Cipres Etherische Olie Werking En Voordelen Voor Onze Gezondheid

Delen op:


Volg ons op:

De cipres etherische olie wordt gewonnen uit de bomen van de familie Cupressaceae. Deze worden kortweg cipres of cypres genoemd. De bomen bevatten heel wat essentiële olie. De etherische cipres olie is een ware tonic voor de bloedsomloop. Het wordt gebruikt om heel wat problemen met de bloedcirculatie te behandelen. Bepaalde voorbeelden zijn aambeien en spataderen. In de aromatherapie wordt het ook gebruikt om spiritueel te aarden en om emotionele zekerheid en veiligheid te bereiken.

Hoe wordt de cipres etherische olie gemaakt?

etherische cipresolie

De essentiële olie van cipres wordt gemaakt uit de stam van de Cupressaceae. Deze familie bevat echter enorm veel bomen. De meest gebruikte boom is de Cupressus sempervirens. Men geeft deze boom ook vaak de naam de Mediterraanse Cipres. De stam van de boom produceert de cipres etherische olie zelf.

In de geschiedenis gaf men de naam de bijnaam “de boom die eeuwig leeft”. Deze benaming hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen. De boom is zelfs zo sterk dat men heeft kunnen aantonen dat zelfs bosbranden niet altijd de boom kunnen verwoesten.

Ook in de religieuze wereld komt deze boom wederom voor. Bij de Tibetanen bijvoorbeeld wordt deze boom gezien als een bron van wijsheid en inzicht.

De cipres essentiële olie die wordt gemaakt uit de stam is puur en organisch. Die kan worden gecombineerd met alle andere oliën die afkomstig zijn van een boom of houtsoort. Maar ook met citroenolie, limoenolie, sinaasappelolie en pompelmoesolie.

Gerelateerd:  Mandarijn Etherische Olie Werking En Gezondheidsvoordelen

Werking Cipres etherische olie

Acne en vette huid

Wanneer we last hebben van acne of een vette huid dan kunnen we de cipres etherische olie gebruiken om dit probleem op te lossen. We kunnen dit het best doen in combinatie met aloë vera. Daarvoor lossen we enkele druppels essentiële cipresolie op in aloë vera sap of water en brengen dit aan op onze huid. Na enkele minuten kunnen we het mengsel afwassen. Dit zal ervoor zorgen dat de huid wordt gehydrateerd en zal overtollig vet of overtollige afvalstoffen verwijderen uit onze huid. Op die manier helpt de cipres etherische olie dus om acne te verwijderen.

Emotionele problemen

In de aromatherapie is één van de belangrijkste werking van de cipres etherische olie, het oplossen van emotionele problemen. Wanneer we ons zwak voelen of onstabiel zijn kunnen we daardoor beter worden geaard en op die manier herstellen van de emotionele leegte die we voelen. We worden terug in staat gebracht om de situatie te accepteren zoals ze is en te kijken naar onze toekomst met positieve gedachten.

Fenomeen van Raynaud

essentiele olie cipres

Het fenomeen van raynaud is een aandoening waarbij de handen en voeten bleek worden wanneer we te maken krijgen met extreme koude. De kleine bloedvaten in de handen en voeten zullen teveel dicht knappen en onvoldoende bloed laten doorstromen.Om dit probleem te behandelen kunnen we de handen en voeten met olijfolie of tijgerbalsem in masseren. En daarbij enkele druppels van de cipres etherische olie toevoegen. Dit proces kunnen we twee keer per dag herhalen en dat zal ervoor zorgen dat de pijn gaat verdwijnen en de bloedsomloop in de handen en voeten verbetert. Ook in koude omstandigheden.

Gerelateerd:  Rozemarijn Etherische Olie Voordelen En Eigenschappen

Oververmoeidheid bestrijden

Oververmoeidheid is een waar probleem omdat het ervoor zorgt dat we minder actief worden en uiteindelijk minder presteren op school of op het werk. Om deze problemen te bestrijden kunnen we ook de cipres etherische olie gaan gebruiken.

Een belangrijke oorzaak van oververmoeidheid is een verzwakte bloedcirculatie. Dat kan als gevolg van gifstoffen in het lichaam het geval zijn. Maar kan ook door stress of door roken ontstaan. Wanneer we een bad nemen met enkele druppels cipresolie kunnen we dit problemen behandelen.

Wat er zal gebeuren is een stimulerende werking op het lymfensysteem. De circulatie zal sterk verbeteren en daardoor kan er meer zuurstof doorheen het lichaam vloeien. Daardoor kunnen ook meer gifstoffen worden afgevoerd.

Giftige stoffen afvoeren

De stimulerende werking op het lymfensysteem in het lichaam zal ook bijdragen aan het verbeterd afvoeren van gifstoffen uit het bloed. Dit is van groot belang om belangrijke problemen te vermijden zoals chronische nierziekten, bloedziekten en zelfs kanker.

Oedeem of overtollig vocht in het lichaam

cipres etherische olie oedeem

Wanneer we last hebben van zwellingen en vochtretentie kunnen we cipres essentiële olie aanbrengen op de gewenste plaats. Door 10 druppels te mengen met olijfolie en daarna dan in masseren op de plaats waar het oedeem ontstaan kunnen we de zwelling sterk tegengaan. Het overtollig water zal dan uiteindelijk worden afgevoerd via de urine door middel van het vochtafdrijvend effect van de cipresolie.

Spataders en aambeien

Om spataders of aambeien te bestrijden dienen we enkele druppels van de cipres etherische olie aan te brengen op de plaats van de pijn. We dienen enkele minuten te wachten tot het mengsel van olie en cipresolie kan doordringen in de huid. Dit zal de gezwollen aderen helpen ontspannen en door zijn ontstekingsremmende werking de ontsteking helpen bestrijden.

Gerelateerd:  De Voordelen Van Oregano Olie

Bij aambeien zullen we daarmee ook de pijn en jeuk bestrijden. Dit is reeds het geval na enkele minuten.

Menstruatiepijn en PMS

Bij menstruatiepijn en PMS, vooral dan buikkrampen en vocht ophouden, dan kunnen we met behulp van de cipres etherische olie wonderen doen. We zullen er de krampen en spasmen mee helpen verwijderen en bij hevige menstruatiepijn, de pijn enorm doen verzachten omwille van zijn ontspannende werking.

Gezond tandvlees

De werking van de cipres etherische olie zal er ook voor zorgen dat ons tandvlees gezonder wordt. Dit komt grotendeels door de slijmwerende werking. Maar ook dankzij de antibacteriële werking. Die kunnen in de mond schade aanrichten aan ons tandvlees en het daardoor gevoeliger maken tijdens het poetsen of tijdens het eten. Dit zal er ook voor zorgen dat onze tanden langer gezond blijven. Om dit effect te bekomen kunnen we de cipres etherische olie aanbrengen net onder onze lippen. En rustig laten inwerken.

Herstelt de lever

De essentiële cipresolie zal helpen om de gezondheid van de lever te verbeteren. Dit zal vooral bekomen worden door de aanmaak van gal te stimuleren. Op die manier kan de lever beter functioneren en is die minder snel vatbaar voor bepaalde infecties en ontstekingen.

Daarnaast is er het stimulerend effect op het afvoeren van gifstoffen. Dit zal de druk op de lever afnemen waardoor die kan herstellen en minder hard moet werken.

Cipres essentiële olie kopen

cipres etherische olie

Cipres etherische olie kan je via internet bestellen en krijgen voor €10.95

Delen op:


Volg ons op: