Triglyceriden verlagen met Natuurlijke Middelen

lookbrood triglyceriden verlagen

Delen op:


Volg ons op:

Triglyceriden verlagen op een natuurlijke manier

Triglyceriden zijn vetten die zich in het bloed bevinden. Het lichaam gebuikt deze vetten voor energie. Wanneer we teveel van deze vetten in ons bloed hebben kunnen die ervoor zorgen dat de bloedvaten dunner worden. Dat verhoogt dan weer het risico op een hartaanval of een beroerte. Triglyceriden verlagen is dus van belang om de bloedvaten goed open te houden.

De beste manier om deze triglyceriden te verlagen is door extra te bewegen. Door gezonde voeding te eten en door eventueel medicatie te gebruiken.

Hoewel we ook kunnen de triglyceriden verlagen met kruiden. Heel vaak kan medicatie vermeden worden door een aantal aanpassingen door te voeren aan onze levensstijl en ons dieet.

volkoren brood

Glycemische index beperken

Het belangrijkste daarvan is absoluut door te gaan bewegen. Daarnaast is het belangrijk dat we voedingsmiddelen die snelle suikers bevatten gaan vermijden. Voedingsmiddelen met snelle suikers hebben een hoge glycemische index. Dit betekent dat ze heel snel door het bloed zullen worden opgenomen als glucose.

Voorbeelden daarvan zijn suiker, witte rijst, witte pasta, wit brood, aardappelen, frisdrank en gebakjes. Deze voedingsmiddelen gaan ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel enorm gaat stijgen.

Voedingsmiddelen die een lage glycemische index hebben daarentegen zijn bonen, noten, eieren, vlees, vis, volkoren producten en gevogelte. Zij zullen de bloedsuikerwaarden stabiel helpen houden.

chia zaad triglyceriden

Vezels

We hadden het net over de glycemische index. Wel om de glycemische index nog meer omlaag te brengen kunnen we meer vezels toevoegen aan ons dieet. Vezels zijn niet alleen zeer gunstig om de spijsvertering te verbeteren. Ze zullen er ook voor zorgen dat we de triglyceriden verlagen. Maar niet alleen dat. Ook het volledig cholesterolgehalte gaat naar beneden en onze bloedsuikerwaarden zullen beter in balans gehouden worden.

Gerelateerd:  Wat Is De Werking Van GABA En Wat Is Het?

We kunnen zeker tot 30 gram vezels per dag eten en zullen de gunstige effecten daarvan zeker merken. Hoewel de meeste mensen slechts rond de 10 gram per dag aan vezels eten. Toch is het niet zo moeilijk om deze inname te verhogen. Er zijn namelijk heel wat voedingsmiddelen die hoge hoeveelheden vezels bevatten.Denk maar aan:

 • Chiazaden
 • Lijnzaden
 • Zonnebloempitten
 • Sesamzaden
 • Walnoten
 • Pindanoten
 • Peulvruchten (bonen, erwten, linzen)
 • Bananen
 • Appels
 • Zoete aardappelen

zonnebloempitten

We kunnen ook vezel supplementen gebruiken maar dat is nergens voor nodig aangezien er zoveel voedingsbronnen zijn die enorm veel vezels bevatten. Deze middelen behoren dan ook meestal tot de laxeermiddelen en zullen er voor zorgen dat we, naast de hoeveelheid vezels verhogen in het lichaam, ook de frequentie van onze stoelgang verhogen. Dit kan heel snel leiden tot diarree.

Vitamine B3 Of Niacine

Niacine ofwel vitamine B3 zal er niet alleen voor zorgen dat we triglyceriden verlagen en het LDL cholesterol. Het zal er ook helpen voor zorgen dat de goede cholesterol, de HDL gaat verhogen. Niacine werkt in de lever door de aanmaak van bloedvetten te regelen.

De wetenschappelijke bewijzen van niacine op vlak van cholesterol zijn klaar en duidelijk. (wetenschappelijke bron)

We vinden vitamine B3 vooral terug in gevogelte zoals kip en kalkoen. Ook tonijn en zalm bevatten hoge hoeveelheden van deze vitamine. Wanneer niacine via een supplement wordt genomen dan kunnen gunstige resultaten bereikt worden bij dosissen tussen de 250 en de 2.000 mg.

kipfilet triglyceriden verlagen

Niacine kan voor de nodige bijwerkingen zorgen. Het kan ervoor zorgen dat er bloed naar het hoofd wordt gestuurd en dat kan ervoor zorgen dat we een rode hoofdhuid krijgen. Dat is niet schadelijk of gevaarlijk maar toch beginnen we beter met lichte dosissen van ongeveer 250 mg per dag.

Gerelateerd:  De Voordelen Van Triphala Voor Het Lichaam

Op die manier kan het lichaam gewoon worden aan de hoeveelheden niacine en zal de kans op het rood worden van het hoofd verkleinen. Indien dit toch zou gebeuren dan zullen deze effecten na een week vanzelf verdwijnen.

We kunnen het ook plots heel warm krijgen wanneer we niacine gebruiken. Dit komt ook door de toename aan bloed naar het hoofd. Maar dit gaat ook vanzelf weg eens het lichaam is aangepast aan het gebruik van niacine.

Wanneer je leverproblemen hebt praat je beter eerst met je arts vooraleer je een supplement met niacine gaat gebruiken. Niet zo zeer omdat ze schadelijk zijn voor de lever maar omdat ze zouden kunnen inwerken op sommige medicatie.

Visolie

Een ander belangrijk hulpmiddel om de triglyceriden te verlagen is visolie. De Omega 3 vetzuren die aanwezig zijn in visolie zullen helpen de triglyceriden verlagen. We vinden deze vetzuren vooral in zalm, sardines, haring, paling, makreel, walnoten, lijnzaden en chiazaden.

visolie capsules triglyceriden

Deze laatste 3 bevatten vooral ALA vetzuren. De omega 3 vetzuren die we vinden in visolie bevatten dan weer hoofdzakelijk. Het zijn vooral de DHA en EPA vetzuren die zo gunstig zijn voor de gezondheid. Daarom is visolie nog beter dan plantaardige omega 3 om te proberen het cholesterol en de triglyceriden verlagen.

We hebben per dag minstens 2.000 mg nodig. En kunnen tot 3.000 mg per dag gebruiken. De meeste mensen halen deze waarden echter niet en kunnen daarom niet van dat gunstige effect profiteren. (onderzoek)

Visolie is één van de meest effectieve methodes om dat te doen. Heel vaak zal de dokter zelfs aanraden om een visolie supplement te nemen alvorens over te schakelen op medicatie

Gerelateerd:  Zink Tabletten | Waarvoor zijn ze nodig?

Triglyceriden verlagen met kruiden

We kunnen de triglyceriden verlagen met kruiden zoals bijvoorbeeld :

 • Knoflook
 • Groene thee
 • Kaneel
 • Cayenne pepers

Deze voedingsmiddelen kunnen we in ons dieet gebruiken en op die manier de triglyceriden verlagen met kruiden.

kaneel cholesterol triglyceriden

Hoewel deze niet zo effectief gaan werken zoals visolie kunnen ze toch gebruikt worden als een extra toevoeging om die vetten in het bloed volledig onder controle te houden.

Daarnaast is een andere stof ook van groot belang. Niacine behoort tot de vitamines B.

Wat kunnen we nog doen?

Naast het gebruik van visolie supplement  kunnen we zorgen voor meer beweging. Bewegen zal er automatisch voor zorgen dat de cholesterol gaat dalen. Ook onze bloeddruk gaat terug in balans worden gebracht en we zullen kunnen genieten van een gezonde hoeveelheid vetten in de bloedstroom.

Delen op:


Volg ons op: