Terminalia bellirica

Terminalia bellirica

Delen op:


Volg ons op:

Oorsprong Terminalia bellirica

Terminalia bellirica is een boom die tot 30 meter groot kan worden. Hij komt voor in India en groeit tot op hoogtes van 1000m. De stam is bruin van kleur met elipsvormige bladeren. De vruchten van de boom zijn grijze nootachtige vruchten met een zeer zoete binnenkant. Ze hebben een verdovend en narcotisch effect.

Terminalia bellirica

Gebruik van Terminalia Belrica in Ayurvedische geneeskunde

Van de Terminalia bellirica worden echter veel heilzame werkingen toegeschreven. Zo helpt het bij oogaandoeningen. Het stopt diaree bijna meteen. Spijsverteringsproblemen worden ermee behandeld. Het afkooksel van de vruchten wordt vaak gebruikt om overmatige dorst en overgeven te behandelen. Alsook hoesten, verkoudheid, heesheid en astma zouden kunnen worden verholpen met belerica.

Terminalia bellirica

Gebruik van Terminalia bellirica in cosmetica

Het wordt vaak gebruikt om grijswording van het haar tegen te gaan. Ook kan men met de olie van de vruchten het haar zwart kleuren. Dat wordt dagelijks gedaan op het eiland Java als een natuurlijke manier om het haar te kleuren. Het geeft ook nog eens een glanzend effect op het haar. Het voedt het haar en het laat het haar sneller groeien. De olie wordt ook gebruikt op de huid en geeft een stralende huid weer. Misschien daarom wordt de Terminalia bellirica gezien als een plant die veroudering tegengaat. Sinds jaar en dag wordt in landen waar ayurvedische geneeswijzen toegepast worden, ze gebruikt om er jonger uit te zien.

Gerelateerd:  Hoe kunnen we het Oestrogeen Verlagen bij mannen?

Indische folklore

De plant wordt gezien als een boom waar demonen in huizen. Zo wordt beweert dat wie onder de schaduw van deze boom plaatsneemt, snel een negatieve gebeurtenis zal meemaken, zoals ongeval, ziekte etc. De naam in het Sanskriet voor de Terminalia bellirica luidt Vibhitaki. Dat “betekent zonder vrees”. De gedroogde vruchten worden ook gebruikt om te roken. Dat zou een hallucinogeen effect hebben.

Delen op:


Volg ons op: