Hooikoorts Bestrijden zonder Medicijnen of Pilletjes

hooikoorts bestrijden

Delen op:


Volg ons op:

Hooikoorts Bestrijden zonder Medicijnen of Pilletjes

Kunnen we hooikoorts bestrijden zonder medicijnen of pilletjes? Ja we kunnen hooikoorts bestrijden zonder medicijnen!

Werken die dan even krachtig als de medicijnen?

Hooikoorts Bestrijden zonder Medicijnen of PilletjesWanneer we hooikoorts bestrijden zonder medicijnen kunnen we een aantal voedingsmiddelen gebruiken. Het is afhankelijk van persoon tot persoon welke het best zal werken. Ideaal zal een combinatie van verschillende voedingsmiddelen zijn om te gebruiken.

Hooikoorts bestrijden zonder medicijnen hangt ook vaak af van de problemen. Mensen hebben bijvoorbeeld vaak een verstopte neus. Anderen hebben dan weer prikkelbare ogen. In die twee gevallen zal vaak een combinatie van kurkuma en omega 3 effectief zijn. Kurkuma voor onze luchtwegen en omega 3 om de ogen te zuiveren en te beschermen tegen allergische reacties.

Het voordeel van hooikoorts bestrijden zonder medicijnen is dat we niet te maken krijgen met de talrijke nadelen van het gebruik van medicijnen. Ze kunnen misschien krachtig werken. Maar doen ons vaak nog zieker voelen dan we reeds zijn.

Om die reden is hooikoorts bestrijden zonder medicijnen natuurlijk een beter alternatief.

Lijst – Hooikoorts bestrijden zonder medicijnen

Betacaroteen

Betacaroteen heeft een zeer krachtige werking op de luchtwegen. Daarvoor zijn de talrijke antioxidanten in betacaroteen verantwoordelijk. Ze zullen onze longen sneller vrijmaken en zullen de neus ook helpen vrijmaken. Daarnaast krijgen we een boost voor het immuunsysteem door voeding met betacaroteen te gebruiken.

Voorbeelden daarvan zijn:

  • Pompoenen
  • Wortelen
  • Gedroogde Abrikozen of gewone abrikozen
  • Supplementen
Gerelateerd:  Belangrijkste oorzaken van vitamine B12 tekort

Hoefblad

Hoefblad zal ervoor zorgen dat de ontsteking sneller gaat afnemen. Het biedt ook bescherming tegen toekomstige ontstekingen indien dit preventief wodt genomen.

Onder andere voor de ogen en verstopte neus is hoefblad zeer effectief. Het zal ook voorkomen dat we veel moeten niezen en last krijgen van hoofdpijn. We kunnen een extract van hoefblad gebruiken om hooikoorts te voorkomen.kurkuma

kurkuma hooikoortsDe werkzame stof in kurkuma heet curcumine. Deze stof zal ervoor zorgen dat onze lever beter gaat werken. Daarnaast biedt deze stof ook bescherming tegen allerhande aandoeningen. Groot of klein. Curcuma met zijn belangrijkste actief ingrediënt curcumine, wordt zelfs in verband gebracht met kanker.

Het is dan ook een zeer krachtig middel om te kunnen hooikoorts bestrijden zonder medicijnen. In de ayurvedische geneeskunde wordt het gezien als medicijn. Hoewel dit natuurlijk een plant is waarvan de wortel medicinale eigenschappen heeft.

Het wordt gebruikt in de keuken in talloze Indische gerechten. Al zal zijn medicinale werking in de keuken niet echt naar boven komen.

Om bescherming te bieden zijn ruimere hoeveelheden nodig van de stof curcumine. Indien we die zouden toevoegen aan onze gerechten zou enkel een rasechte Indiër daarvan kunnen genieten.

Curcuma zal vooral allergische reacties gaan blokkeren. Een voorbeeld daarvan is het onschadelijk maken van histamine. Daardoor zullen de allergieën niet meer kunnen uitbreken. Het kan gebruikt worden in de keuken als specerij, maar kan ook worden gebruikt via een supplement.

Omega 3

Dit werd reeds genoemd door zijn krachtige werking op de ogen. Omega 3 kan een effectief middel zijn om geen last meer te krijgen van de allergie en uiteindelijk te kunnen hooikoorts bestrijden zonder medicijnen.

omega 3 hooikoortsHet enige wat we ervoor hoeven te doen is veel vette vis eten, lijnzaad of lijnzaadolie en chiazaad of chia olie gebruiken.

Gerelateerd:  Waarom Beter Ashwagandha Poeder Kopen Dan Supplement?

Daarin zitten namelijk ruime hoeveelheden Omega 3. Ons dieet is zodanig afgesteld op omega 6. Zodat we uiteindelijk geen bescherming krijgen van Omega 3.

Het verschil tussen de twee is dat omega 6 ontstekingen gaat helpen ontstaan. Let wel, die ontstekingen zijn van groot belang. Maar een verkeerde balans tussen de ontstekings-provocerende werking van omega 6 en de ontstekingsremmende werking van omega 3 zal allergieën zoals hooikoorts helpen ontstaan.

Doordat we elke dag hoge hoeveelheden omega 6 innemen via de voeding heeft bijna iedereen die zich daar niet van bewust is een zeer ongunstige verhouding. De ideale ratio zou tussen de 1 op 1 en 4 op 1 bedragen.

Terwijl de meeste mensen een ratio hebben van boven de 10 op 1 in het voordeel van omega 6. Dit werkt natuurlijk ontstekingen en allergieën zoals hooikoorts in de hand. Om de verhouding beter te maken ten opzichte van omega 6 en om te profiteren van de effecten tegen ontstekingen kunnen we een supplement gebruiken.

Delen op:


Volg ons op: