Wat zijn de Voordelen van Muira Puama?

muira puama

Wat zijn de Voordelen van Muira Puama?

muira puama voordelenMuira Puama wordt vooral gebruikt door mannen of vrouwen die problemen hebben met hormoonhuishouding.

Het kruid heeft een aantal gunstige eigenschappen om het libido te stimuleren en om hormonen terug in balans te brengen.

Het wordt ook gezien als een alternatief tegen hormoontherapie voor mannen. Hoewel dit kruid evengoed door vrouwen kan worden gebruikt.

In dit artikel sommen we de voordelen van Muira Puama even voor je op. Maar eerst gaan we dieper in op de werking ervan.

Hoe werkt Muira Puama?

Deze plant werd nog niet veel onderzocht. Toch kunnen we enkele dingen met zekerheid zeggen over de effecten van de plant. Zo kunnen we aantonen dat het libido gaat verhogen en dat de erectie verbetert bij mannen die dit kruid gebruiken.

In bijna elk onderzoek die wordt gevoerd naar de effecten van de kruiden, komen we die zelfde eigenschappen keer op keer weer tegen.

Het heeft ook gunstige effecten voor vrouwen tijdens de menopauze. Zo zal het vooral op seksueel vlak, het verlagen doen toenemen.

Zal het bij vrouwen die moeilijk een orgasme kunnen krijgen helpen om tot een orgasme te komen. Men ervaart ook meer voldoening tijdens en na de daad door deze kruiden te gebruiken.

De verhoging van het libido

De verhoging van het libido werd zowel opgemerkt bij vrouwen tijdens de menopauze, bij jonge vrouwen en ook bij alle mannen.

Het mechanisme achter deze verhoging zou het stimuleren van de mannelijke hormonen zijn. Hoewel er niet is kunnen aantonen dat het kruid bij gezonde mannen het testosteron gaat verhogen. Is dit wel aangetoond bij mannen met een tekort aan testosteron.

Extracten van de plant zijn daarom bijna altijd te vinden in supplementen die het testosteron moeten verhogen. Hoewel het waarschijnlijk geen grote stijging zal weergeven bij mannen die reeds een hoog of normaal testosteron hebben, zijn de effecten bij mannen met een tekort toch gunstig.

Erectieproblemen

erectieproblemen muira puamaOok voor mannen met erectieproblemen is er goed nieuws. Onderzoeken hebben aangetoond dat de plant heel goed kan helpen om de potentie te verhogen.

De werking ervan is niet te vergelijken met tribulus terrestris of viagra. Maar komt toch dicht in de buurt.

Dit is vooral te verklaren door zijn ontspannende werking op de spieren rondom de penis. En ook de spieren in de penis zelf. Die gaan ontspannen waardoor makkelijker bloedtoevoer mogelijk is.

Een andere verklaring is het wijder worden van de bloedvaten. Waardoor ook makkelijker bloed kan gepompt worden naar alle delen in het lichaam.

Dit zou onder andere een verklaring zijn voor het stimuleren van het orgasme bij mannen en vrouwen.

Menopauze

Zoals we eerder al zeiden zal het libido verhogen bij zowel mannen als bij vrouwen.

Dit is vooral goed nieuws voor vrouwen in de menopauze en die sukkelen met een verlaagde drang naar seks.

Een onderzoek die werd uitgevoerd  bij vrouwen van alle leeftijden merkte een gemiddelde stijging van 65% op bij alle vrouwen in het geslachtsverkeer.

Daarnaast kwam men enkele andere feiten tegen die de seks verbeterden.

Zo kregen de vrouwen meer seksuele verlangens die gepaard gingen met intensere fantasieën. De vrouwen kregen makkelijker een orgasme. En ervoer dit orgasme ook als meer intens dan voorheen.

Nevenwerking

Het is niet nodig om het supplement in hogere hoeveelheden te gebruiken dan de hoeveelheid die is aangegeven.

Te hoge dosissen kunnen leiden tot slaapproblemen.


Leave a Comment