Wat zijn de Voordelen van Muira Puama?

muira puama

Delen op:


Volg ons op:

Wat zijn de Voordelen van Muira Puama?

muira puama voordelenMuira Puama wordt vooral gebruikt door mannen of vrouwen die problemen hebben met hormoonhuishouding.

Het kruid heeft een aantal gunstige eigenschappen om het libido te stimuleren en om hormonen terug in balans te brengen.

Het wordt ook gezien als een alternatief tegen hormoontherapie voor mannen. Hoewel dit kruid evengoed door vrouwen kan worden gebruikt.

Het staat bekend als het potentie hout voor de inheemse volkeren van Brazilië. Muira puama heeft een lange geschiedenis voor het behandelen van vele typische vrouwenproblemen. Terwijl de volledige plant kan gebruikt worden, is het toch de wortel en de stam die het meest wordt verwerkt in supplementen, of die het meest wordt gebruikt in bekende remedies.

Deze plant die oorspronkelijk voorkomt in de Amazone heeft aangetoond dat het libido wordt verhoogd bij vrouwen, stress wordt verminderd. Andere onderzoeken klinken positief wanneer het gaat om het verbeteren van de activiteit van de hersenen.

In dit artikel sommen we de voordelen van Muira Puama even voor je op. Maar eerst gaan we dieper in op de werking ervan.

Hoe werkt Muira Puama?

Deze plant werd nog niet veel onderzocht. Toch kunnen we enkele dingen met zekerheid zeggen over de effecten van de plant. Zo kunnen we aantonen dat het libido gaat verhogen en dat de erectie verbetert bij mannen die dit kruid gebruiken.

In bijna elk onderzoek die wordt gevoerd naar de effecten van de kruiden, komen we die zelfde eigenschappen keer op keer weer tegen.

Het heeft ook gunstige effecten voor vrouwen tijdens de menopauze. Zo zal het vooral op seksueel vlak, het verlagen doen toenemen.

Zal het bij vrouwen die moeilijk een orgasme kunnen krijgen helpen om tot een orgasme te komen. Men ervaart ook meer voldoening tijdens en na de daad door deze kruiden te gebruiken.Verhoogt het fysiek vermogen

Mannen en vrouwen van alle leeftijden hebben al altijd naar kruiden gezocht om de fysieke aspecten te verbeteren. Muira puama is daarin een zeer geschikt middel.

In Brazilië wordt het kruid gezien als een natuurlijke tonic voor het fysiek en atletisch vermogen. Het wordt vaak gebruikt tegen vermoeidheid.

De verklaring hiervoor is zijn licht stimulerende werking.

Goed voor de hersenen

Verbeterde fysieke inspanningen en een hoog libido hebben weinig waarde zonder een sterke geest. Dierenstudies hebben aangetoond dat een extract van de plant het cognitief functioneren verbeterd. Dat kan vaak heel snel gebeuren, in minder dan twee weken wordt een verbetering opgemerkt.

Reageren tegen stress

stress

Werkende moeders die heel wat verantwoordelijkheid hebben. Met name voor het werk, de kinderen,  het huishouden… Die worden vaak onder constante stress geplaatst. De effecten van stress kunnen vaak heel erg belastend zijn voor de gezondheid.

Chronische stress leidt hoe dan ook tot zwaarlijvigheid, kan diabetes helpen ontwikkelen doordat de bloedsuikerwaarden en insulinewaarden niet meer in balans kunnen worden gebracht.

Muira puama kan daarbij heel goed helpen om stress te verlagen en op die manier emotionele, mentale en fysieke stress de kop indrukken.

De verhoging van het libido

De verhoging van het libido werd zowel opgemerkt bij vrouwen tijdens de menopauze, bij jonge vrouwen en ook bij alle mannen.

Het mechanisme achter deze verhoging zou het stimuleren van de mannelijke hormonen zijn. Hoewel er niet is kunnen aantonen dat het kruid bij gezonde mannen het testosteron gaat verhogen. Is dit wel aangetoond bij mannen met een tekort aan testosteron.

Extracten van de plant zijn daarom bijna altijd te vinden in supplementen die het testosteron moeten verhogen. Hoewel het waarschijnlijk geen grote stijging zal weergeven bij mannen die reeds een hoog of normaal testosteron hebben, zijn de effecten bij mannen met een tekort toch gunstig.

Een onderzoek toonde zijn libido verhogende effecten aan.

Daarbij werden 202 gezonde vrouwen gebruikt, die een laag libido hadden. Nadat ze één maand lang een supplement met muira puama gingen gebruiken hadden ze 65% verbetering gevonden van hun situatie.

Niet alleen het verlangen naar seks nam toe. Ook het genieten van de seks steeg sterk. De vrouwen gingen ook meer fantaseren over seks en kregen een meer intensief orgasme.

Erectieproblemen

erectieproblemen muira puamaOok voor mannen met erectieproblemen is er goed nieuws. Onderzoeken hebben aangetoond dat de plant heel goed kan helpen om de potentie te verhogen.

De werking ervan is niet te vergelijken met tribulus terrestris of viagra. Maar komt toch dicht in de buurt.

Dit is vooral te verklaren door zijn ontspannende werking op de spieren rondom de penis. En ook de spieren in de penis zelf. Die gaan ontspannen waardoor makkelijker bloedtoevoer mogelijk is.

Een andere verklaring is het wijder worden van de bloedvaten. Waardoor ook makkelijker bloed kan gepompt worden naar alle delen in het lichaam.

Dit zou onder andere een verklaring zijn voor het stimuleren van het orgasme bij mannen en vrouwen.

Menopauze

Zoals we eerder al zeiden zal het libido verhogen bij zowel mannen als bij vrouwen.

Dit is vooral goed nieuws voor vrouwen in de menopauze en die sukkelen met een verlaagde drang naar seks.

Een onderzoek die werd uitgevoerd  bij vrouwen van alle leeftijden merkte een gemiddelde stijging van 65% op bij alle vrouwen in het geslachtsverkeer.

Daarnaast kwam men enkele andere feiten tegen die de seks verbeterden.

Zo kregen de vrouwen meer seksuele verlangens die gepaard gingen met intensere fantasieën. De vrouwen kregen makkelijker een orgasme. En ervoer dit orgasme ook als meer intens dan voorheen.

Nevenwerking

Het is niet nodig om het supplement in hogere hoeveelheden te gebruiken dan de hoeveelheid die is aangegeven.

Te hoge dosissen kunnen leiden tot slaapproblemen.

Muira puama gebruiken

Vroeger werd Muira puama gemaakt in een grote pot met water. Men liet dit mengsel dan even borrelen om het daarna te drinken als thee.

Onderzoek heeft nu ook aangetoond dat de effecten het best worden opgewekt wanneer het kruid in combinatie met water wordt genomen. Daarom dienen we zeker een glas water te drinken bij het gebruiken van een supplement.

Bronnen:

Effects on libido and sexual activity in premenopausal and postmenopausal women

Anti-stress effects of Ptychopetalum olacoides in mice

Delen op:


Volg ons op: