Wat Is De Werking Van Etherische Jasmijn Olie?


Het unieke aroma van de jasmijn olie kan ervoor zorgen dat we ons meteen stukken beter voelen. Sommige mensen beweren dat er zelfs romantische gevoelens kunnen gecreëerd worden door gebruik te maken van deze jasmijn olie.

jasmijn bloem

Hoe wordt de essentiële jasmijn olie gemaakt?

Jasmijn olie wordt gemaakt van de bloemen van de jasmijnbloem. Ze heeft verschillende benamingen. We hebben de Jasminum grandiflorum ofwel de Royal jasmine. We hebben ook de Jasminum officinale, dit is de gewone jasmijnbloem. De etherische jasmijn olie wordt meestal van de gewone jasmijn gemaakt. Al kunnen we ook de olie van de Jasminum grandiflorum verkrijgen. Het prijsverschil is echter zodanig hoog dat de meeste mensen de gewone jasmijn olie verkiezen.

De belangrijkste werkzame stoffen zijn benzoëzuur, benzaldehyde, benzyl acetate, indole, eugenol, linalool, nerol en nog heel wat andere stoffen.

Het is één van de meest bekende bloemen. Vooral dan om zijn zoete, frisse en romantische geur. Dit komt vaker voor bij bloemen die het ‘s nachts bloeien. De bloem wordt vaak in verband gebracht met liefde en romantiek. De helden in romantische verhalen geven dan ook vaak de bijnaam Jasmijn aan hun geliefden.

jasmijn olie

Wat is de werking van de etherische Jasmijn olie?

Stress verlagen

Eén van de belangrijkste eigenschappen van de essentiële jasmijn olie, is zijn mogelijkheid om stress te verlagen. Wanneer we te maken hebben met sombere momenten, dan kan de olie zeker en vast helpen om onze gemoedstoestand op te krikken.

Het unieke aroma van de jasmijn olie heeft een positief effect op onze geest en zal ervoor zorgen dat we ons meteen beter voelen. De jasmijnolie wordt dan ook vaak gebruikt bij mensen die te maken hebben met verdriet.

Gerelateerd:  Etherische Olie Eucalyptus Werking En Eigenschappen

Met het bestrijden van stress en angst kunnen we bepaalde stresshormonen zoals cortisol doen dalen in het lichaam. Dat zal er automatisch voor zorgen dat we ons beter voelen. Er zijn ook onderzoeken die hebben kunnen aantonen dat de jasmijn olie een sterk effect heeft op de GABA chemicaliën in de hersenen. Dit effect werd via onderzoeken maar liefst 5 keer sterker gemaakt in de hersenen. Daarmee doet de jasmijnolie het evengoed als slaapmiddelen en angstverlagende medicijnen.

Behandeling tegen Depressie

depressie stress gebroken hart

De geur van de jasmijn olie heeft een zeer positief effect op onze geest en op onze gedachten. Dat zal ervoor zorgen dat de persoon die de geur opsnuift, betere gedachten zal krijgen. Gelukkiger zal worden. Het laten ontwaken van romantische en liefdevolle gevoelens.

Via de wetenschappelijke weg kunnen we zien dat er een verhoging plaatsvindt van serotonine in de hersenen. De verhoging van serotonine zal ervoor zorgen dat we ons beter voelen en zal symptomen van depressie helpen onderdrukken. Er komen ook meer endorfines vrij.

Ontspannende en verdovende werking

De etherische jasmijn olie heeft verdovende effecten. Deze effecten kunnen worden vergeleken met medicijnen zoals Xanax. Het spreekt voor zich dat we wel deze soortgelijke effecten zullen verkrijgen. Maar dat we gelukkig niet te maken krijgen met de vele bijwerkingen van medicijnen zoals Xanax.

Het kan gebruikt worden wanneer we onrust voelen. Of wanneer we onder spanning staan, niet kunnen slapen. Maar ook wanneer we te maken hebben met buikpijn bijvoorbeeld. Het verdovende effect kan de pijn die de krampen veroorzaakt doen afnemen.

Preventief tegen infecties en bij genezing van wonden

De jasmijn olie heeft een desinfecterend en antiseptische werking. Dat kan worden gebruikt bij wonden. Door zijn schimmelwerend en antibacteriële werking zullen microben geen kans hebben om de wonde binnen te dringen. Daarbij zal het ook een bescherming bieden tegen tetanus of eventuele infecties bij een hondenbeet of insectenbeet.

Gerelateerd:  Lavendel Etherische Olie Voordelen En Eigenschappen

Onderzoeken hebben ook kunnen aantonen dat we de genezing van wonden kunnen versnellen door dit mengsel te gaan gebruiken. Daarvoor dienen we echter een dragerolie als olijfolie of kokosolie gebruiken. Daarin vermengen we enkele druppels essentiële jasmijn olie. En brengen we het op de wonde aan.

Men stelde onder meer vast via onderzoeken dat collageen sneller en beter kan gevormd worden bij een wonde, wanneer die is behandeld met jasmijnolie. De combinatie van een versneld collageen in combinatie met desinfecterende en antioxidante effecten zal ervoor zorgen dat wonden sneller gaan genezen.

Littekens behandelen

Wat we ook kunnen doen met het gebruik van de olie van jasmijn is het behandelen van littekens. Ze kan ervoor zorgen dat littekens verkleinen en minder zichtbaar worden. In sommige gevallen kunnen ze zelfs volledig verdwijnen na verloop van tijd.

Dit kan worden ingezet bij acne die na het verdwijnen, nog steeds zichtbare sporen op onze huid nalaat. Het kan echter ook gebruikt worden bij mensen die heel snel gewicht verloren hebben en de huid terug strakker willen maken. Dit zal echter niet helpen bij gevallen van extreem gewichtsverlies.

Libido verhogen

De jasmijn olie heeft een zeer krachtig romantisch effect. Dat kan er onder meer voor zorgen dat we een verhoging van het libido opmerken. Het aroma wordt bijna altijd in verband gebracht met romantiek, liefde en natuurlijk ook seks.

In India werd het gebruikt om verschillende seksuele problemen te verhelpen zoals impotentie, frigiditeit, vroegtijdig klaarkomen en libidoverlies.

Tegen verkoudheid

Wanneer we last hebben van verkoudheid kunnen we jasmijn olie gebruiken om het hoesten te stoppen. Dat kan worden toegepast door enkele druppels aan te brengen op onze longen en aan onze keel.

Gerelateerd:  Ylang Ylang Etherische Olie En Zijn Eigenschappen Voor De Gezondheid

Ook tijdens het slapen kunnen we het hoesten vermijden door jasmijn olie te gaan gebruiken.

Tegen snurken

Mensen die snurken tijdens het slapen hebben last van problemen met het ademen door de neus tijdens de nachtrust. Door jasmijnolie te gaan gebruiken kunnen we de neusholte vrijmaken en daarbij de ademhaling  verbeteren door de neus. Wat ervoor kan zorgen dat het snurken vermindert.

Menstruatie opwekkend

Het gebruiken van de essentiële jasmijn olie kan de menstruatie helpen opwekken. Dit zal vooral helpen bij vrouwen die last hebben van een onregelmatige menstruatie en daarbij gepaarde pijn. Het mengsel zal de menstruatieperiode helpen in balans brengen en daarbij ook zorgen dat we dankzij het verdovende effect, minder pijn hebben tijdens de menstruatie.

Op dezelfde manier kunnen we ook de menopauze uitstellen. De hormonen komen in balans en de gemoedstoestand verbetert bij deze vrouwen.

Ook heeft de jasmijn olie een beschermend effect op de baarmoeder. Zo zullen bepaalde hormonen in de baarmoeder worden gestimuleerd. Dit zal ervoor zorgen dat de natuurlijke vloei van oestrogeen in balans komt.

Irritatie op de huid

Jasmijn olie gebruikt men in heel wat cosmetische producten. Dit komt doordat het kan worden ingezet bij een droge of broze huid. Het zal ervoor zorgen dat de huid terug hydrateert en kan daarbij helpen een glanzende en stralende huid te bekomen.

Dit kan men echter ook gebruiken bij irritatie zoals psoriasis en eczeem.

Tijdens zwangerschap en bevalling

De essentiële olie van jasmijn heeft aangetoond de gemoedstoestand bij vrouwen tijdens de zwangerschap te verbeteren.

Ook zien we dat er minder pijn tijdens de bevalling zal ontstaan, door het stimulerend effect op de baarmoeder. Na de bevalling kan de pijn ook worden verzacht door het te gaan gebruiken.

Veel vrouwen hebben na de zwangerschap een verhoogd risico op depressie. Ook hier kan de etherische olie helpen om deze symptomen te onderdrukken. En voor de vrouwen die borstvoeding geven is er ook goed nieuws. Het zal de aanmaak van moedermelk in de borsten helpen stimuleren.

Jasmijn Olie Kopen

etherische olie jasmijn

Jasmijn olie kunnen we online bestellen en kunnen we krijgen voor €7.99

De Jasminum grandiflorum olie kunnen we echter ook online bestellen, die kunnen we krijgen voor €55.15 per 5 ml of €38.25 per 2.5 ml.


Related posts

Leave a Comment