen op:


Volg ons op:

Bestaan er natuurlijke middelen om de nieren te reinigen?

nieren reinigenOnze nieren hebben een belangrijke taak in ons lichaam. Zij moeten er namelijk voor zorgen dat het bloed gezuiverd wordt. Ze hebben de vorm van een boon en zitten langs beide zijden van onze buik. Naast het filteren van het bloed zijn ze ook in staat om de bloeddruk te helpen in balans houden.

De nieren hebben nog een aantal andere belangrijke taken. Ze zullen ook helpen bij het aanmaken van vitamine D en zullen de aanmaak van rode bloedcellen stimuleren indien ze naar behoren functioneren.

Het is af en toe echter aangeraden om de nieren te reinigen. Dit kunnen we doen door een aantal middelen te gebruiken die bekend staan om hun reinigend effect op de nieren. Op die manier kunnen we onszelf verzekeren van een goede werking van onze nieren.

Meer water en minder zout

Een belangrijk punt om onze nieren in een goede conditie te houden, is door voldoende te drinken. Ook om gezond te eten waarbij we niet overdrijven met zout in onze voeding. Mensen die dus vaak bereide maaltijden of fast food eten. Kunnen te maken krijgen met vervuilde nieren. De werking zal niet meer 100% effectief verlopen, waardoor bepaalde gifstoffen niet efficiënt uit het lichaam kunnen worden gedreven.

Wanneer we de nieren reinigen met natuurlijke middelen spreekt het voor zich dat het belangrijk is om voldoende te drinken. Hoe meer water we innemen, hoe vaker de nieren hun onnodige stoffen kunnen afvoeren.

Nieren reinigen met natuurlijke middelen | Stap 1

Dat is meteen de eerste stap om de nieren te reinigen met natuurlijke middelen. We moeten zorgen dat de kleur van onze urine doorzichtig is. Wanneer de urine geel is, of sterk gaat ruiken. Dan hebben we te weinig vocht in ons lichaam. Dat kan komen door een te hoog zoutgehalte in onze voeding. Of door te weinig water in te nemen. Wanneer de urine geen geur en geen kleur heeft. Dan hebben we voldoende vocht.

Welke kruiden voor de nieren kunnen we gebruiken om ze te reinigen?

Waarom kruiden voor de nieren gebruiken?

De nieren zijn belangrijk voor de optimale reiniging van gifstoffen uit het lichaam. Ze filteren de stoffen uit het bloed en helpen ze uitscheiden via onze urine.

Gerelateerd:  Wat Is De Werking Van GABA En Wat Is Het?

Ze werken ook samen om de bloeddruk in balans te houden en verhogen de aanmaak van onze rode bloedcellen. Vitamine D wordt voor een deel bepaald door de synthese in de nieren. Het zijn één van onze belangrijkste organen in de filtering van giftige stoffen.

Het is dus belangrijk dat we de werking zo goed mogelijk stimuleren. Dit kan onder andere met kruiden voor de nieren.Jeneverbes

jeneverbes nierenDe jeneverbes kan gebruikt worden wanneer we de nieren reinigen met natuurlijke middelen. Omdat Dit kruid er zal voor zorgen dat de nieren nog efficiënter het bloed kunnen filteren.

Daarnaast heeft het kruid een ontspannende en ontstekingsremmende werking op de nieren. Dit is goed wanneer we te maken hebben met een mogelijke infectie van de urinewegen.

De ontstekingsremmende werking wordt ook vaak gebruikt voor mensen die last hebben van artritis. Omdat het spierpijn en gewrichtspijn kan helpen verzachten.

Ook om de spijsvertering te activeren kan jeneverbes gebruikt worden. Hoewel de bessen ook gedroogd kunnen eten. Toch wordt meestal een supplement gebruikt.

Guldenroede

De belangrijkste functie van guldenroede (*) is zijn vochtafdrijvende werking. Daardoor zal het ervoor zorgen dat de nieren sneller hun afvalstoffen kunnen afvoeren. En kunnen ze in combinatie met voldoende water ervoor zorgen dat de nierfunctie voor een groot deel wordt verbeterd.

Ook bij infecties van de blaas of andere onderdelen van de urinewegen wordt guldenroede vaak gebruikt (*). Het is een traditioneel kruid bij de indianen in Amerika en Zuid-Amerika.

Men gaat het ook gebruiken om het uit plassen van nierstenen te stimuleren.

Het supplement zijn vochtafdrijvende en ontstekingsremmende werking zou ook de vorming van nierstenen tegenwerken.

Chanca Piedra

chanca piedra nierenChanca Piedra is een ander voorbeeld van kruiden die vooral gebruikt worden in de culturen van Zuid-Amerika. Een andere naam voor het kruid is steenbreker. Het wordt echter ook gebruikt in de Indiase geneeskunde. Ook hier geldt de belangrijkste werking, het stimuleren van de nieren, blaas of lever.

Steenbreker doet niks anders vermoeden dan breker van nierstenen en galstenen. Daar wordt het dus ook hoofdzakelijk voor gebruikt.

We vinden daar heel weinig wetenschappelijk bewijs over. Het enige wat we kunnen vinden is dat de werking van het chanca piedra supplement, ontstekingsremmend en antibacterieel is. (1)

Uva Ursi

Nog een ander voorbeeld wanneer we willen de nieren reinigen met natuurlijke middelen is Uva Ursi.

Uva Ursi wordt in het Engels de beerbes genoemd. In het Nederlands dan weer de beerdruif. De naam komt er doordat beren graag de bessen eten van deze plant.

Gerelateerd:  Chanca Piedra Voordelen En Bijwerkingen

Het kruid vindt zijn oorsprong in het Noorden van Amerika, waar het ook een vaste waarde geworden is sint de tweede eeuw om te gebruiken bij problemen met de urinewegen.

Vooral dan bij blaasontstekingen heeft Uva Ursi gunstige resultaten bereikt via wetenschappelijke onderzoeken. Men kon onder meer aantonen dat het ontstekingen zal bestrijden. Vooral dan door enkele belangrijke werkzame stoffen in de plant, arbutine en hydroquinone. Ook bevat de plant tanine, dat zou ook helpen om ontstekingen te bestrijden en op die manier de symptomen te doen afnemen. (2)

Bij het gebruiken van Uva Ursi mogen we de aanbevolen dosis niet overschrijden, en mogen we dit niet langer gebruiken dan 5 dagen. Omdat de plant schade kan toebrengen aan de lever. We mogen dit ook slechts enkele keren per jaar gebruiken. Op die manier zal de lever geen schade ondervinden van het gebruik ervan.

Uva Ursi kan gebruikt worden in de vorm van een supplement.

Paardenbloem

paardenbloem reinigt nierenDe paardenbloem is goed bekend omwille van zijn vochtafdrijvende effecten. Al hebben we dit kruid liever niet in onze achtertuin. Je ziet het vaak tijdens de zomer, de grasvelden staan er vol van.

Hoewel het misschien gezien wordt als een onkruid. Toch kunnen we er heel wat voordeel mee doen. Alles van de plant kan namelijk gebruikt worden voor medicinale doeleinden.

Toch heeft deze plant zijn heilzame werking reeds bewezen. Ze zijn één van de beste kruiden voor de nieren en zullen ze compleet reinigen door werking ervan te verbeteren.

Wanneer in combinatie met voldoende water dit kruid wordt gebruikt kunnen we na enkele dagen genieten van volledig herboren nieren. Ze hebben een zeer sterke vochtafdrijvende werking en op die manier ook een krachtige reinigende werking. Ze kunnen worden gebruikt om nierstenen te voorkomen of ze zelfs volledig helpen oplossen!

De wortel wordt vaak gebruikt voor zijn vochtafdrijvende eigenschappen. En wordt gebruikt om de nieren te reinigen op een natuurlijke manier.

De bladeren kunnen worden gegeten als een salade. Misschien zo bekend in Nederland, maar de naam luidt ‘molsla’. Er zijn echter weinig supermarkten die deze salade verkopen. In Duitsland en Tsjechië wordt het gebruiken van de bladeren in de voeding meer toegepast.

Met de paardenbloem kunnen we de nieren reinigen met natuurlijke middelen. Maar het zal niet alleen de nieren terug gezond maken. Paardenbloem heeft ook een gunstig effect op onze lever en wordt vaak gebruikt bij moeilijke stoelgang.

Gerelateerd:  Terminalia bellirica

Het supplement bevat belangrijke vitamines en antioxidanten die de lever zullen ontgiften en de nieren zullen helpen ontgiften. In combinatie met het vochtafdrijvend effect zijn ze terug net als nieuw na het gebruik van de plant.

Citroen

Hoewel we door de hoge hoeveelheid vitamine C niet moeten overdrijven met citroen, toch zijn citroenen een ideale manier om onze nieren te gaan schoonmaken. Het zal ook de lever helpen ontgiften.

Aangeraden wordt om elke dag 1 citroen uit te persen en te mengen met het drinkwater. Om dit gedurende de dag op te drinken.

Het grootste voordeel van citroen is dat het de zuurtegraad in het lichaam gaat doen dalen. De meeste mensen zijn te zuur. En daarmee wordt niet bedoeld, de uitdrukking op hun gezicht, maar dan wel de zuurtegraad van hun lichaamsvocht.

Een te hoge zuurtegraad zal zich doortrekken naar onze urine. Urine is altijd al iets zuurder dan ons lichaamsvocht. Maar zal wanneer het lichaam te zuur is, nog zuurder worden.

Wanneer we deze zuurtegraad kunnen omlaag helpen zal de urine ook minder zuur worden en zullen onze nieren daar ook van kunnen profiteren. En zullen ze in staat zijn om effectiever om te gaan met overtollige gifstoffen. We kunnen essentiële olie van citroen gebruiken. Die kunnen we online bestellen.

Paardenstaart

Paardenstaart is een ander in de lijst van kruiden voor de nieren. Ze bezitten een sterke vochtafdrijvende werking en staan bekend als natuurlijk middel tegen nierstenen.

Ze zullen de nieren reinigen en nierstenen voorkomen en afbreken.

Er is echter een hoge hoeveelheid nodig, om die reden is het aangewezen om een concentraat te gaan gebruiken. Er zijn zeker 4 kopjes thee per dag nodig om hetzelfde effect te bereiken.

Een extract van paardenstaart kan worden gedronken met water.

Conclusie

Deze kruiden voor de nieren zullen vast en zeker om de nierfunctie te stimuleren en te optimaliseren. Toch is het zeer belangrijk om voldoende water te drinken. Zeker wanneer problemen zich reeds hebben voorgevallen is het drinken van veel meer water belangrijk!

Het kan vaak moeilijk zijn, zeker wanneer men te maken krijgt met blaasinfecties of nierinfecties, om dan veel water te drinken. Dit omdat het urineren vaak pijnlijk kan zijn. Toch is het belangrijk om meer en meer water te drinken zodat ze de kans krijgen om van al de overtollige gifstoffen verlost te raken.

Het zijn de overtollige gifstoffen die uiteindelijk de nierstenen of infecties gaan doen ontstaan. Door voldoende water te combineren met kruiden voor de nieren kunnen we genieten van  gezond bloed.

Zorg ervoor dat de urine altijd geurloos en kleurloos is. Indien de kleur geel wordt of de geur ernstig wordt. Dan dient er (veel) meer water gedronken worden.

Delen op:


Volg ons op: