Groenlipmossel Voordelen En Bijwerkingen

groenlipmossel

Delen op:


Volg ons op:

Er is tegenwoordig heel wat te doen rond de groenlipmossel. Maar wat is dat nu groenlipmossel? Welke werking heeft groenlipmossel op het lichaam? En wat voor voordelen kunnen we daar mee doen?

Groenlipmossel de Perna Canaliculus is afkomstig uit Nieuw Zeeland. Het wordt gebruikt voor een resem van gezondheidsproblemen gaande van artrose, reuma en andere gewrichtspijn die wordt veroorzaakt door andere ziektes of behandelingen. Het kan gebruikt worden tegen astma of tegen problemen met de luchtwegen. De olie afkomstig uit de groenlipmossel heeft een sterke ontstekingsremmende werking.

groenlipmossel werking

De olie die wordt gewonnen uit de groenlipmossel is rijk aan omega 3. Omega 3 is een krachtig voedingssupplement. De voedingsstoffen van de groenlipmossel kunnen ook worden verwerkt in tabletten. Dat heeft natuurlijk dezelfde krachtige werking op onze gezondheid.

Ze worden gezien als een ware superfood, gelijk ook op welke manier we ze gebruiken. Het kan gebruikt worden als voeding, als olie, of kan gebruikt worden als voedingssupplement. De herstellende kracht die we terugvinden in de omega 3 van deze mosselen hebben ervoor gezorgd dat er een enorme vraag is naar de groenlipmossel. Ze worden daarom dan ook momenteel gekweekt in Nieuw-Zeeland.

Ontstekingsremmende werking

De ontstekingsremmende werking van de groenlipmossel is vast en zeker de meest belangrijke werking van de mossel. De mogelijkheid om gewrichtspijn en ontstekingen tegen te gaan hebben van groenlipmossel een uitstekende behandeling gemaakt voor atrose, reuma en astma.

De mosselen bevatten dus een hoge hoeveelheid omega 3. Echter hebben ze iets heel bijzonder. Ze bevatten een speciale soort omega 3 die we bijna nergens anders kunnen vinden. Ze bevatten namelijk Eicosatetaenzuur of ETA. Deze ETA vetzuren worden gezien als de belangrijkste in het bestrijden van ontstekingen.

Gerelateerd:  Voeding met vitamine D

De ETA vetzuren die we vinden in groenlipmossel zijn naast EPA en DHA die we vinden in visolie, dus nog een stuk krachtiger om pijnlijke gewrichten te bestrijden.

Symptomen van Astma onderdrukken

Astma is een vorm van ontsteking op onze luchtwegen. Het verhoogt de aanwezigheid van ontstekingsbevorderende bestandsdelen die leukotrines genoemd worden. Die worden chemisch verlaagd wanneer er medicijnen tegen astma gebruikt worden. Door deze vorming van leukotrines tegen te gaan, kan groenlipmossel ook helpen bij het bestrijden van symptomen van astma. Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat we deze symptomen kunnen onderdrukken. (studie)

Versterkt de gewrichten

artrose groenlipmossel

We weten dat de groenlipmossel een hoge hoeveelheid omega 3 vetzuren bevat. Verder bevatten ze ook een zeer belangrijke groep koolhydraten. Die gaan ervoor zorgen dat de gezondheid van de gewrichten zal verbeteren door gebruik te maken van deze koolhydraten.

Wetenschappelijke onderzoeken konden aantonen dat groenlipmossel kon helpen om pijnlijke knieën te verzachten. Ook stijfheid en mobiliteit werden verbeterd. In hetzelfde onderzoek stelde men ook vast dat problemen met de spijsvertering als gevolg van medicijnen kon worden behandeld bij 50% van de patiënten. (1)Anti-Oxidante werking

De mosselen bevatten zeer krachtige antioxidanten. Die zullen ervoor zorgen dat vrije radicalen kunnen worden bestreden. Dat zal er ook voor zorgen dat de vroegtijdige veroudering van onze gewrichten en botten zal worden uitgesteld. Waardoor de pijn ook zal uitblijven.

Anti-oxidanten zijn belangrijk om de veroudering tegen te gaan. Maar zijn ook van groot belang om chronische aandoeningen te verhinderen. Zo ontstaan alle chronische aandoeningen zoals artrose, reuma, kanker, diabetes en andere, door een voortdurende schade die wordt aangebracht door vrije radicalen.

Gerelateerd:  PMS (premenstrueel syndroom) symptomen bestrijden

De cellen sterven sneller af en kunnen onvoldoende worden vernieuwd. Anti-oxidanten helpen hierbij door de vrije radicalen te verhinderen schade aan te brengen. En zullen ook de aanmaak van nieuwe cellen stimuleren, terwijl ze de leeftijd van oudere cellen zullen verlengen.

Helpt bij de opname van vitamine B12

Mensen met een tekort aan vitamine B12 hebben vaak te maken met het ontbreken van de intrinsieke factor. Dat kan ontstaan als gevolg van medicijnen die de intrinsieke factor aantasten.

In dat geval kunnen we gebruik maken van groenlipmossel. We zien dat de intrinsieke factor kan worden hersteld. Bij mensen waar de intrinsieke factor volledig ontbreekt kan groenlipmossel echter geen verschil uitmaken.

We hebben ook gezien dat problemen met de spijsvertering als gevolg van medicatie kan worden behandeld door groenlipmossel te gebruiken.

Veroudering tegengaan

pijnlijke gewrichten

De groenlipmossel heeft een groot aantal eigenschappen die zullen helpen om de veroudering tegen te gaan. We zullen onder meer een gezondere huid en nagels krijgen. Dit is een combinatie van de antioxidante werking en de krachtige omega 3 vetzuren.

De huid zal beter gehydrateerd worden en zal langer zijn elasticiteit behouden. Waardoor we minder snel rimpels en andere symptomen van veroudering zullen opmerken.

Verder zullen de antioxidanten ervoor zorgen dat we vrije radicalen die de veroudering in gang zetten zullen blokkeren. Wat op zich ook zal zorgen voor het uitstellen van de veroudering.

Dit zal automatisch ook helpen om de veroudering van de gewrichten tegen te gaan en daardoor pijnlijke gewrichten helpen vermijden.

Hart en bloedvaten

We zien een stimulerend effect op de bloedsomloop. Dit komt door de bloedverdunnende werking van de olie in de groenlipmossel. Wat ervoor zal zorgen dat de bloeddruk gaat dalen en het bloed makkelijker kan stromen doorheen de bloedvaten.

Gerelateerd:  Beste Voeding met Flavonoïden

De bloedsomloop constant houden is van groot belang voor een goede gezondheid. Wanneer de bloedvaten zwakker worden kunnen zich een reeks ongunstige problemen voordoen. Door deze beschermende werking krijgen we een verlaagd risico op aderverkalking en vooral op chronische hartziekten.

De actieve ingrediënten zullen ervoor zorgen dat we de bloedvaten sterker maken en zullen bijdragen aan een efficiënte bloedcirculatie met een sterker cardiovasculair systeem.

Bijwerkingen

groenlipmossel bijwerkingen

Bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruiken van een groenlipmossel supplement zijn diarree en misselijkheid.

Het wordt afgeraden voor zwangere vrouwen omdat het de geboorte kan vertragen. Er is onvoldoende informatie over vrouwen tijdens het geven van borstvoeding. Het wordt daarom ook niet aangeraden tijdens het geven van borstvoeding.

Mensen die allergisch zijn aan schaaldieren zullen bij het gebruik van groenlipmossel met dezelfde allergische reacties te maken krijgen.

Gebruik

De Nieuw-Zeelandse groenlipmossel kan worden gegeten op sommige plaatsen als een delicatesse. Toch zullen de bereidingswijze een groot deel van de belangrijkste werkzame stoffen vernietigen. Groenlipmossel kan daarom gebruikt worden in de vorm van een extract.

De aanbevolen dosis bedraagt 1.000 mg tot 3.000 mg per dag. Al is dat sterk afhankelijk van de concentratie van het extract.

Er kan een supplement gebruikt worden van het groenlipmosselextract. Al zijn er ook verschillende complexe bereidingen beschikbaar speciaal ontwikkeld voor gewrichtspijn. Deze supplementen bevatten naast het groenlipmosselextract dan ook vitamine D, C, calcium, curcumine en collageen.

Delen op:


Volg ons op: