Werking van Damiana en Bijwerkingen

werking van damiana

Delen op:


Volg ons op:

Werking van Damiana en Bijwerkingen

De werking van damiana is vooral bekend om zijn gunstige effecten op de seksualiteit. Zo heeft de plant gunstige effecten op het libido. Toch zijn er nog andere gunstige effecten die de werking van damiana ons kan helpen bezorgen.

Damiana is een kleine plant en heeft gele bloemen die kunnen worden vergeleken met een ster. Het blad heeft een afrodisiac effect en werd onder andere gebruikt door Indiaanse Sjamaans om te communiceren met andere werelden. Dit komt door zijn hallucinerend effect wanneer de plant wordt gebruikt in hogere doseringen.

In Zuid-Amerika gebruikten de inheemse volkeren de extracten als een tonicum voor de nieren en de blaas. Zo werd het vaak gebruikt tegen blaasinfecties of nierstenen.

Werking van Damiana

Libido verhogen

damiana libido verhogendDe meest gebruikte reden waarom deze plant tegenwoordig wordt gebruikt is om zijn libidoverhogende werking. Het mechanisme achter deze werking van damiana staat niet vast. Men gaat ervan uit dat een combinatie van de werkzame stoffen in de plant dit effect veroorzaken.

Een andere verklaring is dat de stimulerende werking op de bloedsomloop dit effect veroorzaakt. Maar dat kan niet meteen verklaren waarom we dan meer zin krijgen in seks. Het zou natuurlijk wel kunnen verklaren waarom we een betere potentie kunnen krijgen bij mannen.

Doordat het bloed makkelijker de penis kan bereiken. Ook het orgasme bij vrouwen kan door een verbeterde bloedsomloop kracht bijgezet worden.

Gerelateerd:  Wat is een DIM Supplement | Voordelen & Bijwerkingen

Maar de libidoverhogende werking moet nog een andere oorzaak hebben. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. We zien ook bij vrouwen dus een duidelijke stijging van het libido.

Ontspannend

De kruiden hebben een relaxerend effect op het lichaam en geest. Het wordt vaak vergeleken met het effect van cannabis. Het werkt als een soort verdovend middel en zorgt voor een verbeterde gemoedstoestand.

Bloedsomloop verbeteren

Men kon vaststellen dat er meer zuurstof naar de organen wordt getransporteerd. Hoe dit effect wordt bekomen kan men niet zeggen.

Als gevolg daarvan neemt de energie toe. Dit zou gedeeltelijk de oorzaak zijn voor de stimulerende werking op het libido.Orgasme en potentie verbeteren

Doordat de bloedsomloop wordt verbeterd zal het bloed makkelijker naar de geslachtsorganen gebracht worden. Dit zal resulteren in een makkelijker te krijgen erectie bij mannen en zal bij vrouwen de clitoris gevoeliger maken. Bij mannen wordt de eikel ook aanzienlijk gevoeliger. Dit resulteert in een makkelijker en intenser orgasme.

Gewicht verliezen

Damiana heeft nog een ander belangrijk voordeel. Het werkt reinigend voor de darmen. Het zal ook de stoelgang bevorderen. Het heeft een soortgelijke werking als gember en peper op het lichaam. Dat wil zeggen, het zal de thermogenese doen ontstaan. Dat betekent dat we het warmer zullen krijgen. Daarmee ook sneller calorie├źn zullen verbranden.

Daarnaast zal het ons hongergevoel gaan onderdrukken. Waardoor we dus minder trek krijgen om te eten. En daarmee dus kunnen gewicht verliezen.

Gebruik

We kunnen de extracten gebruiken via een supplement in een capsule. Dit kan zowel door mannen als vrouwen gebruikt worden en heeft geen belangrijke neveneffecten bij gezonde mensen.

Gerelateerd:  Beste Kruiden Tijdens de Menopauze

Bijwerkingen

Bijwerkingen kunnen optreden bij mensen met leverziektes. Het is daarom niet aangeraden voor deze mensen om deze kruiden te gebruiken.

Ook vrouwen die in verwachting zijn of borstvoeding geven kunnen dit supplement niet gebruiken.

Hoge doseringen kunnen leiden tot hallucinaties. Deze doseringen zijn echter niet te bekomen via het gebruik van extracten. Om hallucinaties te bevorderen dient minstens 200 gram gebruikt worden.

Bronnen:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3040867/

Delen op:


Volg ons op: