Werking van Bamboe voor onze gezondheid

bamboe

Delen op:


Volg ons op:

Er zijn maar weinig planten die zoveel verschillende gebruiken kennen in het dagelijks leven. In Azië wordt de bamboe gebruikt om te bouwen. Men gebruikt het in de keuken. Bamboe wordt ook gebruikt als een medicijn. En het wordt gebruikt in de muziekwereld. En zo zijn er nog heel wat verschillende gebruiken van de bamboe. Wat de meeste mensen echter niet weten is dat bamboe enorm veel voordelen voor onze gezondheid heeft. Het kan namelijk worden gebruikt als geneeskrachtig kruid tegen verschillende aandoeningen.

bamboe werkingBamboe bevat enorm wat vitamines en mineralen en daarnaast ook een hoge hoeveelheid vezels. De plant bevat weinig calorieën waarvan weinig suiker en bijna geen vet. Wat maakt het een zeer goed voedingsmiddel om te gebruiken tijdens een gezond dieet. Het helpt ons bij het afvallen door de hoge hoeveelheid vezels.

Verder zal het op twee manieren de spijsvertering stimuleren. Er wordt meer gal aangemaakt waardoor de vertering van het voedsel beter verloopt. Verder zullen de hoge hoeveelheden vezels ervoor zorgen dat we problemen zoals constipatie kunnen vermijden.

Energie leveren

In dit eerste voordeel gaan we de spirituele kant op. Elk levend voorwerp op aarde heeft een bepaalde hoeveelheid energie en draagt een energetisch veld rond zich. De bamboe wordt gezien als hebbend een groot energetisch veld. Het kan worden opgenomen door mensen die dichtbij staan. Mensen die vaak in contact komen met bamboe ervaren meer kracht en uithoudingsvermogen.

Zelfs planten en bloemen die zich in de nabijheid bevinden van bamboe ervaren een grotere bloei en produceren meer vruchten dan de bloemen die niet in de nabijheid van de plant te vinden zijn.

Spijsvertering verbeteren

Wanneer we bamboe gebruiken kunnen problemen met de maag worden opgelost. Ze zullen onder meer de spieren rondom de maag versterken. De stimulerende werking van de plant zal er ook voor zorgen dat er meer gal kan worden aangemaakt. Dat zal ook zorgen voor een verbeterde vertering. Dit verklaart natuurlijk ook waarom bamboe regelmatig wordt gedronken als thee, na het eten.

Spiritueel herstel

Bamboe wordt gezien als een spirituele plant. Het zou negatieve energie kunnen verwijderen en kan daarom worden gebruikt om het hart te zuiveren en om negatieve herinneringen en emoties los te laten.

Concentratie

bamboe gebruikIn Azië wordt bamboe gezien als een middel voor studenten om de concentratie te verhogen. Tijdens het studeren kunnen ze zich beter concentreren en lukt het beter om de leerstof te begrijpen en te studeren.

Verder zullen de bestandsdelen in de plant ook energie leveren en daardoor ook het studeren makkelijker maken.

Insectenbeten

Wanneer we een ontsteking hebben als gevolg van een insectenbeet kan bamboe ervoor zorgen dat het gif sneller uit het lichaam wordt gehaald. Dit werd vooral gebruikt voor slangenbeten en beten van een schorpioen.Reinigt de lucht

Bamboe is een speciale plant die ervoor gaat zorgen dat de lucht gezuiverd wordt. Wanneer we bamboe in huis hebben staan, dan zal de lucht gezonder zijn. Verder zal de plant ook zorgen om onaangename geuren op te nemen en daarmee het huis vers te laten ruiken.

Versterkt het immuunsysteem

Doordat de plant zulke sterke voedingsstoffen bevat is het een uitstekend middel om het immuunsysteem te versterken. Dit biedt ons meer bescherming tegen verkoudheden, griep en andere vormen van infecties. Dit kan ook worden gezien om het herstel van ernstige infecties zoals longontsteking te bevorderen.

Afvallen

Bamboe wordt ook vaak gebruikt bij het afvallen. Omdat de plant heel weinig calorieën bevat, maar toch heel lang zorgt voor een verzadigd gevoel. Om die reden zullen we uiteindelijk minder eten en minder snel terug honger hebben. Wat ervoor zal zorgen dat we makkelijker gewicht kunnen verliezen.

Ontstekingsremmend

De plant bamboe heeft een ontstekingsremmende werking. Dit kan worden gebruikt om zwellingen tegen te gaan. Maar kan ook gebruikt worden bij ontstekingen zoals maagzweren en andere ontstekingen in het lichaam.

Afrodisiac

Men gelooft in Azië ook dat de plant een lustopwekkende werking heeft. Het wordt daarom ook vaak gebruikt in producten die het libido moeten verhogen. Vermoed wordt dat de frisse geur van de olie daar grotendeels voor verantwoordelijk is. En daarmee de gemoedstoestand verbetert wat ook zijn invloed heeft op het libido.

Cholesterol

bamboe gezondDe plant zal helpen om de LDL cholesterol te verlagen. Daarnaast zal het ook zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Daarmee kan bamboe gebruikt worden tegen hoge cholesterol en zal het er ook voor zorgen dat er minder vet wordt opgestapeld in het bloed (1)

Gebruik

Het kan worden gebruikt zowel intern als extern.

Het kan worden gebruikt in capsules via een supplement.

In de cosmetische industrie zijn het vooral gezichtsmaskers die bamboe gaan gebruiken. Dit zorgt voor een soepele, gehydrateerde en jongere huid.

 

Delen op:


Volg ons op: