5 Meest Krachtige Natuurlijke Bloedverdunners

natuurlijke bloedverdunners

Delen op:


Volg ons op:

Natuurlijke bloedverdunners kunnen in sommige gevallen gebruikt worden als alternatief tegen medicatie om het bloed dunner te maken. Ze gaan niet gepaard met de mogelijke bijwerkingen die we krijgen van medicijnen. Ze zullen dus geen hoofdpijn veroorzaken, geen verhoogde kans op blauwe plekken, of ellenlange bloedingen wanneer we een kleine wonde hebben.

Bloedverdunnende medicatie wordt gegeven om ervoor te zorgen dat er niet al te snel bloedklonters gevormd worden. Al is het natuurlijk een veel gezonder alternatief om via de voeding, met behulp van natuurlijke bloedverdunners dus, dezelfde resultaten te bereiken.

Door enkele lichte aanpassingen aan ons dieet kunnen we er dus voor zorgen dat we met behulp van deze natuurlijke bloedverdunners een gezond hart en een gezonde bloedsomloop verwezenlijken.Water drinken

water drinken

Eerst en vooral is het van groot belang dat we voldoende water drinken. Water behoort natuurlijk niet de natuurlijke bloedverdunners. Maar zal er wel voor zorgen, wanneer we onvoldoende water innemen, dat bloedklonters zich sneller gaan vormen. Dat verhoogt natuurlijk het risico op hartproblemen en een hoge bloeddruk. Water drinken is dus de boodschap. Wanneer we onvoldoende water drinken zullen onze nieren ook minder goed gaan functioneren. Dat zal er ook voor zorgen dat de bloeddruk moeilijker onder controle wordt gehouden. En zal de bloedsomloop verzwakken.

Heel wat mensen drinken veel meer koffie dan water. Koffie zal ervoor zorgen dat we meer vocht gaan vasthouden in het lichaam. Dat de balans tussen zout en water in het lichaam uit balans raakt. Dat we minder kalium kunnen opnemen. En hebben een negatief effect op onze bloeddruk en onze bloedsomloop in het algemeen. Het mag dan wel voorlopig helpen om de bloedvaten te stimuleren, door zijn hoge hoeveelheid cafeïne. De effecten van hoge hoeveelheden op de lange termijn zijn niet zo positief.

Dat betekent niet dat we geen koffie of thee meer mogen drinken natuurlijk. Maar we houden het toch beter bij slechts 3 kopjes per dag. Indien we volledig van het effect van de natuurlijke bloedverdunners willen blijven profiteren.

Kurkuma

kurkuma bloedverdunnerKurkuma is een krachtig ontstekingsremmend middel. Het zal door zijn krachtige antioxidanten ervoor zorgen dat ontstekingen worden tegengewerkt.

Maar verder heeft kurkuma ook een zeer gunstige invloed op onze lever en werkt dit kruid als natuurlijke bloedverdunners.

Gerelateerd:  Triglyceriden verlagen met Natuurlijke Middelen

We zien onder meer dat kurkuma in staat is om aderverkalking tegen te gaan. Dit gebeurt doordat de plak die zich opstapelt aan de bloedvaten, wordt gereinigd. Daardoor kan het bloed makkelijker zijn doorgang vinden doorheen de bloedvaten.

Het is vooral curcumine die hiervoor verantwoordelijk gesteld wordt. Curcumine is de werkzame stof in kurkuma. Een supplement met kurkuma heeft niet dezelfde werking als een curcumine supplement. Daarvan is de werking krachtiger omdat ze meer van de werkzame stof bevat.

Gember

gember

Gember is nauw verwant aan de kurkuma plant en heeft soortgelijke effecten. Het is ook een zeer krachtig ontstekingsremmend middel en zal werken als natuurlijke bloedverdunners.

We kennen gember misschien vooral als middel bij misselijkheid of wanneer we problemen ervaren met de spijsvertering. De stimulerende werking zal ervoor zorgen dat de voeding makkelijker verwerkt kan worden.

Maar ook dus als natuurlijke bloedverdunners. Omdat het kruid een soortgelijke werking heeft als aspirine kan het ook worden ingezet tegen hoofdpijn en migraine.

Gember kan op verschillende manieren gebruikt worden. We kunnen ze vers of gedroogd gebruiken. Dan dienen we echter wel relatief hoge dosissen te gebruiken om dit bloedverdunnend effect te krijgen.

We kunnen echter ook een supplement gebruiken.

Vitamine E

noten vitamine e

Vitamine E is een antioxidant en een vitamine. Het kent zijn gebruik vooral in de cosmetische wereld. Waar het wordt toegevoegd aan talloze douchegels, crèmes en andere cosmetische producten.

De antioxidante werking zal de huid beschermen tegen vrije radicalen en daardoor veroudering tegengaan. Onder meer door de elasticiteit van de huid te verbeteren en het collageen te herstellen.

Maar vitamine E voeding heeft ook een krachtige bloedverdunnende werking. En behoort daarom zeker tot de natuurlijke bloedverdunners. De vitamine zal verhinderen dat de aderen gaan verstoppen en zal de vorming van bloedklonters helpen tegenhouden.

Een supplement met vitamine E dient genomen te worden tijdens de maaltijd. Omdat de stof enkel goed op te nemen is in het lichaam met behulp van vet.

Visolie

omega 3 natuurlijke bloedverdunners

Visolie is rijk aan omega 3 vetzuren. Deze omega 3 vetzuren zullen ervoor zorgen dat bloedklonters zich minder snel kunnen vormen. Dat verlaagt daarom ook het risico op beroerte en hartaanvallen. Alsook op het krijgen van eventuele hartproblemen.

Het gaat hier vooral om de balans tussen omega 3 en omega 6. Wanneer we teveel omega 6 in het lichaam hebben zullen we eerder het omgekeerd effect bekomen. Zullen dus in plaats van natuurlijke bloedverdunners, eerder natuurlijke bloedverdikkers verkrijgen.

Gerelateerd:  Werking en Bijwerking van Biergist voor onze gezondheid

Het nadeel hierbij is dat de meeste mensen veel hogere hoeveelheden omega 6 innemen via de voeding. Denk maar aan alle plantaardige oliën. Zij bevatten veel meer omega 6 dan 3.

Voor meer omega 3 is het belangrijk dat we meer vis eten. Daarvoor ook de naam visolie. In vissen zoals zalm, tonijn, sardines … vinden we hoge hoeveelheden omega 3. Tegenover lage hoeveelheden omega 6. Zeer goed dus om de verhouding terug positief te krijgen.

Bijna iedereen in onze landen heeft een negatieve verhouding. Ze hebben teveel omega 6 en te weinig omega 3. Dat is niet onze fout maar is te wijten aan ons voedingspatroon.

Wat we dan kunnen doen zijn bepaalde voedingsmiddelen toevoegen aan ons dieet die een hoge hoeveelheid omega 3 bevatten, maar weinig omega 6 bevatten. Deze lijst is zeker niet lang en is een beetje eentonig. Het gaat vooral om vis, zeevruchten en enkele zaden. Het zijn echter allemaal natuurlijke bloedverdunners.

  • Tonijn
  • Zalm
  • Sardines
  • Forel
  • Oesters
  • Garnalen
  • Mosselen
  • Lijnzaad
  • Chiazaad
  • Walnoten

We kunnen natuurlijk ook een visolie supplement gebruiken indien we weinig vis eten, of om de verhouding terug snel in evenwicht te brengen.

Knoflook

knoflook natuurlijke bloedverdunners

Knoflook behoort net als ajuinen tot de natuurlijke bloedverdunners. Bij knoflook nog in sterkere mate dan ajuinen. Dit komt vooral door de hoeveelheid allicine die we daarin terugvinden (bron).

Al moeten we wel stellen dat we toch dagelijks zo’n 3 teentjes rauwe knoflook dienen te eten om dat effect te bekomen. Dit is in de realiteit niet makkelijk te realiseren. Het is dan ook beter dat we het rauw eten. Want wanneer we de knoflook opwarmen dan gaat een groot deel van de werkzame stof verloren. Een bepaalde tip die we dan wel kunnen toepassen is om de knoflook eerst te snijden. Daarna 10 tot 20 minuten te laten drogen. En pas daarna in onze warme maaltijd gaan voegen. Dit zal ervoor zorgen dat toch een groot deel van de werkzame stoffen intact blijven.

We kunnen natuurlijk ook een supplement gebruiken waarin geconcentreerde waarden verwerkt zijn.

Ginkgo

ginkgo

Ginkgo behoort ook tot de krachtige natuurlijke bloedverdunners. Het kruid zal op verschillende vlakken helpen maar zal vooral zorgen voor een verhoogde hoeveelheid stikstof in het bloed. Dit zorgt op zijn beurt voor een verwijding van de bloedvaten. Het bloed kan dan makkelijker zijn doorgang vinden naar de verschillende plaatsen in het lichaam (bron).

Gerelateerd:  Groenlipmossel Voordelen En Bijwerkingen

Deze natuurlijke bloedverdunners hebben een zeer gunstig effect op onze gezond. Zo zullen de hersenen beter functioneren. Eén van de meest bekende voordelen van de ginkgo werking, zijn de mogelijkheid om de concentratie en het geheugen te verbeteren. Dit wordt bijna hoofdzakelijk bekomen door het verhoogde aantal voedingsstoffen die naar de hersenen kan worden gestuurd.

We moeten er echter wel rekening mee houden dat deze natuurlijke bloedverdunners niet mogen genomen worden in combinatie met medicatie tegen een hoge bloeddruk. Omdat we dan het bloed te dun kunnen maken en daardoor het risico op bloedingen kunnen verhogen. Ook vrouwen die tijdens de menstruatie hoge hoeveelheden bloed verliezen dienen op te passen met deze supplementen.

Stoppen met roken

roken

Roken zal ervoor zorgen dat de bloedvaten nauwer worden. Dit komt doordat nicotine voortdurend ontstekingen veroorzaakt in de bloedvaten zelf. Wat uiteindelijk op termijn voor vernauwing zorgt.

Verder zal tabaksrook er ook voor gaan zorgen dat het bloed dikker wordt. Waardoor we dus een moeilijker bloedsomloop verkrijgen en uiteindelijk het risico lopen op hartproblemen.

Stoppen met roken is dus zeker belangrijk. Hoewel dit geen natuurlijke bloedverdunners zijn is het toch zeer belangrijk om te stoppen. Omdat we met roken net het tegenovergestelde effect gaan stimuleren dan met het gebruik van natuurlijke bloedverdunners. Het is dan ook zinloos om natuurlijke bloedverdunners te gebruiken, wanneer we elke keer een sigaret gaan opsteken die al deze positieve effecten zal gaan tegenwerken.

Sporten

sporten

Het regelmatig bewegen zal ook werken als natuurlijke bloedverdunners in het lichaam. Omdat we het hart meer doen werken zal het bloed sneller heen en weer gepompt worden. Wat ervoor zal zorgen dat het bloed uiteindelijk dunner wordt.

Deze effecten zijn niet meteen merkbaar en dienen toch enkele weken tot maanden gedaan worden vooraleer we enig effect kunnen verwachten. Sporten is de meest natuurlijke manier om het lichaam terug in een goede conditie te brengen. Het gebruik van andere natuurlijke bloedverdunners kunnen hierbij helpen. Maar beweging is vast en zeker belangrijk om de bloedsomloop gunstig te houden. Dat hoeft zeker geen intensieve sport te zijn. Enkele uren per week wandelen kan reeds zorgen voor een grote verbetering op vlak van de bloedsomloop.

Delen op:


Volg ons op: