Wat Is De Werking Van Mariadistel?

mariadistel

Delen op:


Volg ons op:

Werking en bijwerkingen van Mariadistel?

mariadistel werkingMariadistel wordt reeds meer dan 2.000 jaar gebruikt als een natuurlijk middel om talloze problemen op te lossen. Er zijn geschriften bekend van uit de 4de eeuw voor Christus. Daar werd het kruid reeds gebruikt bij problemen met de lever.

De plant heeft verschillende namen. Mariadistel, Heilige Distel, Melkdistel, Leverkruid zijn enkele van deze benamingen. De Engelse naam voor de plant is Melkdistel. Deze naam werd gegeven door de melkachtige substantie die uit de plant komt.

Ze kan relatief hoog worden, er zijn planten die tot wel 3 meter hoog kunnen worden. We vinden ze vooral terug in Europa, Afrika, Rusland, Noord en Zuid-Amerika en in kleinere delen van Azië.

Mariadistel staat bekend om zijn zuiverende werking op de lever. Het werd voor deze problemen het eerst gebruikt in Europa. En sinds 30 jaar wordt mariadistel dan ook gezien als een volwaardige behandeling tegen chronische leverproblemen zoals cirrose, hepatitis en een vette lever.

Werking van Mariadistel voor onze huid

Onze huid en onze lever staan nauw met mekaar in verband. Een gezonde lever zal zorgen voor een gezonde huid. Dat is duidelijk. Maar er is meer. De plant bevat krachtige bestandsdelen en antioxidanten die de gezondheid van onze huid nog meer zullen verbeteren.

Acne

De lever zal worden gestimuleerd. Daardoor worden meer gifstoffen uit het lichaam gehaald. Acne is een bijproduct van gifstoffen die onvoldoende kunnen worden verwijderd uit het lichaam via de lever. Wanneer de lever de vloed aan gifstoffen niet meer aankan, dan zal het lichaam op een andere manier trachten om deze giftige stoffen uit het lichaam te weren. Dat komt dan in de vorm van acne op onze huid terecht.

Gerelateerd:  Bloedsuiker verlagen met Kruiden

Doordat mariadistel de lever beter zal laten werken, wordt er ook meer gal aangemaakt. Dat zal ervoor zorrgen dat de vertering van vetten nog beter verloopt. En zal ervoor zorgen dat we minder snel problemen ondervinden met acne.

Glanzende huid

Door de ontgiftende en reinigende werking, zal onze huid minder oneffenheden vertonen. Dat zorgt voor het resultaat dat onze huid meer gaat glanzen. Waardoor we er ook duidelijk jonger uit zien.

Psoriasis en eczeem

mariadistel gebruikDe stof silymarine die we terugvinden in mariadistel zal ervoor zorgen dat er meer glutathion in het lichaam terechtkomt. Dit geeft als resultaat dat symptomen zoals psoriasis en eczeem minder kans maken om op te komen.

Glutathion heeft ontgiftende en reinigende eigenschappen. Sommige gaan ervan uit een tekort aan deze stof, uiteindelijk leidt tot psoriasis. Doordat mariadistel zoveel glutathion bevat kunnen we dus daarmee het lichaam reinigen.Hydrateert de huid

Wanneer we te maken hebben met een droge huid, dan zal mariadistel de huid hydrateren en daardoor ook de huid zachter maken. Het zal een soort laagje vormen over de cellen en daardoor helpen beschermen tegen schade van buitenaf. De huid wordt terug zachter en soepel.

Veroudering tegengaan

Mariadistel zal de huid laten glanzen zoals we reeds hebben vermeld. Dat zorgt ook voor een gezonde groei van cellen en zal ervoor zorgen dat cellen niet vroegtijdig gaan afsterven.

Mede dankzij de gezondere lever kunnen we zorgen voor gezondere cellen in onze huid die de leeftijd van de cellen verlengen en de aanmaak van nieuwe cellen stimuleren. Waardoor we dus langer kunnen genieten van een jonge huid.

Gerelateerd:  Fenegriek Werking en Bijwerkingen

Het zal ook helpen bij het behouden van de elasticiteit van onze huid. Wat op zich ook de kans op rimpels en andere symptomen van de veroudering zal tegenwerken.

Mariadistel voor het haar

Mariadistel heeft een reeks voordelen voor ons haar. Het zal er bijvoorbeeld voor zorgen dat de haren sterker worden. Daarbij zal de kans op haaruitval verminderen. Het wordt om die reden ook vaak gebruikt aan natuurlijke supplementen die de gezondheid van onze haren moeten verbeteren.

Ook zijn reinigende werking zou het ontstaan van haaruitval kunnen tegengaan.

Lever reinigen

mariadistel lever herstellenMariadistel is zeker één van de krachtigste kruiden om de lever te reinigen. Het zal onder meer beschadigde cellen herstellen. En zal verder helpen bij het aanmaken van nieuwe cellen in onze lever. Een groot deel van de voordelen van mariadistel hebben te maken met deze krachtige werking op onze lever.

Bij een vette lever hebben we kunnen vaststellen dat mariadistel de hoeveelheid enzymen in de lever kan doen toenemen. Daarbij wordt de lever een stuk efficiënter in het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. (1)

Wanneer we veel medicijnen gebruiken, drugs gebruiken of veel alcohol drinken, dan kan mariadistel uitstekend worden gebruikt om de toxiciteit van de lever te herstellen en om te keren.

Antioxidante werking

Mariadistel heeft de antioxidante kracht kunnen verhogen bij mensen met diabetes. Daarbij werden ze duidelijk gevoeliger voor insuline.

Daarnaast heeft de antioxidante werking ook een beschermend effect in stress situaties. (2)

Ook zal de plant vrije radicalen vernielen en de binding van vrij ijzer en koper stimuleren.

Gerelateerd:  Chanca Piedra Voordelen En Bijwerkingen

Ontstekingsremmende werking

Men kon ook vaststellen dat mariadistel een ontstekingsremmende werking heeft op het lichaam. Dit zou onder meer gebeuren door de blokkerende werking op hydrogen peroxide waarbij ook de TNF-alfa productie in monocytokinen wordt onderdrukt. Dit heeft als gevolg dat de ontsteking gaat afnemen. Wat vooral goed nieuws is voor mensen met reuma, artrose of de ziekte van Crohn. (3) (4)

Infecties tegenwerken

Mariadistel heeft een antiviraal effect. Dit hebben we zeer goed kunnen aantonen bij hepatitis C. (5)

De werking van mariadistel ging gepaard met een verminderde beschadiging van de lever bij mensen met hepatitis C (6)

Het beschermt de cellen door virale infecties tegen te gaan. Daarnaast werden ontstekingen tegengewerkt die zorgen voor de beschadiging van de cellen.

Mariadistel kon na 48 uur reeds leverschade vermijden wanneer een vergiftiging werd vastgesteld met paddenstoelen. (7)

Beschermt de hersenen

Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat mariadistel een beschermend effect heeft op onze hersenen wanneer die worden blootgesteld aan bepaalde vormen van hersenschade. Dit heeft men kunnen aantonen bij proefdieren. (8)

Ook werd geheugenverlies verminderd waargenomen, dit werd wetenschappelijk vastgesteld bij ratten.

Daarnaast zou het de levensduur verlengen bij patiënten met alzheimer.

Tegen diabetes

Onderzoeken hebben kunnen aantonen bij mensen dat mariadistel een duidelijk effect heeft bij mensen met diabetes. Het gaat dan vooral om het langdurige gebruik van de plant. Het zal onder meer de hoeveelheid insuline die nodig is verminderen.

Daarnaast zal het de gevoeligheid voor insuline doen toenemen. Ook hebben mensen met diabetes type 2 een verlaagde bloedsuiker na het gebruik van mariadistel. (9)

mariadistel bijwerkingenBijwerkingen

Bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van mariadistel zijn allergische reacties. Er kunnen problemen zoals diarree, misselijkheid, buikpijn en hoofdpijn ontstaan. Verder kan slapeloosheid en pijnlijke gewrichten aangewakkerd worden. Al komen die minder vaak voor.

Mariadistel kopen

Mariadistel kan worden gebruikt door middel van een supplement.

Delen op:


Volg ons op: