Waarom Is Granaatappelsap Gezond Voor Ons?

granaatappel

Delen op:


Volg ons op:

De reden waarom granaatappelsap gezond is, kunnen we niet in één zin neerpennen. Er zijn enorm veel voordelen verbonden aan het gebruiken van granaatappel in ons dieet.

We kunnen onder meer vaststellen dat granaatappelsap gezond is voor onze bloeddruk in balans te houden. Maar ook voor het cholesterolgehalte en de bloedsuiker in balans te brengen. Verder zal de hoeveelheid vitamine C die we terugvinden in granaatappelsap ook een groot deel van de voordelen van granaatappelsap voor onze gezondheid op zich nemen.

granaatappelsap

Bloeddruk in balans brengen

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig last van een hoge bloeddruk. Meestal zonder dat ze het zelf beseffen. We worden steeds zwaarder en eten ongezonder in vergelijking met vroeger. De maaltijden die we vaak reeds klaargemaakt aankopen in de supermarkt, waarvan we denken dat ze gezond zijn, zullen vaak verrijkt zijn met zout en suiker. Om de smaak te verbeteren. Maar vooral dan dat zout, heeft een negatieve invloed op onze bloeddruk.

Het drinken van granaatappelsap heeft een gunstige invloed op de bloeddruk. De granaatappel bevat krachtige antioxidanten die ervoor zullen zorgen dat de systolische druk gaat dalen met 1/5. (1)

Cholesterolverlagend

Niet alleen zal de bloeddruk in balans gebracht worden door het sap van de granaatappel te drinken. We kunnen echter ook vaststellen dat het cholesterolgehalte een gunstiger waarde kan bereiken.

We zien vooral dat de LDL cholesterol gaat dalen wanneer het sap wordt gedronken.

Gerelateerd:  Waarvoor Kunnen We Cranberry Pillen Gebruiken?

LDL cholesterol is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het opstapelen van plak in de bloedvaten. Wat uiteindelijk leidt tot aderverkalking of atherosclerose.

De granaatappel bevat antioxidanten zoals polyfenolen. Die zouden hoofdzakelijk verantwoordelijk geacht worden om die LDL cholesterol aan te pakken. (2)

Bloedsuiker verlagend

Een ander groot risico voor diabetes type 2 en overgewicht is een hoge bloedsuiker. We weten wanneer we heel veel snelle koolhydraten in onze voeding toevoegen, dat we een hoger risico zullen vormen op overgewicht en diabetes.Dat komt doordat de bloedsuiker een forse stijging gaat doormaken. Daarvoor zijn dan weer hoge hoeveelheden insuline nodig. Om de bloedsuiker terug te laten dalen en de glucose op te kunnen nemen.

Hoewel granaatappelsap ook een hoeveelheid koolhydraten bevat, toch zien we dat de fructose die we terugvinden in het sap, niet in staat is tot het verhogen van de bloedsuikerwaarden.

Integendeel, onderzoeken bij patiënten met diabetes hebben aangetoond dat we een daling van maar liefst 20% van de bloedsuiker kunnen verkrijgen door het sap dagelijks te drinken. (3)

Boost voor het immuunsysteem

We hebben reeds vermeld dat granaatappelsap gezond is door de hoeveelheid vitamine C die we terugvinden in de granaatappel. Het spreekt voor zich dat ons immuunsysteem hierdoor een boost zal doormaken.

We krijgen een sterker afweersysteem tegen ziektes, bacteriën en virussen. Niet alleen de vitamine C zal hiervoor zorgen. De antioxidanten zullen vrije radicalen helpen neutraliseren.

De antibacteriële werking van de vrucht zal onder meer ook helpen om bacteriën in de mond te bestrijden. Dat heeft een groot aantal voordelen bij mensen die last hebben van een slechte adem. (4)

Goed tegen impotentie

Ook zou granaatappelsap gezond zijn voor mensen die last hebben van impotentie of regelmatig te maken hebben met erectiestoornissen. Maar het gaat nog een stap verder dan alleen de erectie verbeteren.

Gerelateerd:  Voordelen van het gebruik van Lijnzaad en Lijnzaadolie

De vruchtbaarheid bij mannen vertoont stevige verbeteringen omdat de antioxidanten vrije radicalen zullen bestrijden die in de cellen van de teelballen schade aanrichten. Om die reden wordt meer sperma aangemaakt en is het sperma ook van betere kwaliteit.

Er vindt ook een verbetering van de bloedsomloop plaats bij het drinken van granaatappelsap. Dit is ook meteen voor een groot deel verantwoordelijk voor de verbetering van de erectie. Een betere bloedsomloop betekent dat er meer bloed naar de penis kan stromen. Waardoor makkelijker een erectie kan verkregen worden. (5)

Uitstekende voeding tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap hebben vrouwen vooral veel ijzer nodig. Voor de hoeveelheid ijzer die we terugvinden in granaatappelsap hoeven we het zeker niet te drinken. De vrucht bevat slechts 0.3 gram ijzer per 100 gram.

Maar wat de granaatappel wel bevat is een stevige portie foliumzuur! Foliumzuur is van groot belang voor het zenuwstelsel van de ongeboren baby. Maar ook voor de ontwikkeling van de hersenen van de embryo.

Het drinken van granaatappelsap zal daarbij helpen om te zorgen voor een stevige dosis foliumzuur. Daarnaast zal het vruchtensap de bloedsomloop helpen stimuleren en daarbij ook de ongeboren baby beter voorzien van de nodige voedingsstoffen.

Tegen kanker

Het drinken van het vruchtensap wordt in verband gebracht met een verlaagde kans op kanker. Dit heeft grotendeels te maken met het sterker immuunsysteem. We hebben het al voldoende gehad over vrije radicalen. Maar de vrije radicalen zijn een grote oorzaak voor het ontstaan van kanker.

Door het blokkeren van deze vrije radicalen krijgen we dus automatisch een kleiner risico op kanker.

Gerelateerd:  Bijwerkingen van gojibessen en zijn ze giftig?

Maar er is meer. We zien dat de witte bloedcellen beter hun werk kunnen doen en daardoor ook sneller kunnen toeslaan wanneer kankercellen zich verder willen ontwikkelen.

Welk granaatappelsap kopen?

Het is belangrijk dat we granaatappelsap kopen die niet is verrijkt met toevoegde suikers of smaakversterkers. Omdat bijna alle voordelen die we hierboven hebben opgesomd in het niets kunnen verdwijnen door de hoge toegevoegde hoeveelheid suikers. Dit kunnen we makkelijk bestellen online.

 

Delen op:


Volg ons op: