Werking Van Duindoorn Voor Onze Huid En Gezondheid

duindoorn

Delen op:


Volg ons op:

Duindoorn voordelen voor onze gezondheid

duindoorn werkingDuindoorn is een geneeskrachtige plant die voorkomt in Europa en Azië. Het werd vroeger reeds gebruikt om paarden hun mooie glanzende vacht te geven. Het is echter vooral duindoorn olie die wordt gebruikt. Deze olie is enorm rijk aan omega 7 en zou vooral gunstige effecten hebben voor onze huid. Het wordt om die reden dus gebruikt bij het behandelen van talrijke huidproblemen zoals acne, psoriasis en eczeem.

Duindoorn capsules worden om die reden ook vaak in één adem met omega 7 capsules genoemd. Omdat ze het belangrijkste ingrediënt in deze omega 3 capsules zijn. Naast een enorme hoeveelheid omega 7 bevat de plant ook meer dan 20 vitamines en een enorme hoeveelheid vitamine A. We vinden talrijke antioxidanten en ook vitamine E, D en K.

Het zijn vooral de bessen van de duindoorn die deze grote hoeveelheid voedingsstoffen bevatten. Om die reden is de olie van de duindoorn uitermate geschikt bij het behandelen van allerlei huidproblemen. Maar ook om veroudering tegen te gaan bijvoorbeeld. We vinden vele ingrediënten van de duindoorn plant terug in cosmetische producten. Die worden dan gebruikt om veroudering tegen te gaan, rimpels te verwijderen, de huid te hydrateren, de huid zachter te maken, wonden behandelen, psoriasis en eczema en vele andere problemen.

Wonden behandelen

De duindoorn olie wordt vaak gebruikt om wonden te genezen. Er zijn wetenschappelijke onderzoeken die dit effect konden bewijzen. Het onderzoek werd gevoerd naar de behandeling van brandwonden. We vinden onder meer een sneller herstel waarbij minder zichtbare schade overbleef na het herstellen van de brandwonden. (1)

Ook zien we dat de bestandsdelen van de duindoorn krachtiger waren in het behandelen van brandwonden dan de traditionele behandeling. (2)

Levercirrose

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat de extracten van duindoorn kunnen helpen om de enzymen in de lever te stimuleren. Daarbij zal ook meer gal worden aangemaakt. Wat ervoor zal zorgen dat minder ontstekingen ontstaan in de lever.

We zien ook een herstel van beschadigd weefsel in de lever. Daarnaast biedt de duindoorn ook een beschermend effect voor onze lever tegen giftige bestandsdelen die we vinden in voeding en milieu. (3)

duindoorn gebruik

Preventie tegen hartziekten

De hoge concentratie onverzadigde vetzuren, carotenoïden en flavonoïden die we terugvinden in duindoornolie hebben een aantal gunstige effecten voor het hart.

We zien onder meer dat bij proefdieren met een cholesterol rijk dieet, minder schade wordt aangebracht aan het hart dan bij proefdieren die geen duindoorn extract toegediend kregen.Ook zou de olie een gunstig effect hebben op de bloedvaten, waarbij de bloedvaten zullen ontspannen en daardoor de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Wat ook een gunstig effect heeft op het hart.

Opstapeling van vloeistof in de hersenen als gevolg van lekkage in de bloedvaten is een groot probleem bij een aantal aandoeningen. Een voorbeeld daarvan is een beroerte, een hoofd trauma of ziektes als gevolg van een enorm hoogteverschil. Onderzoeken hebben aangetoond dat duindoorn ons kan bescherming bieden tegen dit soort problemen.

We zien ook dat de werking van duindoornolie te vergelijken is met die van visolie. Visolie wordt ook gezien als gunstig voor het hart. Er is echter één probleem, visolie is vatbaar voor oxidatie. We zien bij duindoornolie dat dit niet het geval is en kan op die manier helpen de oxidatie tegen te gaan.

Bescherming tegen giftige stoffen

Zwaveldioxide is een stof die we zeer vaak tegenkomen in onze natuur. Aan de verhouding tussen het lichaamsgewicht en het gewicht van de organen kunnen onderzoekers nagaan hoeveel zwaveldioxide uiteindelijk in het lichaam aanwezig is.

Onderzoeken hebben aangetoond dat duindoornolie bescherming biedt tegen dit probleem. Duindoorn zorgt ervoor dat we minder zwaveldioxide zullen opnemen in de organen. De veranderingen waren vooral zichtbaar in de lever, nieren, longen en in het beenmerg.

Voordelen voor de huid

Het grootste gebruik van duindoornolie vinden we zeker en vast terug in de cosmetische industrie. Een belangrijk ingrediënt, palmitoleieenzuur wordt gezien als een sterke olie om wonden te genezen. Dit vetzuur zal er ook voor zorgen dat de huid gehydrateerd wordt.

Om die reden wordt duindoorn gebruikt bij het behandelen van talrijke huidproblemen. Voorbeelden zijn psoriasis, eczeem, brandwonden, zonnebrand, infecties, rimpels en andere tekenen van de veroudering.

Eczeem en psoriasis

Onderzoeken hebben gunstige resultaten bereikt bij eczeem en psoriasis. Men kon vaststellen dat bij het gebruik van duindoornsap, een enorme daling werd vastgesteld in het uitbreken van eczeem of psoriasis opstoten. De effecten waren het meest gunstig bij het gebruik van duindoornsap.

Duindoorn kopen

duindoorn kopenDuindoornolie wordt hoofdzakelijk gebruikt in kleine hoeveelheden in de cosmetica. Dat gaat dan vooral om allerhande producten voor onze huid.

Wanneer we de pure olie willen gebruiken dan kan een supplement met duindoornolie worden gebruikt.

Er zijn weinig tot geen bijwerkingen gevonden bij het gebruik van duindoorn capsules. Toch wordt het afgeraden voor zwangere vrouwen omdat er te weinig informatie beschikbaar is.

Ook mensen die medicijnen nemen om het bloed te verdunnen mogen geen grote hoeveelheden gebruiken.

 

Delen op:


Volg ons op:

Tags: