Mannenborsten of borstvorming bij mannen

mannenborsten

Delen op:


Volg ons op:

Mannenborsten Oplossen op Natuurlijke Manier

Mannenborsten komen heel vaak voor bij mannen op oudere leeftijd. Ook jonge mannen kunnen ermee te maken krijgen tijdens de puberteit. Het gaat hier dan om de vorming van vrouwelijke borsten bij mannen. Dit is hoofdzakelijk het gevolg van de hormonen die een invloed hebben op de cellen in de borsten. Deze hormonen zijn dan gedreven door het oestrogeen. Prolactine is daar één van de belangrijkste van. De borsten worden gevoeliger voor oestrogeen. Wanneer in de puberteit meer testosteron wordt aangemaakt, wordt ook meer oestrogeen aangemaakt. Als dit gaat reageren met de borsten kan gynaecomastie ontstaan. Bij oudere mannen gaat het mannelijk hormoon juist gaan dalen. Waardoor er meer vrouwelijk hormoon kan circuleren in het lichaam. Dit leidt dan in hun geval ook tot de ontwikkeling van mannenborsten.

In sommige gevallen kan medicatie zoals tamoxifen daar verandering in brengen. Deze medicatie gaat inwerken op de oestrogeenreceptoren en gaat het vrouwelijk hormoon daar gaan blokkeren. Maar we hebben ook een natuurlijk middel die dezelfde werking heeft als het geneesmiddel tamoxifen.

borstvorming bij mannen

Bewegen is belangrijk

Het belangrijkste is zeker en vast om meer te gaan bewegen. Het overgrote deel vrouwelijk hormoon kan worden aangepakt door het testosterongehalte in de hoogte te duwen. Dat kunnen we doen door krachttraining maar ook door te lopen of fietsen. Wanneer we intervaltraining toepassen zullen we steeds het testosterongehalte laten pieken. Dat kan bij het lopen toegepast worden door korte sprints te trekken en dan weer normaal te gaan lopen. Tijdens het fietsen kunnen we ook een sprintje trekken en dan weer normaal fietsen. toch zal krachttraining de beste effecten teweegbrengen op het testosteron.

Borstoefeningen

Je kan er helaas niet voor zorgen dat vet verdwijnt op één bepaalde plek. Toch kan je ervoor zorgen dat de spieren sterker en dan ook strakker worden op bepaalde plaatsen in het lichaam. We kunnen dus een gezond dieet hanteren en bepaalde oefeningen doen die onze borstspieren gaan trainen. Uitstekend zijn hierbij de push ups. Dit kunnen we allemaal thuis doen en hebben daar geen gereedschap voor nodig. We duwen ons eigen gewicht op en dat is reeds voldoende voor de meeste mannen. Indien je het echt serieus wilt aanpakken zijn er honderden borstoefeningen die kunnen worden uitgevoerd met machines en gewichten.

Gerelateerd:  Belangrijkste oorzaken van vitamine B12 tekort

We dienen niet per se naar de gym te gaan om goeie resultaten te boeken. Indien we elke dag 10 setjes van 10 keer pompen gaan uitvoeren, zullen we heel snel resultaat merken. Wat er ook voor zal zorgen dat het testosteron gaat stijgen. Zeer effectief in de strijd tegen mannenborsten.

Gezond dieet volgen

Gewicht verliezen door gezonde voeding te eten is een andere belangrijke stap in het vechten tegen mannenborsten. Door een aantal kleine veranderingen door te voeren kunnen we vaak al tot goede resultaten komen. Vooraleer je jouw eetgewoontes wilt veranderen is het ook belangrijk om eens te kijken wat we nu eten. De voedingsmiddelen die het meeste calorieën bevatten kunnen we dan eventueel verwijderen uit ons dieet, of kunnen we zorgen dat we er minder van gaan eten. We kunnen zeker en vast beginnen met het verwijderen van frisdrank, snoep en koekjes. Deze bevatten veel loze calorieën en die kunnen we veranderen door volkoren producten, magere eiwitten en gezondere snacks zoals noten, bessen, druiven of groenten.

Kurkuma

Dit natuurlijk middel heet kurkuma. Het zal op een soortgelijke manier gaan werken zoals het medicijn tamoxifen. En daarbij de oestrogeenreceptoren gaan blokkeren. Waardoor de borsten minder snel gaan reageren op het oestrogeengehalte in het lichaam.

Daarnaast werkt kurkuma supplement ontstekingsremmend. En zal het ontstekingen die de omzetting van mannelijke hormonen in vrouwelijke, gaan tegenwerken. Dat verlaagt nogmaals de kans op het krijgen van mannenborsten.(1) (2) (3)

Mangosteen

Mangosteen is een ander natuurlijk middel die de vorming van mannenborsten kan tegengaan. Het werkt als een zeer sterke anti oestrogeen. Het zijn vooral de xanthonen en nog een aantal andere stoffen die deze anti oestrogene werking bevorderen.

Gerelateerd:  Prolactine verlagen met kruiden


Bij onderzoeken kon men ook met mangosteen supplement soortgelijke resultaten boeken als met het medicijn tamoxifen. (4) (5) (6)

Zink

Zink zal een gunstige invloed hebben op de aromatase. Het zal ervoor zorgen dat minder mannelijke hormonen worden omgezet in vrouwelijke. Waardoor minder oestrogeen in het lichaam zal circuleren. Dus ook minder zal kunnen inpikken op het borstweefsel. Dat zal helpen bij het blokkeren van de vorming van mannenborsten.

Zink supplement heeft een blokkerend effect op de hormonen cortisol en prolactine. Beide aanzetters tot de vorming van gynaecomastie. (7) (8) (9)

Verder speelt zink een zeer belangrijke rol in het stimuleren van testosteron. Mannen die last hebben van mannenborsten zullen meestal ook een verlaagd libido hebben. Zink zal helpen het testosteron verhogen en het libido opkrikken.

DIM

DIM of diindolylmethaan zal de hormonen in balans helpen brengen. Waardoor er ook minder kans bestaat op oestrogeendominantie, waar dan ook in het lichaam.

Deze stof vinden we terug in kruisbloemige groenten zoals broccoli, bloemkool, radijzen en andere koolsoorten. Dit is echter slechts in kleinere hoeveelheden.

Een geconcentreerd supplement met DIM zal helpen de hormonen in balans brengen en op die manier het testosteron verhogen. Dat zal de kans op mannenborsten nog meer verkleinen. (10) (11) (12)

Ginkgo

Ginkgo is misschien het meest gekend om zijn gunstige effecten op de hersenen en het verdunnend effect op het bloed.

Toch behoort ginkgo ook tot de aromatase inhibitoren. Het zal ervoor zorgen dat er minder mannelijk hormoon wordt omgezet in vrouwelijk hormoon.

Daarbovenop heeft het supplement een enorm krachtige werking op de hormonen prolactine die de mannenborsten dan weer op gang brengen. (13) (14)

Gerelateerd:  Werking van Adaptogenen?

Besluit

Bij het behandelen van mannenborsten komt het erop aan dat we gewicht verliezen en ervoor zorgen dat we een adequate hoeveelheid testosteron aanmaken. Deze kruiden of supplementen die we hebben vermeld kunnen helpen om dit evenwicht te herstellen. Ze zijn geen wondermiddel en dienen gebruikt te worden in een gezond dieet waar voldoende beweging gehanteerd wordt om op een gezond gewicht te komen. De beste resultaten zullen we bekomen door te sporten en gezonder te eten.

Delen op:


Volg ons op: