Werking van Zevenblad en Bijwerkingen

zevenblad werking

Delen op:


Volg ons op:

Werking en Bijwerkingen van Zevenblad

Zevenblad is een plant die wordt gezien als onkruid. Toch is deze plant van groot belang voor onze gezondheid. Het is een moeilijk kruid om weg te krijgen in de tuin en dat heeft misschien wel zijn redenen. Hoewel de meeste mensen het zevenblad willen wegkrijgen uit de tuin, toch heeft deze plant enorme effecten op onze gezondheid.

De botanische naam van de plant is de aegopodium podagraria L. Podagraria betekent behandelen van jicht. Het is dus niet moeilijk om te bedenken welke belangrijke werking dit kruid heeft voor ons lichaam.

De plant werd in vroegere tijdens zelf gekweekt om te gebruiken tegen pijn, het werd ook gebruikt als een specerij.

Waarvoor wordt zevenblad gebruikt?

Zevenblad wordt gebruikt voor :

  • Jicht
  • Reuma
  • Aambeien
  • Nierstenen
  • Nierproblemen
  • Blaasinfectie
  • Blaasproblemen
  • Darmproblemen

Reuma

Zevenblad is een traditioneel middel om te gebruiken tegen reuma en jicht. Het werd in Europa reeds gebruikt in de zeventiende eeuw tegen reuma. Wetenschappelijke onderzoeken hebben kunnen aantonen dat de plant een zeer sterke ontstekingsremmende werking heeft.

Verder zal het zevenblad ervoor zorgen dat urinezuur sneller kan worden weggevoerd uit het lichaam waardoor de kans op jicht een stuk kleiner wordt.

We kunnen thee klaarmaken van de bladeren, maar we kunnen de bladeren ook koken in water en daarna op de plaats van de pijn aanbrengen en licht inmasseren. De pijn zal daarna snel wegtrekken.

zevenblad

Spijsvertering stimuleren

De plant zal de spijsvertering stimuleren en daarmee helpen bij constipatie. Echter kan het ook helpen bij diarree. Ze zorgt voor een betere vertering en vooral een snellere vertering.

Ontgift het lichaam

Zevenblad heeft een ontgiftende werking en kan daarbij werken als een reiniging voor de lever. Het kan dus gebruikt worden wanneer we een detoxkuur volgen. Vooral dan door zijn vochtafdrijvende en spijsvertering stimulerende werking.Vochtafdrijvend

De bladeren en de wortels van de plant hebben een vochtafdrijvend effect. Dat kan helpen bij mensen die herstellen van een hartaanval, of mensen die last hebben van een hoge bloeddruk. Dit vochtafdrijvend effect kan ook helpen bij mensen die last hebben van oedeem.

Nierstenen

De plant wordt vaak gebruikt door herbalisten om nierstenen te bestrijden. Het zal dan hoofdzakelijk worden vermengd met andere kruiden. De werking zou gebeuren door zijn vochtafdrijvend effect. En door zijn krachtige ontstekingsremmende en ontgiftende eigenschappen.

 

 

Delen op:


Volg ons op:

Tags: