Wat Zijn De Voordelen En Wat Is De Werking Van Pau D’arco?


Pau D’arco is een kruid die afkomstig is uit Zuid-Amerika. Het wordt in Zuid-Amerika dan ook gebruikt voor een lange lijst van gezondheidsproblemen. Er zijn gebruiken bekend die dateren van het begin van de 19de eeuw. Pau D’arco is een boom die bestaat uit zeer hard hout. De Indiaanse bevolking van Zuid-Ameerika gebruikte het echter niet alleen om problemen met de gezondheid te behandelen. Omdat het hout zo hard was, werden er vaak bogen van gemaakt om op dieren te jagen.

De stam en het hout wordt zowel inwendig als uitwendig op het lichaam gebruikt. Zo wordt het onder meer gebruikt bij prostaatproblemen, reuma, pijn, maagzweren, koorts en verschillende soorten kanker. Het kan gebruikt worden door te drinken door middel van thee. Al wordt het tegenwoordig vooral gebruikt in de vorm van capsules via en supplement.

Pau D’arco heeft roze bloemen. Er bestaan enorm veel verschillende soorten. Het is echter de stam die wordt gebruikt voor zijn geneeskrachtige effecten te bekomen. vooral de de binnekant van de stam. De werking ervan is ontstekingsremmend, antiviraal, schimmelwerend en antibacterieel.

pau d arco ontstekingsremmend

Pijn bestrijden

Eén van de meest gebruikte vormen is om pijn te bestrijden. De boom heeft van nature pijnstillende stoffen en kan daarom heel goed gebruikt worden wanneer we te maken hebben met reuma of artrose. Het zal de ontstekingen verminderen en ook de pijn die gepaard gaat met ontstekingen doen dalen.

Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat de effecten om pijn te verminderen vooral inwerken op de zenuwcellen. Daarbij zien we dat de signalen die doorgestuurd worden naar de hersenen worden tegengewerkt. Deze signalen sturen naar de hersenen om ze te laten weten dat we pijn hebben. Door op deze signalen in te werken wordt de pijn gestild.

Reinigt het hele lichaam

Pau D’arco heeft een ontgiftend effect op het lichaam. Het kan ook helpen om zware metalen zoals kwik uit het lichaam te halen. Ook gifstoffend ie we innemen via pesticiden kunnen heel goed door middel van pau D’arco uit het lichaam verwijderd worden.

De manier waarop pau d’arco zal inwerken op het lichaam is door zijn laxerende werking. Het kan op die manier de ontlasting stimuleren waarbij ook de vertering wordt gestimuleerd. Daardoor kunnen overtollige vetten en gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd.

Een andere belangrijke functie is dat pau d’arco ervoor zal zorgen dat we de darmen volledig leeg kunnen maken. Dat zorgt ervoor dat ze gereinigd worden en terug optimaal kunnen werken.

We eten steeds meer ongezonde voedingsmiddelen. Die zorgen voor een vervuilend effect van onze darmen. Maar niet alleen onze darmen gaan hieronder lijden. Ook de bloedvaten, de cellen, weefsels en organen in ons lichaam zullen problemen ondervinden door de ongezonde levensstijl. Dat kunnen we allemaal aanpakken met pau d’arco en daarmee een volledig reinigend effect op het lichaam creëren.

Ontstekingsremmend

pau d arco gebruikPau D’arco heeft een ontstekingsremmende werking. Maar hoe ontstaan ontstekingen nu? Ontstekingen ontstaan door een overactieve reactie van het immuunsysteem tegen bepaalde stoffen die in het lichaam worden gebracht.

Dit wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door gifstoffen die zich opstapelen in het lichaam. Die we binnenkrijgen uit pesticiden en andere giftige stoffen die we terugvinden in het milieu.

Door de ontsteking te verminderen in het lichaam kunnen we een groot aantal chronische problemen vermijden. We zien onder meer dat we daardoor alzheimer, kanker, hartziekten, hoge cholesterol, Parkinson, diabetes en vele andere chronische aandoeningen kunnen gaan vermijden wanneer we kunnen profiteren van een ontstekingsremmende werking.

De werking van Pau D’arco situeert zich vooral op het stimuleren van de aanwezigheid van Nrf2. Dat is een eiwit die ervoor gaat zorgen dat het lichaam beschermd wordt tegen oxidatieve schade die wordt aangericht door ontstekingen en blessures.

Schimmelwerend en antiviraal

Het kruid staat al lang bekend als een antiviraal middel. We kunnen er om die reden heel wat virussen mee behandelen. Dat gaat niet alleen om een verkoudheid of een griepje. Maar ook om ernstige problemen zoals AIDS. Het zou dus bij mensen met HIV de kans op de ontwikkeling van AIDS sterk doen afnemen.

Ook hebben we gunstige effecten kunnen aantonen bij mensen met hepes en leukemie.

Verder zal het kruid ervoor zorgen dat we sneller herstellen van infecties. Dat houdt in dat we minder last hebben van zwellingen en roodheid als gevolg van irritatie en infecties. Dit komt hoofdzakelijk door zijn schimmelwerende werking. Dit kan vooral bij mensen met psoriasis, acne en eczeem van groot belang zijn.

Herstelt zweren

pau d arco werkingZweren zijn ontstekingen die zich gaan vormen aan het uiteinde van het spijsverteringsstelsel. Ze kunnen voorkomen in de maag, dan noemen we ze een maagzweer. Ze kunnen ook voorkomen in de dunne darm.

Wanneer maagzweren en andere zweren in de spijsvertering niet behandeld worden kan dit aanleiding geven tot heel wat andere chronische aandoeningen van de spijsvertering.

We zien dat er verschillende oorzaken kunnen zijn die een maagzweer of darmzweer kunnen uitlokken. Zo kan die worden uitgelokt door medicatie, ongezonde voeding, stress, alcohol, roken en bacteriën.

We ervaren vooral een brandende pijn en hebben vaak moeite om onze voeding voldoende te verwerken. De pijn die ontstaat is door de blootstelling van de maagwand aan het maagzuur. Of andere zuren die zich in de darmen bevinden, in geval van een darmzweer.

Omdat een maagzweer en darmzweer, hoewel de oorzaak vaak ongezonde voeding of stress blijkt te zijn. Toch steeds een verkeerde balans is tussen de verschillende zuren. En in combinatie met slechte bacteriën ervoor gaat zorgen dat er ontstekingen ontstaan. Kunnen we van de ontstekingsremmende en antibacteriële werking van pau d’arco gebruikmaken om de aandoening te herstellen. We zien heel snelle resultaten bij het gebruik van pau d’arco bij verschillende soorten zweren.

Bijwerkingen

Hoewel Pau D’arco heel wat gunstige effecten kan teweegbrengen in het lichaam. Toch kan het er ook voor zorgen dat we te maken krijgen met bijwerkingen. Die houden in dat we kunnen last krijgen van diarree, duizeligheid, misselijkheid, overgeven en interne bloedingen omwille van zijn bloedverdunnende werking. Het mag daarom niet gecombineerd worden met bloedverdunners.

Tijdens de zwangerschap mag Pau D’arco niet gebruikt worden.

Gebruik

Hoewel Pau D’arco ook kan gebruikt worden in thee. Toch wordt het tegenwoordig hoofdzakelijk gebruikt in een supplement. Omdat de concentratie van de werkzame stoffen een stuk hoger ligt in supplementen.

Bronnen:

http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/pau-darco


Leave a Comment