Borstvoeding stimuleren met fenegriek

borstvoeding stimuleren

Delen op:


Volg ons op:

Borstvoeding stimuleren met fenegriek

De borstvoeding stimuleren met fenegriek is één van de vele voordelen van fenegriek voor vrouwen.

Het kruid wordt gebruikt in de keuken, en wordt gebruikt voor zijn medicinale werking. We vinden zelfs papyrus geschriften terug in Egypte die teruggaan naar 1.500 Voor Christus. Die spreken over het gebruik van fenegriek.

fenegriek kruid

Het kruid bevat voor bijna de helft uit vezels. Om die reden is het zeer goed geschikt om naast de melkproductie te verhogen. Ook de bloedsuiker te gaan verlagen. 1/3 Bestaat dan uit eiwitten. Daarnaast bevat het kruid 60 mg vitamine C per 100 gram. Vitamine A, magnesium, mangaan, niacine (vitamine B3), seleen en calcium.

De borstvoeding stimuleren met fenegriek is mogelijk, maar daarvoor moeten we de juiste dosis gaan gebruiken. Het kruid reageert als een galactogoog. Dat betekent dat het de melkproductie gaat aanmaken bij vrouwen die borstvoeding geven.

Het kruid heeft niet zo veel tijd nodig om te beginnen werken. Zo zal slechts na 24 uur de productie al worden verhoogd.

Borstvoeding stimuleren met fenegriek is vooral goed voor vrouwen die flesvoeding combineren met borstvoeding. Dat kan de natuurlijke aanmaak van de moedermelk verstoren. En op die manier zorgen dat er onvoldoende moedermelk wordt aangemaakt.

Het wordt reeds duizenden jaren gebruikt om te kunnen de borstvoeding stimuleren. Het is namelijk veel gezonder voor de moeder, en vooral voor de baby. Dat we de borstvoeding stimuleren op een natuurlijke manier. Dan wanneer we daarvoor medicatie zouden nemen. (1) (2)

Gerelateerd:  Constipatie snel oplossen met natuurlijke middelen!

De aanbevolen dosis om de borstvoeding stimuleren met fenegriek

borstvoeding fenegriek

De dosis die nodig is om de productie te verhogen moet tenminste 3.500 mg per dag bedragen. Een lagere dosis heeft bijna geen werking. Dit is gemiddeld zo’n 6 capsules per dag afhankelijk van de hoeveelheid per capsule.Een lagere dosis heeft aangetoond bijna niet te werken. Het is niet altijd makkelijk om de juiste dosis te vinden. Want een veel hogere dosis dan 3.500 mg per dag is niet nodig. Om de persoonlijke ideale dosis te weten te komen kan je beginnen met een iets lagere dosis. En langzaam opbouwen tot de urine begint te ruiken naar esdoornsiroop. Dan weet je dat je voldoende fenegriek in het lichaam hebt opgenomen.

Het hangt er ook van af hoeveel borstvoeding je geeft. Hoe meer borstvoeding je geeft, hoe hoger de aanmaak van de moedermelk zal zijn. Wanneer je vaak afwisselt met flesvoeding wordt de natuurlijke aanmaak verstoord en kan een hogere dosis nodig zijn.

Naast het feit dat het kruid wordt afgeraden bij vrouwen tijdens de zwangerschap. Doordat het een vroegtijdige bevalling zal bevorderen en op die manier kan leiden tot een miskraam. Heeft het gebruik van fenegriek om de borstvoeding te stimuleren geen enkel nadelig effect op de baby’s.

Andere gebruiken van het kruid

Naast de borstvoeding stimuleren met fenegriek zijn er nog andere voordelen verbonden aan het kruid. Zo kan het de borsten groter maken. Dit heeft een soortgelijke werking als de werking die de borstvoeding gaat stimuleren.

Zo zal het lichaam meer prolactine aanmaken, die op zijn beurt de melkproductie verhoogt. Maar dus ook de borsten groter maakt.

Gerelateerd:  Grotere Boezem Op een Natuurlijke Manier!

Ook zullen de borsten gevoeliger worden voor oestrogeen. En zal het borstweefsel uitzetten door een verhoogde aanwezigheid van oestrogeen in het borstweefsel. Dit komt doordat fenegriek fyto-oestrogenen bevat en deze fyto oestrogenen in het lichaam de werking van oestrogeen gaan stimuleren.

Het is ook ideaal om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Dit komt door zijn hoge hoeveelheid vezels. En zullen op die manier de spijsvertering vertragen. Dit zal ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel gaat dalen. Om die reden kan het gebruikt worden om diabetes te behandelen of mensen die gevoelig zijn aan het ontwikkelen van diabetes. Die een familielid hebben met de aandoening.

Die kunnen het dan gebruiken als preventief middel tegen diabetes.

Ook wanneer problemen optreden met onze stoelgang kan fenegriek een oplossing bieden. Wanneer we bijvoorbeeld te maken krijgen met opstopping of constipatie. Dan zullen de hoge hoeveelheden vezels in de plant in staat zijn om de stoelgang te bevorderen. Dit zal ook de stoelgang zachter maken waardoor de kans op aambeien verkleind wordt.

Opletten met fenegriek

Fenegriek heeft vele voordelen. Maar heel vaak worden die voordelen, net zoals bij andere geneeskrachtige kruiden, omgezet in nadelen, wanneer je medicatie neemt.

Wanneer je bijvoorbeeld medicatie neemt om de bloedsuiker te verlagen, doordat je aan diabetes leidt. Dan kan dat voor problemen zorgen met fenegriek. Het kruid heeft de capaciteit om de bloedsuiker drastisch te verlagen.

Wanneer medicatie gebruikt voor hetzelfde effect te bereiken, krijg je dus een dubbele werking. Om die reden is het aan te raden om een dokter te verwittigen wanneer je leidt aan diabetes en medicatie neemt om de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Gerelateerd:  Bloedsuiker verlagen met Kruiden

Dat kan makkelijk opgelost worden door een lagere dosis medicatie te nemen. Op die manier kan je toch nog van de voordelen genieten en de borstvoeding stimuleren met fenegriek.

Het is altijd beter dat je een aandoening kunt behandelen met natuurlijke middelen, dan in de plaats daarvan, chemische medicatie te gaan gebruiken.

Het kruid is ook familie van de pinda plant. Wanneer men een allergie heeft voor pindanoten kan de kans op een allergie aan fenegriek worden verhoogd.

Ook mag fenegriek niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap omdat het kan leiden tot een miskraam. Doordat het kruid een ontspannende werking heeft op de baarmoeder. Om die reden wordt het kruid gebruikt bij moeilijke bevallingen. Om de bevalling te versnellen.

Bij dosissen boven de 100 gram per dag kan diarree, opgeblazen buik en overtollig gas optreden.

Conclusie

We kunnen dus niet alleen de borstvoeding stimuleren met het kruid. Ook kunnen we de bloedsuiker verlagen en de borsten groter maken en nog vele andere voordelen zoals bronchitis behandelen, hongergevoel opwekken, diarree verhelpen…

Om te kunnen de borstvoeding stimuleren dient minstens 3.500 mg per dag via een supplement gebruikt worden. Bij vrouwen die afwisselen met flesvoeding kan dit getal iets hoger liggen. Echter zijn veel hogere hoeveelheden meestal niet nodig. Een simpele test om na te gaan of de plant actief is in ons lichaam is door onze transpiratiegeur of urinegeur te controleren. Wanneer die begint te ruiken naar esdoornsiroop dan is het lichaam bezig met fenegriek te metaboliseren.

Fenegriek mag niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap omdat het abortus kan provoceren.

Delen op:


Volg ons op: