Tea Tree Olie Voordelen En Eigenschappen Voor Onze Gezondheid

Melaleuca alternifolia.

De gezondheidsvoordelen van tea tree olie kunnen worden toegeschreven aan een reeks van belangrijke eigenschappen. Zo is tea tree olie antibacterieel en antiviraal. Dat zal er reeds voor zorgen dat we een betere bescherming krijgen tegen ziektes en ontstekingen. Verdere eigenschappen die kunnen worden toegeschreven aan tea tree olie zijn schimmelwerend, stimulerend en gifstoffen afvoerend.

Wat is tea tree olie?

De etherische tea tree olie wordt verkregen door het stomend destilleren van bladeren van de tea boom. Deze heeft als botanische naam Melaleuca alternifolia. De boom kan worden gevonden in Australië. Het is daarom ook één van de bekendste en meest populaire soorten olie in Australië. Omdat de tea tree olie zoveel eigenschappen met zich meebrengt, kon dit natuurlijk niet voor Australië alleen beperkt blijven. Nu is tea tree olie overal verkrijgbaar en kan de hele wereld van zijn gunstige eigenschappen profiteren.

tea tree olie

Werking van tea tree olie

Bacteriële infecties bestrijden

Omdat de plant in tropische klimaten groeit, waar er ook heel wat bacteriële infecties plaatsvinden, kan deze plant heel goed gebruikt worden voor zijn antibacteriële werking. Zelfs de meest verschrikkelijke bacteriële infecties kunnen met de tea tree olie een halt toegeroepen worden.

Het kan ook inwendige bacteriële infecties helpen doden. Al moeten we zeker en vast opletten bij het inwendig gebruiken van deze olie. Er dienen enorm lage concentraties gebruikt worden en er dient voldoende water gebruikt worden. Maar we kunnen er  bijvoorbeeld bacteriële infecties in de darmen, maag en in de urinewegen mee gaan behandelen. Zelfs voor de behandeling van tuberculose wordt deze tea tree olie gebruikt.

Gerelateerd:  Wat Is De Werking Van Etherische Jasmijn Olie?

Anti-virale werking op het lichaam

Het mengsel zal helpen om bescherming te bieden tegen virussen. Bij het behandelen van een wonde kunnen we op de korst van de wonde een kleine hoeveelheid tea tree olie aanbrengen in combinatie met olijfolie. Dat zal verhinderen dat er virussen kunnen binnentreden via de wonde.

We kunnen dit beter niet toepassen indien de wonde nog open is, want dan kan pijnlijk worden. Zeker bij kleine kinderen is dat beter te vermijden. Toch blijft de werking hetzelfde. Alleen het contact met de open huid kan voor een prikkelend en pijnlijk gevoel zorgen.

De tea tree olie kan ook gebruikt worden als beschermingen tegen verkoudheden, griep en andere virale infecties.

Slijmoplossende werking

tea tree olie kopen

Het mengsel heeft een slijmoplossende werking. Wanneer we dus last hebben van bronchitis of te maken hebben met een geblokkeerde neus dan kunnen we dit middel gebruiken. Door het voor het slapengaan op onze borst of onder de neus aan te brengen. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat vastzittend slijm zal worden opgelost en kunnen we de volgende morgen terug vrij ademhalen.

We kunnen ook enkele druppels aanbrengen op ons hoofdkussen. Dat zal hetzelfde effect teweegbrengen in ons lichaam. Doordat we de dampen gaan inademen gedurende onze slaap, wordt het vastzittend slijm weggewerkt. En kunnen we vlotter ademhalen.

Insectenwerend

Tijdens de zomerperiodes kunnen we vaak last hebben van muggenbeten. Het zorgt niet alleen voor pijnlijke jeuk en rode plekken. Maar zal onze nachtrust ook schade toebrengen. Door een kleine hoeveelheid tea tree olie aan te brengen op ons hoofdkussen kunnen we insecten zoals muggen en spinnen weren. Ook kunnen we de tea tree olie gebruiken op ons lichaam. Op die manier worden we gevrijwaard van muggenbeten en andere insectenbeten.

Gerelateerd:  Cipres Etherische Olie Werking En Voordelen Voor Onze Gezondheid

Het mengsel werkt echter niet alleen insectenwerend. Het zal ze ook doden wanneer dit wordt toegepast.

Dit kan ook gebruikt worden bij vlooien en vliegen. Zelfs wanneer we te maken hebben met wormen in de darmen kan de tea tree olie wonderen doen. We brengen de olie aan op onze buik. Dit zal worden opgenomen door onze huid en zal de wormen in de darmen doden op een ongeziene efficiënte manier.

Stimulerend voor het lichaam

De tea tree olie heeft ook een stimulerende werking op het lichaam. Zo zullen de hormonen gestimuleerd worden en zal de bloedcirculatie positief gevoed worden. Ook het immuunsysteem krijgt een stevige boost. Dit zal bescherming bieden tegen talloze vormen van infecties.

Het wordt in de aromatherapie vaak gebruikt omwille van zijn belangrijke stimulerende werking. En kan heel makkelijk gecombineerd worden met andere soorten oliën.

Acne bestrijden met tea tree olie

acne tea tree olie

Het wordt voor verschillende problemen met de huid gebruikt. Het wordt daarom dan ook toegevoegd aan heel wat cosmetische producten. We kunnen tea tree olie gebruiken als een alternatieve en natuurlijke behandeling tegen acne. Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat acne zeer krachtig kan worden bestreden, zonder enige bijwerkingen.

Een uitstekende manier om tea tree olie te gebruiken tegen acne, is door enkele druppels te mengen in honing. En dan op onze huid insmeren. Dit mengsel dienen we enkele minuten laten inwerken. Daarna kunnen we het terug afwassen.

Gezonde haardos behouden

Een ander belangrijk voordeel van de werking van tea tree olie is dat we er gezonder haar mee kunnen verkrijgen. Zo kan de tea tree olie bijvoorbeeld helpen om de haren te voeden. Mensen die te maken hebben met droog haar kunnen hier enorm veel voordeel mee doen.

Gerelateerd:  Bergamot Etherische Olie Werking En Eigenschappen

Daarnaast kan tea tree olie ook gebruikt worden bij het behandelen van roos of bij het behandelen van luizen of vlooien.

Psoriasis en eczeem bestrijden

Ook tegen psoriasis en eczeem kan het mengsel ook ingezet worden. Omdat deze een sterke ontstekingsremmende werking heeft, kan dit gezien worden als een natuurlijke behandeling tegen eczeem.

Om dit in de praktijk toe te passen kunnen we tea tree olie gaan mengen met kokosolie of lavendelolie.

Schimmelwerend en ontwormend

Tea tree olie kan als geen ander bacteriën en parasieten doden. Dat kan onder meer worden ingezet bij bacteriën op onze voeten. We denken dan bijvoorbeeld aan zweetvoeten, atletische voet of bij schimmel op onze teennagels.

Voor de behandeling van onze voeten is het beter dat we het zuivere mengsel te gebruiken en dit aanbrengen op onze voet. Dat kan worden aangebracht via een watje.

Natuurlijke deodorant

Een belangrijke reden waarom het kan gebruikt worden als natuurlijke deodorant, is door zijn anti-microbische werking. Die zal op zijn beurt zorgen voor het verwijderen van bacteriën onder onze oksels en op andere plaatsen waar bacteriën zich snel kunnen ontwikkelen.

Tea tree olie kopen

Tea tree olie kan je online bestellen en kan je krijgen voor €12.30


Related posts

Leave a Comment