Wat Is De Werking Van Absintalsem (Alsemkruid)?

absintalsem alsemkruid

Delen op:


Volg ons op:

De vele eigenschappen van Absintalsem of alsemkruid

absint drankAbsintalsem of alsemkruid is misschien wel het meest bekend door de drank absint die hoofdzakelijk wordt vervaardigd door deze kruiden te gebruiken. Wat de meeste mensen niet weten echter, is dat het alsemkruid absintalsem een enorme waslijst aan voordelen voor onze gezondheid te bieden heeft. En daar horen gelukkig geen dronken toestand of hallucinaties bij.

Het is een sterk kruid om onze darmen en eigenlijk onze volledige spijsvertering te reinigen. Het kan daarom worden gebruikt in de behandeling van heel wat chronische darmproblemen.

De engelse naam van het kruid luidt wormwood. En die heeft zijn naam niet gestolen. We kunnen dit letterlijk opvatten. Absintalsem of alsemkruid kan om die reden worden gebruikt om wormen te verwijderen die zich in onze darmen voeden met onze voedingsstoffen en daardoor vaak voor enorme problemen kunnen zorgen.

Naast de talrijke problemen met de spijsvertering kan het kruid nog gebruikt worden voor een reeks van andere problemen. Waaronder malaria en kanker bestrijden misschien wel de meest in het oog springende van deze voordelen zijn.

Wormen en parasieten

Alsemkruid (absintalsem) staat bekend voor het verwijderen van wormen in de darmen. We hebben het dan vooral over aarsmaden, aarswormen, spoelwormen en rondwormen (nematoden). Deze wormen kunnen ernstige problemen veroorzaken.

Enkele symptomen daarvan zijn :

  • Jeuk
  • Hoesten
  • Kortademigheid
  • Buikpijn
  • Misselijkheid
  • Overgeven
  • Diarree
  • Bloed in de ontlasting
  • Gewichtsverlies
  • De worm(en) kan in de ontlasting of in braaksel aanwezig zijn
Gerelateerd:  Zilverkaars tijdens de menopauze gebruiken

Gelukkig kan Artemisia Absinthium of alsemkruid daar verandering in brengen. Zij zullen deze infectie stopzetten en de parasieten uitroeien.

Malaria

alsemkruid werkingMalaria wordt ook veroorzaakt door een parasiet wanneer we worden gebeten door een mug die is besmet met deze parasiet. Malaria gaat onze rode bloedcellen aanvallen. De meest krachtige medicijnen tegen malaria bevatten extracten van het alsemkruid of absintalsem.

Het gebruik ervan zal ervoor zorgen dat de hoeveelheid parasieten in het bloed heel snel gaat dalen en daarbij kort een einde maken aan de infectie.

Stimuleert de spijsvertering

De bestandsdelen en zuren die we terugvinden in alsemkruid vormen een uitstekende remedie tegen allerlei problemen met de spijsvertering. Dit is vooral door de bittere smaak die ervoor gaat zorgen dat de galblaas meer gal gaat aanmaken. Doordat de plant ervoor gaat zorgen dat we meer zuren aanwezig hebben is het vlotter bij het verteren van voedsel. Verder zien we ook dat de lever erdoor gestimuleerd wordt.Geelzucht

Geelzucht is in bijna alle gevallen een kenmerk van een slecht werkende lever. Dit kunnen we oplossen door absintalsem te gebruiken. We hebben gezien in de topic hierboven dat het de spijsvertering verbeterd door meer gal aan te maken. Ook dit zou verantwoordelijk zijn voor de stimulerende effecten op de lever en is daarom zeer effectief in het behandelen van geelzucht.

Ziekte van Crohn

absintalsem werkingHet gebruik en de werking van alsemkruid kan helpen bij mensen die last hebben van de ziekte van Crohn. Het is dan ook één van de meest gebruikte biologische geneesmiddelen tegen de symptomen van de aandoening.

Gerelateerd:  Werking van Avena Sativa

Men ging zich vooral concentreren op de psychologische symptomen die kenmerkend zijn voor de ziekte van Crohn zoals vermoeidheid, depressie en stemmingswisselingen. Men stelde vast dat bij 70% van de deelnemers deze symptomen volledig verdwenen waren. De groep die geen supplement gebruikten hadden nog steeds last van zowel fysieke als psychische symptomen.

Prikkelbare Darm Syndroom

Het prikkelbare darmsyndroom is een aandoening waarbij de darmen enkele ernstige symptomen vertonen gaande van krampen, opgeblazen buik, buikpijn, diarree en constipatie. De meeste mensen kunnen worden geholpen door absinthium of alsemkruid te gebruiken.

Men heeft dit effect ook wetenschappelijk kunnen vaststellen en kon symptomen van brandend maagzuur, misselijkheid en spasmen volledig doen verdwijnen.

Menstruatie opwekken

absintalsem gebruikAbsintalsem is een emmenagoog dat betekent dat de plant de bloedstroom naar de voortplantingsorganen gaat stimuleren. Dat is vooral handig bij vrouwen die moeilijk menstrueren.

We hebben het hier dan wel over vrouwen die niet zwanger zijn natuurlijk. De menstruatie kan soms uitblijven als gevolg van een verkeerde balans tussen de hormonen of een ander hormonaal probleem.

Ook bij oligomenorroe of onregelmatige menstruatiecyclus kan dit kruid gebruikt worden. Dit kan als gevolg van het stoppen met de anticonceptiepil of door te veranderen van anticonceptiemiddel vaak het geval zijn.

Wekt het hongergevoel op

Absintalsem wordt vaak gebruikt bij mensen die lijden aan anorexia. Omdat het een stimulerend effect heeft op de spijsvertering zal het sneller het hongergevoel helpen ontstaan. Een typische behandeling voor anorexia of om meer honger te krijgen houdt in dat we 20 tot 30 minuten voor het eten, een vloeibaar extract gebruiken en dit mengen met een beetje water. Daarna hebben we meer honger wanneer we aan de maaltijd beginnen.

Gerelateerd:  De Oorzaken van Rommelende Darmen

Versterkt het immuunsysteem

Doordat de plant ervoor gaat zorgen dat we een betere bloedsomloop krijgen in het lichaam zullen alle cellen in het lichaam beter gevoed worden en beter voorzien worden van zuurstof. Dit zorgt ervoor dat we het immuunsysteem of het afweersysteem zullen versterken. Het kan gezien worden als een algemene levenselexir voor onze gezondheid.

Bijwerkingen

Hoewel de drank absint in vele landen verboden is binnen en buiten Europa is het toch veilig om het kruid te gebruiken. Het is echter de olie die wordt gewonnen uit de plant die intoxicatie kan veroorzaken.

alsemkruid gebruikWe hebben het dan vooral over Thujone. Dat is een stof die in de plant aanwezig is en dezelfde effecten heeft als tetrahydrocannabinol of THC. De werkzame stof die we terugvinden in de cannabisplant.

De effecten zijn echter zeer overdreven. Er moeten al enorme hoeveelheden van de plant genomen worden vooraleer we kunnen spreken van een bedwelmend gevoel of een roes. Dit wordt echter wel door de enorme hoeveelheid alcohol (soms tot 80%) aanwezig in de drank absint, nog extra kracht bijgezet.

Absintalsem of alsemkruid mag niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap omdat het de bloedstroom naar de baarmoeder helpt stimuleren en daarbij kan zorgen voor een miskraam.

We kunnen echter met zekerheid zeggen dat door de gedroogde kruiden te gebruiken. Of door een supplement en zelfs door een vloeibaar extract te gebruiken er geen enkele bedwelmende effecten zullen optreden zolang we geen 20 keer de aanbevolen dosis nemen.

 

Delen op:


Volg ons op: