Sinaasappel Olie Wat Is De Werking En Wat Zijn De Voordelen?

etherische sinaasappel olie

Sinaasappel olie komt van de citrusvrucht de sinaasappel ofwel de Citrus sinensi. Het wordt ook wel soms zoete sinaasappel olie genoemd. Het mengsel wordt gehaald uit de schil van de sinaasappelen.

De etherische sinaasappel olie wordt gebruikt in heel wat producten. Denk maar aan zeep, kuisproducten of afwasmiddel. Niet alleen wordt deze toegevoegd om zijn prettige geur. Maar ook om zijn reinigende effecten. Het wordt toegevoegd aan shampoo, aan lotion, mondwater, douchegel en heel wat andere producten.

Werking van sinaasappel olie

sinaasappel olie

Immuunsysteem versterken

Limoneen is een stof die we terugvinden in de schil van de sinaasappelen. Het is een krachtig antioxidant en zal daarbij helpen strijden tegen oxidatieve stress. Er zijn onderzoeken bekend waarin men gunstige resultaten kon aantonen bij de behandeling van kanker. Het zou namelijk de groei van tumoren kunnen tegengaan.

Antibacteriële werking

De sinaasappel etherische olie en net als alle soorten oliën van citrusvruchten hebben de mogelijkheid om bacteriën te verwijderen. Ze kunnen daarbij gebruikt worden om de veiligheid van onze voeding te verbeteren.

We zien vooral een bescherming tegen de E. coli bacterie, die zich gaat nestelen in besmette voedingsmiddelen zoals groenten en vlees. Ze kunnen ernstige problemen veroorzaken met onze gezondheid, met name nierproblemen.

Een wetenschappelijk onderzoek (bron) heeft kunnen aantonen dat we de salmonella bacterie kunnen bestrijden door de sinaasappel etherische olie te gaan gebruiken. Salmonella kan ernstige koorts en diarree veroorzaken. Hoewel in onze landen deze bacterie makkelijk kan worden bestreden door antibiotica te gebruiken, kunnen in armere landen zeer ernstige gevolgen verbonden zijn aan een besmetting met salmonella.

Gerelateerd:  Rozemarijn Etherische Olie Voordelen En Eigenschappen

Sinaasappel etherische olie als reinigingsmiddel

De olie van sinaasappel heeft een natuurlijke frisse en zoete geur. Ze zal ervoor zorgen dat onze vloer of meubelen lekker zullen ruiken wanneer die gereinigd worden met dit mengsel. Het is een makkelijke manier om zonder het gebruik van chemische reinigingsmiddelen toch heel nauwkeurig te reinigen.

We kunnen een paar druppels in combinatie met bergamot olie toevoegen aan water. We kunnen een dragerolie zoals kokosolie of olijfolie gebruiken. En kunnen het daarna overal bij ons thuis gebruiken bij alles wat we willen schoonmaken.

Bloedsomloop stimuleren

Sinaasappel etherische olie kan helpen om de bloeddruk te verlagen. Dit komt door een verbetering van de bloedsomloop. Daardoor krijgen we ook een lager risico op de ontwikkeling van hartziekten. We kunnen dit ook gebruiken bij hoofdpijn of migraine. En zelfs bij vrouwen die last hebben van menstruatiepijn of symptomen van PMS.

Ontstekingsremmende werking

Net zoals bij bijna alle soorten etherische olie heeft ook sinaasappel olie een ontstekingsremmende werking. We kunnen daarbij pijn bestrijden en infecties tegengaan. In combinatie met andere ontstekingsremmende oliën zoals eucalyptus, citroen, mandarijn en bergamot olie kunnen we deze effecten versterken.

Natuurlijke pijnstiller

Wanneer we last hebben van spierpijn of gewrichtspijn kunnen we sinaasappelolie gebruiken. Zijn ontstekingsremmende effecten zullen de zwelling tegengaan en daarbij ook de bloedtoevoer stimuleren naar de plaats van de ontsteking. Waardoor we op een natuurlijke manier de pijn kunnen verzachten.

Daarnaast zal het ervoor zorgen dat we onze gemoedstoestand verbeteren waardoor we ook beter bestand worden tegen pijn. Om de sinaasappelolie te gebruiken bij pijn kunnen we kokosolie gebruiken in combinatie met één of twee druppeltjes sinaasappelolie. We brengen dit mengsel aan op de plaats van de pijn en laten dit enkele minuten inwerken.

Gerelateerd:  Etherische Olie Eucalyptus Werking En Eigenschappen

Gemoedstoestand verbeteren

Door de etherische olie van sinaasappel in onze woning te verspreiden of door de geur rechtstreeks in te ademen kunnen we ervoor zorgen dat we onze gemoedstoestand verbeteren. Het aroma zal ervoor zorgen dat we ontspannen worden. Dit heeft een effect op onze hersenen en zal daardoor per direct een emotionele respons teweegbrengen. Het is onder meer een uitstekende manier om het stresshormoon cortisol te verlagen. Onderzoek heeft kunnen aantonen dat de sinaasappel olie zowel stimulerend als kalmerend werkt. Dat kan dus  evenwel helpen wanneer we even vermoeid zijn of wanneer we na een drukke dag even willen ontspannen.

Huid verstevigen

huid verstevigen sinaasappel olie

Citrusvruchten bevatten enorm veel vitamine C, ze zijn daarom heel goed geschikt om de huid te beschermen en te helpen genezen. Maar ook de etherische olie van sinaasappel kan dit als geen ander. Ze is zeer krachtig om de veroudering van de huid te bestrijden. Door middel van de krachtige antioxidanten worden vrije radicalen vernietigd. Vrije radicalen die de huid kunnen beschadigen en daardoor tekenen van veroudering gaan vertonen zoals rimpels. Daarnaast zal de productie van collageen worden gestimuleerd, waardoor de huid sneller kan herstellen en terug mooi glad wordt.

Acne bestrijden

Doordat de sinaasappel etherische olie ook sterke antibacteriële en ontstekingsremmende effecten heeft, kunnen we deze ook gebruiken in de strijd tegen ontstekingen in het lichaam. Met name acne op onze huid.

Wanneer we dit in de praktijk willen toepassen dan kunnen we één a twee druppels sinaasappel olie toevoegen aan een kleine hoeveelheid kokosolie. Dit mengsel brengen we dan aan op onze huid, op de plaats waar dit nodig is. We kunnen het mengsel enkele minuten laten inwerken en dit gedurende enkele dagen opnieuw doen. We zullen merken dat de hoeveelheid acne sterk gaat afnemen.

Gerelateerd:  Cipres Etherische Olie Werking En Voordelen Voor Onze Gezondheid

Spijsvertering stimuleren

Door zijn ontstekingsremmende werking en zijn stimulerende werking op de bloedsomloop kunnen we ervoor zorgen dat we de spijsvertering gaan optimaliseren. In geval van problemen zoals krampen kunnen we een a twee druppels toevoegen aan massageolie of kokosolie. En dit dan op onze buik aanbrengen. Even licht gaan masseren en laten inwerken. Dit zal ervoor zorgen dat de kans op krampen en een opgeblazen buik sterk gaat afnemen. De sinaasappel etherische olie stimuleert het lymfenstelsel, de lever, nieren en de blaas. En zal op die manier helpen om gifstoffen en andere overtollige stoffen uit onze spijsvertering te halen.

Natuurlijk mondwater maken

We kunnen de sinaasappel etherische olie natuurlijk ook gaan gebruiken als natuurlijk mondwater. Ze heeft alle capaciteiten om de hoeveelheid bacteriën in de mond sterk te doen dalen. Daarnaast kunnen we er ook voor zorgen dat keelpijn bijvoorbeeld wordt stopgezet. Het kan een verkoudheid helpen bestrijden en een eventuele koortslip naar het verleden brengen.

Sinaasappel Etherische olie kopen

sinaasappel essentiele olie

Etherische sinaasappel olie kunnen we online bestellen en krijgen voor €7.08


Related posts

Leave a Comment