Oregano Etherische Olie Werking En Eigenschappen Voor Onze Gezondheid

oregano olie werking

De gezondheidsvoordelen van de oregano olie gaan enorm ver. We hebben vooral bescherming tegen virale infecties wanneer we oregano olie gebruiken. Maar we worden ook beschermd tegen ontstekingen en kunnen genieten van de antioxidante werking van de etherische oregano olie.

Oregano is een plant die we vinden in gebergten. Ze groeit op hoge hoogtes en betekent letterlijk dan ook “geschapen op de bergen”. De oregano olie heeft een krachtige antibacteriële werking en werd gebruikt bij de oude Grieken om wonden te behandelen.

Het werd, en wordt eigenlijk nog steeds gebruikt om vlees te beschermen tegen verrotting. Omdat het de vorming van bacteriën zal tegengaan die op het vlees kan beginnen groeien.

De etherische oregano olie wordt gemaakt van de bladeren die door een stoomproces worden bewerkt tot olie. Ze bevat heel wat chemische samenstellingen die elk hun eigen specifiek effect hebben op onze gezondheid.

Ook in de aromatherapie wordt oregano olie gebruikt. Dat gaat dan vooral om problemen met de huid te bestrijden. Het wordt het best gebruikt in combinatie met kokosolie om de werking van de oregano olie volledig te kunnen benutten.

Werking van oregano olie

Problemen met de ademhaling behandelen

Oregano olie kan gebruikt worden als een middel om slijm op te lossen en los te maken. Dit zal ervoor zorgen dat we de luchtwegen terug vrij kunnen maken en kan bijvoorbeeld helpen bij ontstekingen van de longen. Ook wanneer onze neus geblokkeerd is kunnen we dankzij dit mengsel ervoor zorgen dat de neus terug vrijkomt.

Gerelateerd:  Wat Zijn De Voordelen Van Cederhout Olie Voor Onze Gezondheid?

Ontstekingsremmende eigenschappen

Dit mengsel kan uitstekend gebruikt worden wanneer we te maken hebben met ontstekingen. Dit kan zowel intern als extern. We kunnen er bijvoorbeeld rode plekken mee tegengaan op de huid. Ook andere vormen van irritatie zoals psoriasis of eczeem kunnen worden behandeld met de oregano olie.

Mensen die te maken hebben met artrose kunnen het mengsel ook aanbrengen op de gewrichten die pijn veroorzaken. Dit zal de ontsteking zeer snel doen afremmen.

Infecties bestrijden

Oregano olie zal zowel bescherming bieden tegen virale infecties, als tegen bacteriële infecties. Dit zorgt voor een extra bescherming tegen ziektes die veroorzaakt worden door bacteriën. We denken dan bijvoorbeeld aan blaasontstekingen of andere ontstekingen binnen de urinewegen. Maar ook aan darmontstekingen en een koortslip bijvoorbeeld.

Schimmelwerende werking

Oregano olie heeft ook een schimmelwerende werking. Schimmelvorming kan de meest ernstige infecties veroorzaken. Dit kan zowel inwendig als uitwendig het geval zijn. We kunnen ernstige infecties krijgen in de oren, neus, maar ook in de keel of darmen.

Heel wat huidaandoeningen worden ook veroorzaakt door schimmels. Het zal hierbij zowel inwendig als uitwendig bescherming bieden tegen al deze vormen van schimmel in het lichaam.

Bescherming tegen virale infecties

De etherische oregano olie zal bescherming bieden tegen virale infecties. Dit betekent dat we het immuunsysteem zullen versterken en daardoor meer bescherming krijgen tegen verkoudheden, griep en alle andere virale infecties.

Het mengsel zal de aanmaak van witte bloedcellen gaan stimuleren waardoor we dus een sterker immuunsysteem verkrijgen en minder last hebben van ziektes.

Beschermt tegen wormen en parasieten

Het mengsel zal bescherming bieden tegen verschillende insecten, wormen en tegen parasieten. Wanneer we te maken hebben met wormen in onze darmen kan oregano olie een oplossing bieden tegen dit probleem. Ook uitwendig kan het mengsel helpen om bijvoorbeeld muggen af te weren. We kunnen daarvoor een kleine hoeveelheid, enkele druppels, aanbrengen onder ons hoofdkussen. Dit zal ervoor zorgen dat muggen niet in onze buurt komen.

Gerelateerd:  Sinaasappel Olie Wat Is De Werking En Wat Zijn De Voordelen?

Ook tegen hoofdluizen of vlooien kan oregano olie een krachtige oplossing bieden. In dit geval kunnen we ofwel het mengsel toevoegen aan olijfolie, of aan lavendelolie. De combinatie zal ervoor zorgen dat onze hoofdhuid gaat herstellen en dat we gevrijwaard blijven van vlooien.

Bescherming tegen allergische reacties

Ook kunnen we dankzij het stimulerend effect op het immuunsysteem, ervoor zorgen dat we minder last krijgen van allergische reacties. De ontstekingsremmende werking zal daar ook een groot deel bij helpen. Ook is de oregano olie licht verdovend. Wat mensen met een overgevoeligheid voor allergische reacties ook voor een groot stuk bescherming zal geven.

Spijsvertering verbeteren

De reden waarom dit kruid zo vaak wordt toegevoegd aan onze maaltijd is omdat het zal helpen de spijsvertering te verbeteren. We krijgen een betere aanmaak van verschillende sappen in de maag en darmen. Waardoor de voeding makkelijker kan verwerkt worden en terug kan worden omgezet in energie. Ook mede door deze stimulerende werking op de spijsvertering zullen we meer voedingsstoffen kunnen innemen en zullen we eventuele voedingstekorten kunnen oplossen.

Blaasontsteking

We hebben het reeds gehad over de ontstekingsremmende en antibacteriële werking van oregano olie. Dit is specifiek van toepassing op de E. Coli bacterie. Deze bacterie veroorzaakt blaasontsteking bij mannen en vrouwen. Wanneer we oregano olie in het bad mengen en daar dan 45 minuten in baden kunnen we de ontsteking en ook de bacterie gaan bestrijden.

Hoe kunnen we oregano olie gebruiken?

oregano olie

We kunnen het mengsel zowel inwendig als uitwendig gaan gebruiken. Het kan worden toegevoegd aan onze voeding en kan worden toegevoegd aan bijvoorbeeld olijfolie. Het dient echter niet te worden geconsumeerd in hoge hoeveelheden omdat de concentratie zeer hoog is. Gebruik daarom altijd kleine hoeveelheden.

Gerelateerd:  Lavendel Etherische Olie Voordelen En Eigenschappen

Oregano etherische olie kan je online bestellen en verkrijgen voor €10.19


Related posts

Leave a Comment