Werking en Bijwerking van Biergist voor onze gezondheid

biergist

Delen op:


Volg ons op:

Wat is de werking van biergist?

bier

Biergist heeft een groot aantal voordelen voor onze gezondheid. Het wordt gewonnen uit een soort schimmel. Daar wordt uiteindelijk dan bier van gemaakt. Hoewel er niet alleen bier van wordt gemaakt. Het wordt ook gezien als voedingssupplement. Vooral dan omwille van zijn enorme voedingswaarde. We zien een grote hoeveelheid verschillende mineralen en vitamines.

Verder heeft de werking van biergist tal van voordelen te bieden voor onze gezondheid. We vinden vitamine B1, 2, 3, 5, 6, 7 en 9. Geen enkel ander voedingsmiddel bevat zoveel vitamines B. We weten dat vitamine B van belang is voor het stimuleren van onze stofwisseling of het metabolisme. Dus kunnen we vast en zeker al raden dat een bepaalde specifieke werking van biergist zich zal concentreren op onze spijsvertering. Maar het reikt veel verder dan dat.

Preventie tegen diabetes

Biergist kan worden gebruikt bij mensen met een hoog risico op de ontwikkeling van diabetes. Omdat het zo’n gunstige effecten heeft op de bloedsuikerwaarden. Er zijn onderzoeken bekend waarbij zelfs mensen met diabetes er voordeel konden uit doen. Wanneer we moeite hebben met de aanmaak van insuline bijvoorbeeld. De bloedsuikerverlagende werking van biergist zal ervoor zorgen dat we minder insuline moeten aanmaken. Hoewel men niet honderd procent zeker is vanwaar deze werking vandaan komt. Toch gaat men er echter van uit dat het vooral de hoeveelheid chroom in biergist is die voor deze werking verantwoordelijk is. (1)

Gerelateerd:  Bloedsuiker verlagen met Kruiden


Helpt bij het afvallen

We krijgen dankzij de hoge hoeveelheid vitamines B een stimulerend effect op onze stofwisseling. Het metabolisme wordt versneld waardoor we meer calorieën zullen verbranden wanneer het lichaam in rust is. Dat betekent dat we dus sneller kunnen afvallen.

biergist werking

Verder staat een hoge bloedsuiker ook in verband met overgewicht. Wanneer we te vaak last hebben van een hoge bloedsuiker dan zal de hoeveelheid energie die daaruit wordt vrijgegeven sneller worden opgeslagen in vet. Wat op termijn de kans verhoogt op overgewicht.

Daarbij zal de hoge hoeveelheid chroom in biergist supplementen ervoor zorgen dat we sneller vet zullen verbranden. (2)

Acne bestrijden

Wanneer we te maken hebben met problemen als acne dan kan biergist ook een oplossing bieden. Er is een bepaald bestandsdeel die een anti-microbische werking zou hebben op onze huid en daarmee de kans op acne zal verkleinen. Ook is die krachtige genoeg om actieve acne tegen te gaan.

Beschermend voor het hart

Biergist kan ervoor zorgen dat we het risico op hartziekten verkleinen. Dit komt door een combinatie van een aantal voordelen. We zien bijvoorbeeld een daling van de bloeddruk. Maar we zien ook een daling van het cholesterol.In Iran zijn onderzoekers steeds op zoek naar alternatieve methoden om de gezondheid te verbeteren. Er zijn geen medicijnen voor iedereen beschikbaar, omdat de meeste gewone mensen die niet kunnen betalen. Een Iraans onderzoek wees uit dat we met het gebruik van biergist zowel de systolische als de diastolische bloeddruk kunnen verlagen. (3)

PMS

PMS of premenstrueel syndroom is een reeks symptomen die optreden voor of tijdens de menstruatie. Ze zorgen onder meer voor een opgeblazen buik, vocht ophouding, buikpijn, constipatie. Maar kunnen ook leiden tot meer ernstige symptomen zoals prikkelbaarheid en depressie.

Gerelateerd:  Fenegriek Werking en Bijwerkingen

Biergist supplementen hebben kunnen aantonen bepaalde symptomen bij PMS te verlichten. (4)

Reinigt de lever

Biergist heeft een aantal gunstige effecten op onze spijsvertering. Echter zal het ook zorgen voor een reinigend effect op onze lever. Waardoor we meer gal zullen produceren en daardoor ook een betere spijsvertering zullen verkrijgen. Een deel van de effecten op de vetverbranding zijn hiervoor waarschijnlijk ook verantwoordelijk. Het heeft een soortgelijk effect op onze lever als spirulina.

Bijwerkingen

biergist bijwerkingen

Hoewel de werking van biergist dus duidelijk heel wat voordelen te bieden heeft voor onze gezondheid. Toch zijn er natuurlijk ook bijwerkingen verbonden bij het gebruik van dit voedingssupplement.

Het is daarom aangeraden dat we de tabletten nemen tijdens de maaltijd en daarbij een glas water drinken.

Ook moeten mensen weten dat er een verhoogd risico bestaat op schimmelinfecties bij mensen die daar reeds een geschiedenis mee hebben.

Bij bepaalde ernstige aandoeningen als de ziekte van Crohn is het beter om eerst met een dokter te overleggen, en niet op eigen houtje biergist supplementen te gebruiken.

Het spreekt voor zich dat wanneer we medicijnen nemen om de bloedsuiker te verlagen. Dat er dan toch enige voorzichtigheid gepaard moet gaan met het gebruik. We gebruiken daarom best geen biergist supplement in combinatie met medicatie tegen diabetes zonder daar eerst met een arts over te praten.

Delen op:


Volg ons op: