Mandarijn Etherische Olie Werking En Gezondheidsvoordelen

Delen op:


Volg ons op:

De voordelen van de mandarijn etherische olie kunnen worden toegeschreven aan een aantal eigenschappen. Zo werkt de mandarijn etherische olie als een antiseptische, ontspannende en verdovende olie. Maar er zijn nog een aantal andere voordelen verbonden aan het gebruik van mandarijnolie. In dit artikel zullen we die proberen nader toelichten.

Mandarijnen zijn een soort citrusvrucht en worden soms vergeleken met clementines. Hoewel ze zeer sterk op mekaar lijken zijn er toch enkele verschillen. Mandarijnen zijn bijvoorbeeld eerder wat geler van kleur, terwijl clementines een meer oranje kleur hebben.

De mandarijn komt oorspronkelijk uit China, vanuit China werd ze getransporteerd naar Italië en andere Europese landen. Italië is bijvoorbeeld één van de bekendste landen voor de mandarijnenkweek anno 2018.

mandarijn etherische olie

Hoe wordt de mandarijn etherische olie gemaakt?

Zoals bij de meeste citrusvruchten is het maken van de mandarijn etherische olie een natuurlijk proces. Er komt geen stoom of verhitting bij te kijken. Wat ervoor zorgt dat alle werkzame stoffen ook nog eens intact blijven na het verwerkingsproces.

We zien bijvoorbeeld belangrijke stoffen zoals linalool, geranial, nerol, terpineol en verschillende soorten pinine. Die zullen bijdragen aan de meeste eigenschappen van de mandarijn etherische olie voor onze gezondheid.

Werking van de mandarijn etherische olie

Infectiewerend

De mandarijnolie zal bescherming bieden tegen infecties. Dat betekent wanneer we een blessure hebben opgelopen, zal dankzij de mandarijnolie, de kans op bacteriën die de wonde kunnen binnentreden minimaal zijn. Er wordt een beschermende laag gevormd op de wonde en zorgt ervoor dat het bloed makkelijker kan verbinden waardoor er geen microben of bacteriën kunnen binnentreden. Verder zal de olie er voor zorgen dat de bacteriën die toch reeds aanwezig zijn, gedood worden.

Gerelateerd:  De Voordelen Van Oregano Olie

Spasmen

Wanneer we problemen hebben met spasmen in onze luchtwegen kunnen we problemen ondervinden bij het ademhalen. Bij spasmen in onze spieren kunnen we spierkrampen ervaren. Dit kan zeer pijnlijk zijn. Spasmen in de darmen kunnen ervoor zorgen dat we moeten overgeven. Het kan ook problemen met de maag veroorzaken. Kortom, spasmen kunnen voor heel wat problemen zorgen in het menselijk lichaam.

De mandarijn etherische olie kan helpen om deze problemen op te lossen. Door enkele druppels op de plaats van het probleem aan te brengen kunnen we dit effect reeds bekomen.

Bloedsomloop stimuleren

mandarijn olieDe mandarijn etherische olie zal er ook voor zorgen dat we de bloedsomloop kunnen verbeteren. Dit is vooral het geval onder de huid en zal ervoor zorgen dat onze huid er langer jong en glad uit ziet.

Toch kunnen ook mensen met reuma of artrose hier voordeel uit doen. De verbeterde bloedsomloop zal er ook voor zorgen dat er meer warmte ontstaat. Dit zal ontspannend werken voor onze gewrichten en daardoor minder problemen opleveren bij mensen die lijden aan deze aandoeningen.

Verwijdert gifstoffen uit het lichaam

Het gebruiken van de mandarijn etherische olie zal helpen om overtollige gifstoffen uit het lichaam te halen. Dit gebeurt onder meer door meer te urineren en door de werking van de zweetklieren te stimuleren. Op die manier kunnen we gifstoffen een stuk sneller afvoeren uit het lichaam en hebben ze minder kans om problemen te veroorzaken.

Aandoeningen die kunnen ontstaan door een ophoping van gifstoffen in het lichaam zijn bijvoorbeeld abcessen, acne, artrose en geelzucht.

Gerelateerd:  Ylang Ylang Etherische Olie En Zijn Eigenschappen Voor De Gezondheid

Stimuleert de lever en de spijsvertering

De mandarijn etherische olie zal ervoor zorgen dat er meer gal wordt aangemaakt. Dit zal in de maag terechtkomen in combinatie met een verbeterde aanmaak van maagzuur. Wat op zich zal helpen om de spijsvertering sterk te verbeteren. Ook wordt de spijsvertering versneld doordat de maag reeds een groot deel van het werk voor zich kan nemen. We krijgen daardoor ook een beter hongergevoel. Door de versnelde en verbeterde spijsvertering zal dit niet onmiddellijk leiden tot overgewicht maar zullen ook vitamines en mineralen en andere voedingsstoffen beter kunnen worden opgenomen in het lichaam.

De verhoogde aanmaak van gal heeft ook een beschermende werking voor onze lever. Onze lever wordt namelijk beschermd tegen infecties en wordt daardoor sterker. Als gevolg daarvan kan de lever ook een stuk beter functioneren.

Ontspannende werking

De mandarijn etherische olie heeft natuurlijk ook een ontspannende werking, net als bijna alle essentiële oliën op basis van citrusvruchten. We zien onder meer dat deze kalmerende en verdovende effecten kunnen helpen bij mensen die last hebben van epilepsie. Maar ook zal helpen om bijvoorbeeld agressie, stress en angst te bestrijden.

Problemen zoals slapeloosheid kunnen ook worden bestreden door enkele druppels aan te brengen onderaan het hoofdkussen. Dit zal er niet onmiddellijk voor zorgen dat de geur gaat overheersen, maar zal reeds voldoende zijn om van de ontspannende werking te profiteren en makkelijker de slaap te kunnen vatten.

Genezing stimuleren

mandarijnolie werking

Wanneer we een wonde hebben kunnen we de genezing versnellen dankzij het gebruik van deze mandarijn etherische olie. Om dit te bekomen kunnen we enkele druppels mengen met olijfolie of kokosolie en dan op de plaats van de wonde aanbrengen. Dit mengsel kunnen we enkele minuten laten inwerken, waardoor we de genezing zullen versnellen.

Gerelateerd:  Cipres Etherische Olie Werking En Voordelen Voor Onze Gezondheid

Immuunsysteem stimuleren

Het gebruik en de werking van de mandarijn etherische olie zal ook een stimulerend effect hebben op het immuunsysteem. Daarnaast kunnen we ook genieten van een betere functie van de luchtwegen, de spijsvertering, het hart, het zenuwstelsel en de aanmaak van hormonen. Kortom, het zal alle belangrijke functies in het lichaam een enorme boost geven.

Maag stimuleren

Wanneer we problemen hebben met de maag kunnen we mandarijnolie ook gaan gebruiken om deze problemen op te lossen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om maagzweren. Maagzweren ontstaan hoofdzakelijk als gevolg van stress. Het ontspannend en licht verdovend effect van de mandarijn etherische olie zal de pijn wegnemen en zal er ook voor zorgen dat de maagzweer sneller gaat genezen.

Ook wanneer we te maken hebben met een ongunstige zuurtegraad in de maag kunnen we dit probleem ook aankaarten door mandarijnolie te gaan gebruiken. Het zal namelijk de balans herstellen in de maag. Ook wanneer die, zoals meestal het geval is bij maagzweren, teveel maagzuur bevat.

Mandarijn etherische olie kopen

mandarijn etherische olie kopen

We kunnen de mandarijn etherische olie via het internet bestellen en kunnen die krijgen voor € 9.75

Delen op:


Volg ons op:

Tags: