Beste Voeding met Flavonoïden

voeding met flavonoiden

Delen op:


Volg ons op:

Voeding met flavonoïden zijn zeer belangrijk om ons immuunsysteem te versterken. Er zijn enorme voordelen verbonden aan het toevoegen van deze belangrijke antioxidanten in ons dieet.

flavonoiden voedingsmiddelenZe wordt vaak wel eens vitamine P genoemd. Al is dit wel geen vitamine. Flavonoïden zijn antioxidanten. En wel heel krachtige antioxidanten want ze worden in verband gebracht met de meest gevaarlijke aandoeningen waarmee we naarmate we ouder worden allemaal mee te maken kunnen krijgen.

Voeding met flavonoïden zullen niet alleen het immuunsysteem sterker maken. Ze zullen er ook voor zorgen dat we beschermd worden tegen aderverkalking, een lager risico hebben op hartziekten en zelfs Alzheimer en kanker helpen bestrijden in het lichaam!

Het is echter niet zo heel moeilijk om te bepalen welke voeding met flavonoïden we allemaal hebben. Ze behoren in bijna alle gevallen tot de rijkste voeding met vitamine C. Het is echter belangrijk dat we ze vers eten. Het heeft dus weinig nut wanneer we bijvoorbeeld het sap van de fruitsoorten of groenten kopen met flavonoïden. Omdat ze bijna allemaal verwijderd worden door het proces.

Wanneer we dus willen volop van de voordelen van voeding met flavonoïden willen genieten, dan is het zeker belangrijk dat we die vers gaan eten.

We kunnen er echter makkelijk zelf sap van maken.

Waarom zijn deze flavonoïden zo belangrijk?

Antioxidante werking

Flavonoïden zijn krachtige antioxidanten die de veroudering tegenwerken. Ze zullen onze cellen beschermen tegen vrije radicalen en daarmee het risico op hartziekten doen afnemen. Ook om overgewicht te bestrijden zijn ze heel erg handig om toe te voegen aan het dieet. Verder zien we dat ze goed zijn tegen diabetes en heel wat chronische aandoeningen kunnen helpen bestrijden zoals aderverkalking.

Gerelateerd:  Voeding met quercetine

Ontstekingsremmend

aardbeien flavonoiden rijke voedingFlavonoïden zullen ontstekingen afremmen die zich voordoen in onze aderen en bloedvaten. Dit zal ervoor zorgen dat er zich geen plak kan nestelen aan de uiteinden van de bloedvaten. Wat op zich dus het risico op aderverkalking zal verhinderen.

Verder zien we ook wanneer de aderverkalking zich reeds heeft ontwikkeld. Dat we de plak ook kunnen verwijderen door middel van de voeding met flavonoïden te gebruiken.

Dat zorgt er niet alleen voor dat de aderverkalking kan worden teruggedraaid en zeker niet erger zal worden. Maar dat zorgt er ook voor dat we de bloedsomloop stimuleren. Dat de bloeddruk gaat dalen en dat het risico op hartproblemen sterk gaat dalen.Blokkeert de snelle groei van cellen

Wanneer we te maken hebben met een tumor zullen de cellen zich zeer snel gaan vermenigvuldigen. De voeding met flavonoïden zullen ervoor zorgen dat die vermenigvuldiging van de cellen wordt stopgezet. Waardoor de kanker zich niet zo snel kan verspreiden.

Er zijn zelfs onderzoeken bekend waarin we konden zien dat ze de groei van de cellen volledig konden stopzetten.

Belangrijkste voeding met flavonoïden

Paprika

Paprika is een zeer belangrijke bron van vitamine C. Het behoort toch zeker tot de meest rijke voedingsmiddelen met vitamine c. Maar ze bevatten ook de hoogste hoeveelheid flavonoïden.

Deze groenten kunnen op ontelbare manieren toegevoegd worden aan ons dieet. Ze hebben een zeer speciale en lekkere smaak. Zijn supergezond en bevatten bijna geen calorieën.

Aardbeien

aardbeien rijk aan flavonoidenAardbeien behoren ook tot de betere voeding met flavonoïden. Uiteindelijk kunnen we daar alle soorten bessen bij rekenen. En de aardbei is ook een soort bes. Maar de aardbeien zijn nog rijker aan deze stoffen dan andere bessen.

Gerelateerd:  Mangosteen Werking En Eigenschappen

We kunnen ze niet alleen eten als dessert of tussendoortje. Ze zijn ook enorm lekker om bij de salade te voegen. En zeker om te mixen in een lekkere aardbei smoothie.

Citrusfruit

Alle citrusvruchten bevatten enorm veel vitamine C. Daarvoor zijn ze uiteraard heel erg bekend. Maar ze behoren ook tot de voeding met flavonoïden. We hebben het dan vooral over citroenen en limoen. Maar sinaasappelen en pompelmoes moeten hiervoor echter niet onderdoen.

We moeten er wel rekening mee houden dat de grootste hoeveelheid zich net onder de schil bevindt. In dat witte gedeelte die we normaal gezien niet zullen eten. Nu we dit weten moeten we de witte massa zeker niet weg gooien. Want ze bevatten de hoogste hoeveelheid antioxidanten.

Citroenen en limoenen hebben een reinigend en ontgiftend effect. Ze smaken zeer zuur, maar wanneer ze in de maag terechtkomen wordt de samenstelling echter helemaal anders. We krijgen een stijging van de PH waarde in het lichaam. Iets wat de vorming van ontstekingen zal doen verminderen. Ontstekingen houden van een zure omgeving. En door meer citroenen te eten zorgen we niet alleen voor extra voeding met flavonoïden. Maar maken we het lichaam ook minder zuur.

Broccoli

Eén van de belangrijkste voedingsmiddelen tegen kanker en om de hormonen in balans te brengen is broccoli. Broccoli behoort tot de kruisbloemige groenten. Die maken in de spijsvertering een bepaalde stof aan. Die stof heet diindolylmethaan. En heeft enorme voordelen te bieden voor ons lichaam. Zo zullen ze ongezonde oestrogenen uit het lichaam halen. En de aanmaak van gezonde oestrogenen stimuleren.

Gerelateerd:  Belangrijkste oorzaken van vitamine B12 tekort

Verder behoort de broccoli ook tot de voeding met flavonoïden.

Knoflook

knoflook flavonoidenrijke voedingKnoflook is een belangrijk voedingsmiddel om ons hart en onze bloedvaten te reinigen. Ze hebben een dalend effect op de bloeddruk en zullen de gezondheid van het hart bevorderen.

We krijgen een verminderd risico om te sterven van een hartaanval of een beroerte doordat ze de vorming van bloedklonters gaan tegenwerken en het bloed dunner maken.

We kunnen hiervoor het best verse knoflook eten zonder die te bereiden in onze voeding. We kunnen die wel koud klaarmaken en toevoegen aan de salade of koude gerechten. Maar wanneer we de knoflook opwarmen zullen een groot deel van de flavonoïden verdwijnen. Net als andere belangrijke stoffen in knoflook.

Spinazie

Spinazie is een zeer gezond voedingsmiddel. Het meest bekend voor zijn hoge hoeveelheid ijzer. Maar spinazie bevat ook vitamine C. En bevat een ruime hoeveelheid flavonoïden.

Hier geldt ook natuurlijk dat het beter is wanneer we de spinazie vers en rauw eten. Wanneer we de spinazie bereiden kan het heel snel een pap worden en de smaak is ook niet zo lekker wanneer de spinazie bereid is.

Delen op:


Volg ons op: