De voordelen van de etherische olie van Ravintsara

ravintsara werking

De voordelen van de etherische olie van Ravintsara worden toegedragen aan het ontspannend, antiviraal, schimmelwerend, anti-allergeen en ontstekingsremmend effect van de ravintsara olie.

De essentiële olie van ravintsara is een zeer krachtige olie die we oorspronkelijk konden vinden in Madagascar. Ravintsara is een boom die in het regenwoud groeit in Madagascar. De botanische naam luidt Ravensara aromatica. De essentiële olie wordt vooral geprezen als een genezingsolie. Het wordt gebruikt voor het behandelen van talrijke verschillende problemen met de gezondheid.

Het zijn de bladeren die gedistilleerd worden en stoffen bevatten zoals eugenol, sabinine, terpineol, linalool, limonene en nog vele andere.

Ravensara kent zijn plaats in de cultuur van Madagascar en wordt daar reeds duizenden jaren gebruikt als een tonic en om verschillende infecties te gaan behandelen. Wetenschappelijke onderzoeken hebben heel wat van deze effecten kunnen aantonen.

In dit artikel gaan we alle voordelen van ravensara proberen opsommen.

ravintsara ravensara aromatica

Werking van Ravensara

Stimulerend voor het lichaam

De etherische olie van ravensara heeft een stimulerend effect op ons lichaam. Ze zal er onder meer voor zorgen dat we voedingsstoffen beter kunnen opnemen in het lichaam. Ook zullen onze organen gestimuleerd worden om beter te functioneren. Op die manier zullen we meer energie en kracht ervaren. De olie is ook geschikt voor kinderen om de groei te bevorderen.

Ravintsara pakt stress aan

Ravensara zal ervoor zorgen dat we beter kunnen ontspannen. Dit komt door zijn relaxerende eigenschappen. Om die reden kunnen we ravintsara gebruiken tijdens perioden van stress of spanning. Ook voor talrijke andere problemen die te maken hebben met het zenuwstelsel kunnen worden behandeld door deze essentiële olie te gebruiken.

Gerelateerd:  Tea Tree Olie Voordelen En Eigenschappen Voor Onze Gezondheid

Deze ontspannende effecten kunnen gebruikt worden bij slaapproblemen. De geur op zich, zal er reeds voor zorgen dat we minder gaan piekeren en dus makkelijker de slaap kunnen vatten.

stress ravensara

Luchtwegen herstellen

Door het slijmoplossend effect van ravintsara kunnen we ervoor zorgen dat we onze luchtwegen beter laten functioneren. Dit betekent dat we dieper kunnen ademhalen en de longen of neus kunnen vrijmaken wanneer we last hebben van verkoudheid of griep.

Ook bij mensen met astma of andere ademhalingsproblemen kunnen we de luchtwegen stimuleren.

Vochtafdrijvende werking

Ravensara heeft een vochtafdrijvende of diuretische werking. Daardoor kunnen we meer afvalstoffen afvoeren via de nieren en zullen we meer moeten urineren. Ook wanneer we bijvoorbeeld teveel zout in het lichaam hebben kunnen we deze overtollige hoeveelheden afvoeren via onze urine.

Deze vochtafdrijvende werking kan ook gebruikt worden om minder last te hebben van acne, artrose, reuma en oedeem.

We moeten er echter wel rekening mee houden dat we voldoende water dienen te drinken. Want het vochtafdrijvende effect zorgt voor het verlies van meer vocht. Dit verlies aan vocht dient gecompenseerd te worden door voldoende extra vocht inname.

Infecties tegengaan

Virussen, bacteriën en schimmels kunnen allemaal infecties en ziektes veroorzaken. Ravensara kan ervoor zorgen dat we beter beschermd worden tegen de negatieve effecten die schimmels, bacteriën en virussen met zich meebrengen. Omdat ravintsara een schimmelwerende werking heeft en antiviraal werkt, kunnen we perfect de plaatsen waar de infectie optreedt gaan behandelen met de etherische olie.

Heeft een libidoverhogende werking

De etherische olie van ravensara kan helpen bij problemen met de seksualiteit. Wanneer het nu gaat om erectieproblemen, libidoverlies of problemen om een orgasme te krijgen. We kunnen met al deze problemen verbetering ervaren bij het gebruiken van ravintsara.

Gerelateerd:  Etherische Olie Eucalyptus Werking En Eigenschappen

Men gaat ervan uit dat deze effecten grotendeels bekomen worden door het ontspannend effect van de olie.

Antivirale werking

Ravensara zal virussen bestrijden door de beschermende laag op het virus aan te pakken. Daardoor wordt de kern van het virus zeer kwetsbaar en kan het makkelijk vernietigd worden. Dit kan onder meer bij mazelen, verkoudheid, griep of andere virale infecties gebruikt worden.

Bescherming tegen bloedvergiftiging

ravensara werking

Bloedvergiftiging wordt veroorzaakt door een bepaalde bacterie, de Staphylococcus aureus. Dit zal er onder meer voor zorgen dat open wonden, of wonden die nog niet helemaal genezen zijn, kunnen geïnfecteerd worden. Het kan ook bepaalde organen gaan aantasten.

Hoewel bloedvergiftiging voor mensen meestal geen al te ernstige gevolgen met zich meebrengt, toch kan dit voor kleine kinderen of baby’s ernstige gevolgen hebben. Kleine kinderen en baby’s kunnen hier zelfs van sterven.

Deze bacterie zal zich heel snel over het ganse lichaam gaan verspreiden en daardoor acute pijn veroorzaken in de spieren. Zwellingen kunnen optreden over het volledige lichaam of op bepaalde plaatsen. Er kan echter ook koorts optreden.

De essentiële olie van de ravintsara zal ervoor zorgen dat de bacterie gedood wordt vooraleer die ernstige schade kan aanrichten door zich te vermenigvuldigen.

Spasmen aanpakken

Mensen die last hebben van verkoudheden, kortademigheid, krampen, diarree of ernstige pijn in de buikstreek kunnen geholpen worden door deze essentiële olie te gebruiken. Het zal ervoor zorgen dat de spasmen bestreden worden en zal de zenuwen en spieren ontspannen.

Anti-bacterieel

Bijna alle bacteriën kunnen binnen enkele minuten worden behandeld met deze etherische olie van ravintsara. Ze is fataal voor volledige kolonies bacteriën en kunnen daarom effectief gebruikt worden om de groei van deze bacteriën tegen te werken. Om die reden kunnen we ziektes die ontstaan als gevolg van bacteriën gaan bestrijden door ravintsara olie te gebruiken.

Gerelateerd:  Wat is de werking van Hibiscus Thee?

Allergische reacties tegengaan

Allergische reacties zijn een reactie van het immuunsysteem op onbekende situaties. Ravintsara zal ervoor zorgen dat de kans op deze allergische reacties een stuk kleiner wordt. Dit komt vooral omdat de weerstand van het lichaam tegen onbekende stoffen verhoogd wordt. Als gevolg daarvan komen allergische reacties weinig tot zelden voor bij mensen die ravensara olie gebruiken.

Natuurlijke pijnstiller

Ravintsara is een natuurlijke pijnstiller en kan bijvoorbeeld gebruikt worden wanneer we te maken hebben met ontstekingen op onze gewrichten. Reuma, artrose en spierpijn kan behandeld worden met deze natuurlijke pijnstiller. Het gebruiken van ravintsara olie zal ervoor zorgen dat we geen pijnstiller nodig hebben.

Schimmelwerende werking

Zoals we gezien hebben tegen bacteriën en virussen, zo kan de olie ook gebruikt worden tegen schimmels. De groei van de schimmels zal worden tegengegaan en is vooral krachtig om te gebruiken bij problemen met de neus, oren, hoofd, huid of met de nagels.

Symptomen van depressie aanpakken

depressie ravintsara

Wanneer we onder stress staan of te maken hebben met angst kunnen we verlossing vinden door ravensara te gaan gebruiken. De geur zal ervoor zorgen dat we onze gemoedstoestand verbeteren. Onze geest en het lichaam zal terug meer energie krijgen waardoor symptomen van depressie gaan afnemen. We krijgen gevoelens van vreugde en genot en kunnen dus makkelijker omgaan met moeilijke periodes.

 Gebruik

Ravensara etherische olie kan enkel uitwendig gebruikt worden. Er zijn niet meteen bijwerkingen te melden. De essentiële olie kan gekocht worden in de meeste natuurwinkels in uw buurt. Maar kan ook online besteld worden voor €11.69

 

 


Related posts

Leave a Comment