Wat is de werking van royal jelly?

royal jelly

Delen op:


Volg ons op:

Wat is de werking en wat zijn de eigenschappen van royal jelly?

bijen koninginnegeleiRoyal jelly of koninginnegelei heeft een zeer koninklijke naam. We kunnen dus al vermoeden dat deze brei heel wat gunstige effecten teweeg kan brengen op vlak van onze gezondheid. Royal jelly is niet zomaar een soort honing.

Royal jelly is niet zoals heel wat mensen beweren, alleen maar voeding voor de koningin. Het wordt onder meer gebruikt om larven te voeden. Het wordt natuurlijk ook gebruikt als voeding voor de koningin en zou hoofdzakelijk verantwoordelijk zijn voor het gestalte van de koningin en voor de ontwikkeling van de voortplantingsorganen om eieren te leggen.

Koninginnegelei kan zowel gebruikt worden als een voedingssupplement of een medicijn. Er zijn heel wat cosmetische producten die het ingrediënt in hun samenstelling hebben verwerkt omwille van zijn vele gunstige effecten.

De meest bekende gebruiken van royal jelly zijn bij extreme vermoeidheid. Omdat de voedingswaarde van royal jelly zodanig groot is, zal dit het lichaam heel sterk aansterken en daardoor extra motivatie geven. Waardoor we er heel snel terug bovenop komen.

Het wordt echter niet alleen gebruikt tegen vermoeidheid. Er zijn heel wat verschillende voordelen voor onze gezondheid die begunstigd worden door royal jelly te gaan gebruiken. In dit artikel gaan we die even voor jou overlopen.

Gerelateerd:  Voeding met retinol - Vitamine A

Genezen van wonden

Royal jelly heeft een stimulerend effect op het genezen van wonden. Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat we de cellen sneller kunnen herstellen wanneer die worden beschadigd. Hetzelfde effect werd opgemerkt bij dieren die lijden aan diabetes.

Vruchtbaarheid verbeteren

vruchtbaarheid verbeterenHet wordt gegeven als voedsel voor de koningin en zal helpen bij het stimuleren van de voortplantingsorganen van de koningin. Dat is meteen een indicatie dat het misschien wel gunstige effecten kan teweegbrengen bij de vruchtbaarheid van vrouwen.

En dit vermoeden bleek waarheid te zijn. Via wetenschappelijke onderzoeken hebben we kunnen aantonen dat royal jelly ervoor kan zorgen dat we de hormonen in balans brengen. Dit zorgt ervoor dat vrouwen met onvruchtbaarheid, met als oorzaak een verkeerde balans tussen de hormonen. Door royal jelly te gebruiken, geholpen kunnen worden.

Maar wat echter nog meer tot de verbeelding deed slaan was het feit dat royal jelly kan helpen om Bisphenol A te blokkeren. Bisphenol A is een schadelijke chemische stof die wordt gebruikt in de aanmaak van plastiek zakken en verpakkingen. We krijgen allen een hoge hoeveelheid van deze stof in ons lichaam.

De stof staat bekend voor het verhogen van het risico op borstkanker. Maar vooral, de stof staat er ook voor bekend een schadelijk effect te hebben op de eicellen. Wat ervoor zorgt dat de eicellen minder snel kunnen bevrucht worden en de kans verhogen op defecten. Door de blokkerende werking op deze stof zien we een duidelijke verbetering van de vruchtbaarheid door royal jelly te gebruiken.Cholesterol verlagen

Royal jelly heeft een balancerend effect op het totale cholesterol in het lichaam. Na 4 weken gebruik zien we reeds een daling van de triglyceriden en van het LDL cholesterol.

Gerelateerd:  Voeding Met Magnesium en Magnesiumtekort Verhelpen!

Preventie tegen borstkanker

Zoals we reeds hebben vermeld in de topic over de vruchtbaarheid. Royal jelly heeft een blokkerend effect op een stof die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van borstkanker. Bisphenol A is een bekende xeno-oestrogeen die de kans op borstkanker gaat verhogen. Door het blokkerend effect op deze stof zien we dus een preventieve werking tegen borstkanker.

Hoge bloeddruk

Veel mensen hebben last van een hoge bloeddruk. Een hoge bloeddruk op zich is al ongunstig voor onze gezondheid. Maar heeft nog een reeks van andere problemen die kunnen aangewoekerd worden als gevolg daarvan. We zien dat de druk op de nieren verhoogd wordt. Dat de kans op hartziekten verhoogd wordt. En dat we problemen kunnen krijgen met de erectie voor mannen.

Het is dus belangrijk dat we ervoor zorgen dat de hoge bloeddruk in balans kan worden gebracht. Dit kan door royal jelly te gaan gebruiken. Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat het vooral de aminozuren in royal jelly zijn die hiervoor verantwoordelijk zijn.

Verbetert de werking van de hersenen

Sommige mensen merken een enorme verbetering van de gemoedstoestand door royal jelly te gebruiken. Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat wanneer ratten gifstoffen werden toegediend voor de hersenen, dat de royal jelly de hersenen ging beschermen. En verder ook de hersencellen ging herstellen. En daarbij het cognitief functioneren ging verbeteren.

Bescherming van de lever

royal jellyEen onderzoek aan de universiteit van Erciyes in Turkije wees uit dat royal jelly een beschermend effect heeft op de lever bij proefdieren. De proefdieren hadden allemaal een beschadigde lever. Na slechts 7 dagen zal men een duidelijke verbetering van het weefsel en kwam men tot de vaststelling dat de lever ging herstellen.

Goed voor de huid

Royal jelly wordt ook vaak toegevoegd in cosmetische producten. Men gaat ervan uit dat bepaalde bestandsdelen aanwezig in royal jelly ervoor kunnen zorgen dat we de veroudering kunnen tegengaan. Het zou onder meer helpen om de hoeveelheid rimpels te verminderen.

Gerelateerd:  B12 voedingslijst om een gebrek te voorkomen

Men vermoedt dat de krachtige antioxidanten daarvoor verantwoordelijk zijn. Hoewel koninginnegelei ook talrijke vitamines en mineralen bevat die kunnen bijdragen aan dit gunstige effect voor onze huid.

Osteoporose

Osteoporose is vooral een probleem voor oudere dames die de menopauze bereikt hebben of daar reeds over zijn. De hoofdzakelijke beweegredenen voor het ontstaan van de aandoening zijn een daling van het oestrogeen. Maar ook vooral een tekort aan vitamine D. We hebben namelijk vitamine D nodig om calcium op te nemen in het lichaam.

Wanneer we onvoldoende calcium in het lichaam hebben verhoogt het risico op osteoporose. Omdat het lichaam de calcium die het tekort heeft, zal halen uit de beenderen waar de hoeveelheden worden opgeslagen. Dat zorgt op termijn voor zwakker wordende beenderen en osteoporose.

We zien dat niet alleen vitamine D kan helpen bij het opnemen van calcium. Maar dat ook royal jelly kan helpen bij de opname van dit belangrijke mineraal. Dat verlaagt daarmee dus de kans op de ontwikkeling van osteoporose.

royal jelly capsulesBijwerkingen

Hoewel de bijwerkingen van royal jelly bij de meeste mensen onbestaande zijn. Toch kunnen er ernstige allergische reacties ontstaan door het product te gaan gebruiken. In de meeste gevallen zijn deze mensen dan ook allergisch aan honing, maar dat is niet altijd een vereiste.

Gebruik

Royal jelly kan worden gebruikt in de vorm van ampullen. En kan worden gebruikt in de vorm van capsules.

Bronnen:

http://goaskalice.columbia.edu/answered-questions/what-royal-jelly

Delen op:


Volg ons op: