Wat Zijn De Voordelen Van Cederhout Olie Voor Onze Gezondheid?

Delen op:


Volg ons op:

Verschillende soorten olie van bomen kunnen heel wat voordelen betekenen voor onze gezondheid. Dat is vooral het geval bij cederhout olie. Cederolie heeft onder meer een schimmelwerende, vochtafdrijvende, antiseptische en slijmoplossende werking. We kunnen er het lichaam ook mee gaan verdoven op een natuurlijke manier. Er zijn verschillende voordelen te bekomen om de gezondheid van onze huid te verbeteren. Verder kunnen we de spieren, het metabolisme en de spijsvertering sterk verbeteren bij het gebruiken van etherische cederhout olie.

Hoe wordt etherische cederhout olie gemaakt?

Cederolie wordt gemaakt door een stoomproces waarbij verschillende stukjes hout worden verwerkt. Als resultaat komt de olie vrij die zich in het cederhout heeft opgeslagen. De belangrijkste stoffen die we terugvinden in de etherische cederhout olie zijn alfa-cederine, beta-cederine, cedrol, widdrolen en sesquiterpenes. Deze stoffen zijn verantwoordelijk voor de vele effecten van de cederolie.

cederolie werking

Werking van etherische cederhout olie

Acne bestrijden op een natuurlijke manier

Cederolie zal bescherming bieden voor onze huid en daardoor microben uit het lichaam halen. Wanneer microben zich gaan opstapelen kan er acne ontstaan. Een ander voordeel van cederhout olie is dat ze de huid strakker zullen maken.

Om acne op een natuurlijke manier te bestrijden met behulp van cederolie kunnen we enkele druppels aanbrengen in onze zeep en daarna op de huid aanbrengen. Dit proces kunnen we elke dag herhalen tot de acne volledig verdwenen is.

Gezondheid van onze tanden verbeteren

Bepaalde chemische samenstellingen van cederolie kunnen helpen bij het verbeteren van de gezondheid van onze tanden. Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat we bescherming kunnen krijgen tegen een bepaalde bacterie die in staat is om gaatjes te veroorzaken in onze tanden. Het gaat om de bacterie streptococcus mutans. Zij kunnen het tandvlees beschadigen en ook gaatjes in de tanden veroorzaken.

Gerelateerd:  Cipres Etherische Olie Werking En Voordelen Voor Onze Gezondheid

Om de gezondheid van onze tanden te verbeteren kunnen we een natuurlijk mondwater maken door enkele druppels cederhout olie in een glas water te mengen. Dit kunnen we gebruiken om onze mond te reinigen. Het zal ervoor zorgen dat de bacteriën in de mond worden geëlimineerd.

Het gebruiken van dit natuurlijk mondwater zal bijvoorbeeld ook helpen tegen een slechte adem.

Beter slapen met cederolie

Een andere belangrijke eigenschap van cederhout olie is dat we er ons slaappatroon mee kunnen gaan verbeteren. Het is enorm belangrijk dat we voldoende slapen omdat het gedrag gedurende de dag, voor een groot deel bepaald wordt door de kwaliteit van onze nachtrust. Indien we te weinig hebben geslapen zullen we minder goed presteren op het werk of op school. Kunnen we moeilijker concentreren en zullen we ook minder zin hebben om actief iets te ondernemen.

Eigenschappen van cederolie hebben ontspannende en verdovende eigenschappen. Dat kan op die manier werken als een natuurlijk ontspanningsmiddel waardoor we makkelijker de slaap kunnen vatten. En dus ook beter uitgerust zijn wanneer we ‘s morgens wakker worden.Haaruitval tegengaan

Ook kunnen we haaruitval tegengaan door cederhout olie te gaan gebruiken. Wanneer we het hoofd gaan masseren met een mengsel van cederolie zullen we minder last krijgen van haarverlies. We dienen daarvoor een mengsel te maken met cederhout olie en kokosolie. En dit proces enkele maanden blijven herhalen. Bij meer dan de helft van de mensen die te maken hebben met kaalheid (ook vrouwen) werd een sterke verbetering vastgesteld.

Artritis of artrose verlichten

We kunnen ook ontstekingen bestrijden door cederhout olie te gebruiken. Onderzoeken bij dieren hebben kunnen aantonen dat deze ontstekingsremmende werking en pijnstillende werking ervoor kan zorgen dat het aantal ontstekingen en ook de pijn die wordt veroorzaakt door de ontstekingen een stuk lager is bij mensen die lijden aan artritis of artrose.

Gerelateerd:  Ylang Ylang Etherische Olie En Zijn Eigenschappen Voor De Gezondheid

Om dit in de praktijk te brengen kunnen we de gewrichten masseren met het mengsel, of kunnen we enkele druppels toevoegen aan een warm bad.

Ademhalingsproblemen bestrijden

Ademhalingsproblemen zoals astma kunnen worden behandeld door cederhout olie te gaan gebruiken. Onderzoeken bij dieren hebben kunnen aantonen dat de ontstekingsremmende werking van het mengsel zal helpen om de mastcellen te stabiliseren. Waardoor er minder ontstekingen in de luchtwegen zullen gaan ontstaan. Dit effect heeft men echter nog niet getest bij mensen en is alleen bij dieren vastgesteld.

Stress verlagen

De ontspannende werking van cederhout olie kan helpen om stress te bestrijden. Wanneer we een lastige dag of een lastig moment hebben gehad kunnen we even het lichaam en onze geest tot rust brengen door de geur in de ademen. We kunnen ze ook toevoegen aan een luchtverfrisser of aanbrengen op ons hoofdkussen voor een goede ontspannende nachtrust of meditatie.

Insecten buiten houden

Tijdens de zomer hebben we allemaal te maken met insecten in huis. Het voordeel van het gebruik van cederolie is dat insecten er niet dol op zijn. Ze zullen bij het opmerken van deze geur meteen wegblijven. Wanneer we dus het mengsel op bepaalde plaatsen aanbrengen in huis zullen we ervoor zorgen dat we weinig last hebben van vliegen, muggen of andere insecten die het huis kunnen betreden.

Schimmelwerende werking

Door het mengsel te gebruiken kunnen we zowel inwendig als uitwendig bescherming bieden tegen schimmelinfecties. Het kan bescherming bieden tegen schimmels die we vinden on ze voeding. En kan ook gebruikt worden tegen verschillende andere schimmelinfecties zoals bijvoorbeeld op onze voeten. Eucalyptus olie heeft ook deze capaciteit.

Gerelateerd:  Rozemarijn Etherische Olie Voordelen En Eigenschappen

Goed tegen hoest

Wanneer we last hebben van hoest kunnen we ervoor zorgen dat de longen overtollig slijm kunnen afvoeren. Dit zal er automatisch voor zorgen dat we minder moeten hoesten en kan ook worden ingezet bij verkoudheid of griep.

We kunnen daarvoor enkele druppels aanbrengen op onze borst en keel en dit gedurende enkele minuten laten inwerken. We kunnen de cederolie ook aanbrengen onder onze neus wanneer we te maken hebben met een geblokkeerde neus.

Concentratie verbeteren

Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat cederhout olie kan helpen om de concentratie bij kinderen te verbeteren. Vooral dan wanneer het gaat om kinderen die reeds concentratieproblemen zoals ADHD hebben. Wanneer enkele inhalaties worden genomen gedurende drie keer per dag konden na 30 dagen ernstige verbeteringen opgemerkt worden. De kinderen konden zich namelijk beter gaan concentreren.

Vochtafdrijvende werking

De etherische cederhout olie heeft een vochtafdrijvende werking. Dit zal ervoor zorgen dat we meer moeten gaan plassen en zal daardoor ook de afvoer van gifstoffen uit het lichaam helpen bevorderen. Daardoor kunnen we de gezondheid van de blaas en van de nieren sterk gaan verbeteren.

We moeten er echter wel rekening mee houden dat we voldoende water drinken. Op die manier kunnen we het vochtafdrijvende effect compenseren door voldoende inname van vocht.

Natuurlijke luchtverfrisser

Cederolie kunnen we gebruiken als natuurlijke luchtverfrisser. De frisse geur van bomen zal zorgen voor een warm gevoel in de woonplaats, wagen of gelijk welke plaats waar we de cederhout olie gaan gebruiken. We krijgen een ontspannend gevoel bij het ruiken van deze olie en kunnen ermee onze eigen productiviteit gaan verhogen.

Opgelet bij het gebruik van cederhout olie

cederhout olie werking

Cederolie mag echter niet inwendig worden ingenomen. We kunnen ernstige problemen ondervinden met onze spijsvertering en kunnen als gevolg moeten overgeven of misselijk worden. Wanneer we de cederhout olie direct gaan aanbrengen op de huid zonder te combineren met water of kokosolie kan irritatie ontstaan. Om dit risico te verkleinen gebruiken we beter water, kokosolie of olijfolie.

Cederolie kunnen we bestellen via internet en krijgen we voor €6.99

Delen op:


Volg ons op: