Krachtige Natuurlijke Angstremmers Even Sterk Als Medicatie

natuurlijke angstremmers

Delen op:


Volg ons op:

Depressie als gevolg van angst en stress neemt alsmaar toe. Maar niet alleen zullen we ons slecht voelen, ons hele lichaam wordt in de war gestuurd wanneer we met deze stressgevoelens moeten omgaan. Zo verhoogt namelijk het risico op hartziekte, hoge bloeddruk en op diabetes. Wanneer men spreekt over hartzeer dan kan dit wel duidelijk letterlijk genomen worden in sommige gevallen.

Wat kunnen we doen wanneer we angstig zijn of onder stress staan? Wel er zijn een aantal krachtige angstremmers die we kunnen gebruiken. Deze natuurlijke angstremmers zullen, zoals de naam reeds doet vermoeden, op een natuurlijke manier de stress en angst in ons lichaam gaan aanpakken.

In vergelijking met medicijnen zullen we dus niet te maken krijgen met bepaalde bijwerkingen zoals overgewicht, vermoeidheid tot zelfs zelfmoordgedachten. Medicijnen tegen angst of tegen depressie zullen meestal op eenzelfde manier fungeren als deze natuurlijke angstremmers. Ze zullen ofwel op een natuurlijke manier het cortisol verlagen. Ofwel op een natuurlijke manier het serotonine of dopamine gehalte in onze hersenen doen toenemen.Deze twee effecten zullen er onmiddellijk voor zorgen dat we ons beter voelen. We krijgen minder te maken met stress en voelen ons duidelijk minder angstig en depressief.

Het is niet zo dat deze natuurlijke angstremmers minder sterk zijn dan medicijnen. In heel wat wetenschappelijke onderzoeken heeft men reeds kunnen aantonen dat de werking van deze natuurlijke angstremmers te vergelijken is met de werking van medicijnen.

Waar moeten we eerst rekening mee houden?

Cafeïne en alcohol

koffie angstremmer

Wanneer we teveel cafeïne of alcohol drinken dan kunnen de symptomen nog erger worden. Dit betekent dat we meer zenuwachtig kunnen worden en meer last kunnen krijgen van stemmingswisselingen.

Gerelateerd:  Wat is de werking van Hibiscus Thee?

Men raadt daarom ook aan om alcohol volledig te vermijden om minder stress of angst te ervaren. Wanneer we weinig of geen alcohol drinken zal de werking van de natuurlijke angstremmers ook krachtiger zijn. Omdat alcohol de werking van deze angstremmers kan verstoren.Suikerrijke voeding

We doen er ook goed aan om suikerrijke voeding te vermijden. Dit is vaak heel moeilijk omdat mensen die onder stress staan, vaak een enorme drang zullen hebben naar suikerrijke voeding. Dit komt omdat cortisol gaat stijgen onder stress. En cortisol heeft heel wat suikers nodig. Het lichaam zal dus automatisch vragen om meer suikers in te nemen.

Maar het nadeel hiervan is dat de bloedsuiker gaat stijgen. Wat ervoor gaat zorgen dat we te maken krijgen met een verhoogde bloedsuiker. Dit zal nogmaals de symptomen doen stijgen en uiteindelijk leiden tot meer vermoeidheid, zenuwachtigheid en angst. Los daarvan krijgen we op termijn ook te maken met een verhoogd risico op  diabetes type 2 en overgewicht.

Natuurlijke angstremmers

Ashwagandha

ashwagandha

Een eerste belangrijk voorbeeld is ashwagandha. Ashwagandha wordt ook wel Indiase Ginseng genoemd. De wetenschappelijke naam luidt echter Withania Somnifera. We kunnen dit kruid voor verschillende problemen gaan gebruiken.

De belangrijkste werking van ashwagandha is echter het aanpakken van stress. Dit gebeurt door het cortisolgehalte te verlagen in het lichaam. De bijnieren maken minder cortisol aan, waardoor er een betere balans tussen de hormonen zal ontstaan. Wanneer we onder stress staan, gaat het lichaam als automatische reactie daarop, cortisol gaan aanmaken.

Een te hoog cortisol gedurende een lange periode zal voor tal van problemen zorgen. Met name problemen om te slapen gedurende de nacht, en vermoeidheid gedurende de dag. We krijgen ook een enorme trek naar snelle suikers. Waardoor we heel snel overgewicht kunnen opstapelen. Hierdoor gaat het risico op diabetes type 2 gaan toenemen. Verder zal de bloeddruk stijgen en kan dit uiteindelijk leiden tot hartproblemen.

Gerelateerd:  Gele Afscheiding Oorzaken En Hoe Behandelen

Via wetenschappelijke onderzoeken (1) heeft ashwagandha kunnen aantonen dat het de werking van lorazepam evenaart. Lorazepam is een geneesmiddel die wordt gebruikt bij bijvoorbeeld angst, stress, gespannenheid, slapeloosheid, spierpijn… Het is een zeer verslavend middel. Doordat ashwagandha de werking van dit geneesmiddel evenaart kunnen we dus ook van deze verslaving verlost raken. Ashwagandha werkt niet verslavend.

De enorme daling van het cortisol zal er ook voor zorgen dat het serotonine en dopamine gaat stijgen. Daardoor krijgen we een positieve gemoedstoestand en voelen we ons stukken beter. Het risico op depressie neemt af. En kan zelfs symptomen van depressie helpen onderdrukken op deze manier.

Ashwagandha mag echter niet gebruikt worden door zwangere vrouwen. Omdat het een balancerend effect heeft op de vrouwelijke en mannelijke hormonen. Wat de zwangerschap zou kunnen verstoren.

Het wordt gebruikt via een supplement.

5-HTP of 5-hydroxytryptofaan

Wanneer we 5-HTP gebruiken dan kunnen we een groot aantal symptomen van depressie behandelen. Dit houdt in dat we onder meer symptomen als hoofdpijn, angst, vermoeidheid, slapeloosheid en stress kunnen doen afnemen.

De werking gebeurt vooral door een verhoging van het serotonine in de hersenen. Deze neurotransmitter heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel en zal ervoor zorgen dat we beter kunnen slapen en een betere gemoedstoestand ontwikkelen. Men gebruikt 5-htp onder meer als alternatief tegen antidepressiva. We mogen 5-htp supplementen echter niet mengen met medicijnen tegen depressie.

GABA of Gamma Aminoboterzuur

Gamma Aminoboterzuur is een aminozuur die vooral verantwoordelijk is voor het verlagen van stress in het zenuwstelsel. Verder is het ook van groot belang als spierontspanner. Deze natuurlijke angstremmers worden gebruiken voor heel wat verschillende problemen. Het kan gebruikt worden om symptomen van PMS te onderdrukken. Ook kan het helpen om de bloeddruk te verlagen, slapeloosheid te behandelen en zelfs als pijnstiller. Het ontspannend en licht verdovend effect is te vergelijken met medicijnen als valium en xanax. Omdat deze medicijnen de hoeveelheid GABA in de hersenen helpen verhogen. Supplementen met GABA kunnen niet in combinatie met medicijnen tegen depressie genomen worden. Tenzij onder toezicht van een geneesheer.

Gerelateerd:  Stinkende adem Oorzaak Behandeling En Hoe Vermijden

Lavendel olie

lavendel olie angstremmer

Lavendel olie behoort tot de meest krachtige natuurlijke angstremmers omdat de geur alleen al een positief effect geeft op de hersenen. Wanneer we lavendel inademen zullen we een ontspannend effect ervaren. Dit kan gebruikt worden om rust te vinden. Maar ook om symptomen zoals spierpijn, hoofdpijn, zenuwachtigheid en angst te behandelen.

We kunnen dus aan de olie ruiken. Maar we kunnen ook enkele druppels op onze kleding aanbrengen of op textiel in het huis aanbrengen. We kunnen een diffuser aankopen of op een andere manier de lavendelgeur in huis verspreiden.

De meest krachtige lavendel olie is provence lavendel olie.

Gevaren

Het gebruiken van angstremmers is natuurlijk een beter alternatief dan bijvoorbeeld medicijnen te gebruiken. Toch dienen we er rekening mee houden dat er ook gevaren kunnen gepaard gaan met het gebruik van deze middelen. We hebben het dan vooral over het gebruik van hoge hoeveelheden. Die zijn in de meeste gevallen echter niet nodig en kunnen dus de risico’s op bijwerkingen doen toenemen.

Ook is het niet aangeraden om deze middelen te gebruiken in combinatie met bepaalde medicijnen tegen angst, depressie of stress. Omdat de werking van deze medicijnen vaak op dezelfde manier zal gebeuren als deze natuurlijke angstremmers. En er dus voor kan zorgen dat de werking te sterk wordt.

Delen op:


Volg ons op: